Bira dagbok 2004 >>>>

4/12 GRATTIS!!!! Vilken härlig lydnadsdebut att få slå alla andra och dessutom få ett första pris! Vi är såååå stolta må ni tro över er bragd! Framförallt gammelmatte som inte klarar av att få ett andra pris en gång med Mitzy. Läs mer på resultatsidan. Än en gång ett bamsegrattis från oss här nere i södern! Snacka om att ha bra valpköpare som inser vikten av att gammelmatte får njuta av deras framgångar! Tack snälla Linnea för de fina bilderna!

28/11 Idag så var Linnea och Molly och hälsade på hos några kompisar. Då började den ena kompisen att kasta några frusna fåglar till Bira. Bira tyckte att det var väldigt spännande och slet dunet av den stackars naturligtvis döda fågeln! Men gammelmatte blev stolt och glad!

18/11 Nu har Linnea skickat nya bilder på Bira! Tackar så mycket! Men nog kan man se att du har försökt att ställa upp henne för på ståbilden ser hon ju helt ynklig ut! *skratt* Så där var Pyttan också då hon var yngre.... Tyckte lätt synd om sej själv om man sa åt henne att göra något som hon inte riktigt kände för själv. Men skicka flera kort så fort du kan!

17/11 Nu är Bira 46.5 cm och väger 13 kg!

7/11 Idag så berättade Linnea att hon hade märkt humör i Bira för första gången! Det var en Vorsteh som inte gav sej utan skulle på henne hela tiden. Till slut så blev Bira less och frästa ifrån ordentligt. Den andra hundägaren tyckte att det var jättebra att det var någon som sa till honom, så det var ju skönt! Bira är rädd för dammsugaren, men det går bättre och bättre. Men hon är inte gärna i samma rum som dammsugaren om inte Linnea gullar med dammsugaren förstås! Då går det bara bra. Kan inte riktigt förstå det där att det gick hur bra som helst då valparna bodde här men att de blev rädda sen då de flyttade. Men det är nog inte meningen att man ska förstå allting heller... Igår så fick Bira en ny vän, som var rätt så efterhängsen. Bira hoppade ur bilen och då upptäcker Linnea att hon står och nosar på en kattunge. Sen förföljer kattungen Bira, så det var hur gulligt som helst! Linnea tog med sej kameran till utställningen och skulle föreviga det hela, men blev det några kort? Nepp för naturligtvis så var minneskortet fullt! Men uppfödaren blev glad i alla fall för det är trots allt alltid tanken som räknas! Förresten så tycker jag att den domaren som dömde Bira var taskig som inte kunde skriva någonting gulligt till hennes fördel, för det var ändå bara en inoff utställning. Men så är det i den världen, men vet aldrig förrän efteråt! Vi skickar en bamsekram till er i alla fall!

31/10 Linnea har börjat att träna Bira i lydnad och det går bara fint. Hon fattar allting nästan på en gång, så det ska bli spännande att se hur det kommer att bli framöver för tjejerna. Vi önskar så klart lycka till och hoppas att ni kan åka på utställning till helgen!

29/10 Linnea sa att Bira hade blivit förkyld... Så nu nyser hon och Molly ikapp. Så jag hoppas verkligen att det går över så att de kan åka på utställning nästa helg! Krya på dej, lilla gumman!

26/10 På det ena kortet där Bira är ensam så är hon nybadad. På de andra så ser man hr bra hon trivs med reservmamma Molly! Tack snälla Linnea för korten!

24/10 Nu har jag talat med Linnea och klagat på att jag inte får några bilder på Bira.... Eftersom Linnea är världens snällaste valpköpare så knäppte hon helt sonika ett kort med sin kamera och skickade till mej! Tack så jättemycket Linnea, men nu får du ta och låna hem digitalkameran så att jag får många bilder på Bira! Linnea berättade också att hon har anmält Bira till en inoff utställning i Piteå i nov. Om allt går som det ska och de åker på den så är 9 av 10 valpar utställda i valpklass! Helt otroligt vilka valpköpare man har!

