Lasses dagbok 2004 >>>>

27/12 Idag så kom det första kortet med deras alldeles nya digitalkamera! Jag som trodde att jag skulle bli helt mailbombad med kort, men det blev bara ett...suck.... Men hoppet är det sista som sviker en... *flin* Nu är det bara att plocka fram kameran och fota när ni har ADSL och allting! Kram och Gott Nytt År på er!

21/12 Idag så ringde Annette och var alldeles till sej över det hon fick med posten! Jag hade nämligen skickat efter en stor kokard och en liten pokal som ett tack till att Lasse har hjälpt till att meritera Hummelvikarnas hundar. Jag säger som alltid att det gäller att passa på att glädjas för man vet aldrig då det kommer att vända.... Vi Hummelvikare är i alla fall otroligt stolta över Lasse som blev vår allra första CH! (förhoppningsvis inte den sista....) Men om Pyttan kommer att ta något CH så inte kommer jag att skaffa något speciellt åt henne för då blir nog husse så otroligt stolt att det blir odrägligt här i huset! *gapskratt* Annette det är väl inte lönt men jag frågar ändå: kan du ta ett kort på Lasse med rosett och pokal? *skratt*

21/11 Nu har Annette avlagt rapport igen. Det går bara bra med skotträningen med apportkastaren. Annette tycker att det var verkligen väl investerade pengar. Lasse har haft problem då de har tränat eftersom att han inte har vetat till vem han ska springa med apporten. Så idag så bestämde Annette att hon skulle stå nära Håkan för att Lasse skulle slippa fundera på det i alla fall. Det var helt rätt! När Annette gick och ställde sej ca 5-10 meter ifrån husse som sköt med apportkastaren, så behövde inte Lasse fundera på vem som han ska apportera till. Så då gick det som en dans! Lycka till i fortsättningen också! Vi ses på lördag innan vi glider hemåt hoppas jag! 

19/10 Nu har Lasse visat att han är minsann en riktig Hummelvikare och tollare. De var och tränade med flatgänget. De skulle bl.a. träna stadga. Lasse skulle springa in i en stor ring och hämta en dummie fastän det stod massor med hundar i en stor cirkel runt om. Vad gjorde vår gode Lasse