2/10 Idag har Bira blivit stor och börjat att löpa! Linnea säger att Bira har varit lite olydig de senaste dagarna och inte har kommit direkt, men det fick sin förklaring nu då hon alltså har börjat att löpa! Hmmmm i så fall så borde Bee-Kini och våra andra hundar löpa hela tiden! *skratt* Ska bli intressant att se vad Bira kommer att ha för löpintervall, jämfört med mamma Mitzy och syrran Pyttan.

26/9 Nu har resultatet av charmoffensiven kommit! Kolla här i Pitetidningen! Sen sa Linnea att det var ännu fler bilder i den rätta tidningen!

22/9 Nya bilder på Bira! Sen har Bira slagit till och raggat igen! Offret den här gången var fotografen som kom och hälsade på hos hunddagiset där Linnea och Bira gör sin praktik. Han blev dökär i Bira så vi får väl se om hon hamnar i Pitetidningen! *skratt*

16/9 Först så fick Bira prova på att spåra. Hon spårade rätt bra men kutade som ett tok förbi Linnea stannade upp och kom jätteglad till Linnea. Andra försöket så sökte hon som en galning och sprang förbi Linnea några gånger, men så stannade Bira bakom Linnea några gånger och luktade och då kom hon på att hon skulle spåra och fann matte! Senare på dagen så var Bira jätteduktig på skolan. Linnea hade henne lös och tränade lite lydnad på en fotbollsplan fastän det var fullt med folk överallt så koncentrerade hon sej på vad Linnea bad henne om. Det är bra gjort av en 6 månaders valp, eller hur? 

10/9 Mera om Bira: Linnea berättar att hon är ett väldigt busfrö! Om hon bara blir lämnad ensam en liten stund så passar hon på....Tänk vad man känner igen det där! *flin* En dag var hon ensam en liten stund i en kompis bil och vips så hade hon dragit fram allt skräp som fanns i hela bilen, men det var kanske så att hon helt enkelt tyckte att den behövde städas? En annan gång så var hon ensam en liten stund i Linneas mammas bil och då hade hon dragit fram en massa halstabletter, men det är nog som Linnea trodde att Bira hade nog  ont i halsen! *flin* För inte kan det ju vara så att hon ville ställa till det... Hmmm (Ska jag säga som har levt med Pyttan i två år och nu med Bee-Kini som har hittat på sin beskärda del... *skratt*) Bira har sovit i bur hela tiden på nätterna, men häromkvällen så låg hon under sängen då Linnea skulle gå och lägga sej, så då fick hon väl slippa buren den kvällen. Vad märker Linnea sömndrucket på natten? Självklart har Bira hoppat upp i sängen och lagt sej till rätta och då ids man ju inte bråka med dem, som de så väl har räknat ut. Naturligtvis så gjorde hon samma kvällen efter och vips så var den goda vanan borta att sova i buren! *skratt* Linnea går ju på hundgymnasium och där har de väl inte varit så jätteimponerade av tollarna, men nu har de blivit otroligt imponerade av hur lätt Bira lär sej allt och Linnea säger att de brukar inte säga såna saker så det är klart att man blir stolt! En annan lärare har sagt att tollarna är opålitliga och kan nafsa efter en. Men nu har de ju träffat både Molly och Bira som har varit hur trevliga som helst, så det är bra att ni gör fin reklam för rasen! *Go Girls!*

9/9 Idag så har Bira börjat på valpkurs. Innan kursen började så fick hon träffa en Duck Dogare från Hortlax nämligen Molle! Men vi hoppas att ni kommer att lära er mycket nyttigt på kursen! Nu väger Bira ca 11-11.5 kg och är 46 cm hög.

7/9 Idag så fick jag ett väldigt trevlig mail från Anita Wahlberg, kennel Duck Tail's. Hon hade nämligen i söndags varit på besök till skolan där Linnea går och hade träffat både Linnea, Bira och Molly. så då var hon så snäll och skickade flera fina bilder på Bira till mej! Tack snälla Anita! Den andra tollaren som syns är naturligtvis Molly. Molly gick ett uppvisningslopp i agility under publikens jubel så gjorde hon ju på så klart det hon själv ville. Den här gången så ville hon inte gå igenom den platta tunneln! *skratt* Bira fick också prova på banan lite grann och hon tyckte att det var hur kul som helst.

1/9 Idag så har Bira gått sitt första blodspår! Det hade legat i ca 3 timmar och var ungefär 100-150 meter långt med en rådjursklöv. Från början så tyckte Bira att det var ganska så läbbigt men efter att ha fått stöd och uppmuntran av matte så fixade hon hela spåret galant! Jättekul! Bra jobbat brudar!

16/8 Jag vet inte riktigt vad Linneas mamma ville ge för vink då hon köpte den här halsduken till Bira! *skratt*

4/8 Bättre sent än aldrig....Förlåt men de här bilderna hade jag helt glömt bort, men nu km de i alla fall! De här bilderna är från 22 juli och då träffade Linnea på några som hade andra apporterande raser, som inte ville lika mycket som Bira! Så då blev både nya och gamla matten stolt så klart!

19/7 Äntligen så har det kommit några nya kort på Bira! Tack Linnea! Bira är snäll och duktig nästan jämt.... Linnea har köpt ett galler till bilen för att inte Bira ska komma och sitta i knä då man kör. Men häromkvällen så satte Linnea ut henne i bilen en stund. Det passade inte damen, för hon trängde sej förbi gallret som Linnea tydligen inte hade fått dit ordentligt och hittade Linneas börs som numera är i molekyler likadant som kvittot som hon måste ha om hon vill lämna tillbaka gallret! Men Linnea har ju lärt sej att tänka på "tollarsätt" så Bira är väl nöjd och vill behålla gallret! *skratt* Det är precis så man får lov att tänka med en tollare i huset! Bira har blivit en riktig hejare på att fixa nya killkompisar åt sin matte.....

27/6 Idag så har Linnea och vovvarna varit ner till vattnet... Molly gick och plaskade runt som vanligt utan att simma
men däremot tyckte Bira att det var jätte kul med vatten.. Inte som tidigare att hon varit rädd för vågorna och så... Bira var i väg och simmade och hämta pinnar en massa vändor! Men vattnet var ju rätt kallt så det slutade med att
hon satt och skaka och frös...

14/6 Tack snälla Linnea för de nya bilderna......

13/6 Nu har Bira varit ute på miljöträning. Linnea tog med sej Bira på stan idag. Eftersom att det dessutom är cirkus på gång, så fick naturligtvis Bira kolla på lite cirkusdjur och det tyckte hon bara var skoj. Jag vet inte om Bira kanske tyckte att kamelerna påminde om gammelmatte eller Bäcka....*flin* Nu har i alla fall Bira tappat sin första tand!

25/5 Här kommer lite nya kort på Bira!

23/5 Linne skrev och berättade lite om Bira idag. Bira höll på att leka med en rosa boll som hon har som piper. Då blev Linneas mamma såklart less på att lyssna på det och tog av Bira bollen. I stället så fick hon en annan leksak. Men det passade inte fröken Bira för då gick hon direkt och tog en skruvmejsel av mamma....Så nog ville hon ha sista ordet alltid! Linnea har fotat det så jag hoppas att det kommer snart....

16/5 FÖRLÅT, FÖRLÅT, FÖRLÅT Linnea!!!!! Jag hade helt glömt bort dina bilder på Molly och Bira men här kommer dem i alla fall! Det är inte lätt att vara senil....*skamsen* Här ovanför på 14 maj så ser ni Bira och Molly och även hur Molly såg ut efter att ha blivit ormbiten.....Jag hoppas att Mollan snart blir frisk och alert så att hon orkar med busiga Bira! Kram på er!

10/5 Det går fortfarande hur bra som helst med Molly och Bira så det är ju jätteskönt. Men på morgnarna så vill Molly vara lite för sej själv en stund så det börjar Bira att fatta. Det tar ju ett tag eftersom att hon är van att det är 9 st som vill leka på en gång man vaknar! Bira apporterar också väldigt gärna. Linnea skulle kolla om Molly ville hålla i vingen som Bira fick med sej. Molly var jätteduktig och höll den utan att tugga eller så, men Bira blev stortokig! Inte skulle väl Mollan ha hennes vinge heller, så där kom hennes berömda humör fram igen!

9/5 Nu har jag även fått lite nya bilder på Bira. Det går jättebra med Bira och Molly och Bira har nog blivit lite lugnare nu och har inte så väldigt ofta kamplekar med gardinerna.....

5/5 Nu har första rapporten från Bira kommit! Linnea mailade och talade om att natten gått bra med bara lite gnäll. Bira blev jätteglad då Molly vaknade, men Molly var lite trött och sa åt Bira att lugna ner sej och då la sej Bira direkt på rygg, så det är ju jättebra att Molly börjar att tukta Bira på en gång. För det gäller att hålla henne kort, för hon är ganska äventyrlig. När det inte händer något så går Bira och gnäller lite för det är klart att det är stor skillnad på att bara ha en vuxen hund mot de 14 som var här.....Jättebra att allt har gått så bra för er! Här är det så lugnt, så lugnt efter att utbrytardrottningen har åkt! *skratt*

4/5 Idag så fick äntligen Linnea komma och hämta sin lilla Bira. Jag ringde och kollade hur resan hade gått och det hade gått jättebra. Hon protesterade den första timmen men sen var hon lugn och fin. Molly blev jätteglad över att få en ny kompis så de fann varandra direkt! Lycka till båda två!

3/5 Bira charmade vet för hon tyckte att hon var jättesöt och verkligen stencool då hon fick chippet. Pojkarna gnällde och klagade lite men inte Bira! Nu väger hon 3.65 kg.

24/4 Nu väger Bira 2980 gram. Idag har Bira verkligen varit en riktig Houdini! Hur vi än har stängt för mellan köket och vardagsrummet så har hon kommit igenom! Vi har ställt kompostgaller på alla möjliga sätt men Bira grejar det mesta på sant tollarsätt! *skratt* Men fördelen är ju att hon mentaltestar ju resten av syskonen hela tiden, eftersom kompostgallren ramlar ner och skramlar hela tiden! *skratt*

23/4 Bira kom upp för trappen igen, för Leffe hann inte fixa skivan igår eftersom att han jobbar eftermiddagsskift den här veckan. Nu har hon även kommit på att det är ju lätt som en plätt att kiva över skivan in till vardagsrummet också. Hon hoppar över som en känguru, nåja klamrar sej över och sen går hon raskt iväg på nya äventyr. Idag så smakande hon t.ex. lite hårda kulor från de vuxnas matskål i vardagsrummet.

22/4 Nu har Bira kommit på att varför ska man stanna nere utanför valplådan då man kan gå uppför trappen och hitta på flera äventyr? Så sagt och gjort Bira var uppe i vardagsrummet i morse....Så nu måste Leffe höja skivan.

20/4 Idag var Bira först av alla att komma över skivan som är nere i valplådan, så den här kullen är verkligen ett utbrytargäng! Men du vet vad jag har sagt Linnea att den här tjejen hon vet vad hon vill. Men nu är hon jättesnäll då man håller i henne, men fortfarande så gillar hon jättemycket att mäta sej med alla bröderna.....

19/4 Nu väger Bira 2690 gram

17/4 Idag var det verkligen skojigt att fota Bira! Det går väl nästan inte att bli så mycket fulare än vad hon blev på de här korten eller vad säger du Linnea?? *skratt*

15/4 Nu väger Bira 2330 gram

11/4 Idag har Linnea varit hit och äntligen fått träffa sin Bira. Nu väger hon 2080 gram.

6/4 Nu väger Bira 1710 gram

2/4 Nu väger Bira 1400 gram. Bira har hela tiden varit en tuff tjej. Hon morrar alltid och säger till om det är något som inte passar henne. Men nu de senaste dagarna så morrar hon nästan aldrig då man lyfter upp henne, utan tvärtom så kommer hon också gärna fram till en då man sitter med valparna och vill komma upp i knäet.

27/3 Nu har även Bira klivit över till kilosklubben. Hon väger nu 1030 gram

25/3 Idag då Pyttans fanclub var hit och hälsade på i valplådan, så morrade Bira åt mej då jag skulle lyfta upp henne! Så det är krut i den rackaren, så där har du nog mycket att träna med Linnea!

24/3 Vikt 955 gram

22/3 Nu väger Bira 773 gram

21/3 Nu har Bira öppnat ögonen helt!

20/3 Nu har Bira börjat att öppna ögonen, fått mörkare trampdynor och väger 730 gram!

19/3 Nu väger Bira 620 gram

14/3 Leffe retar mej för att jag valde "fel" tik att behålla! Men jag vet att Linnea kommer att ta väl hand om stumpan!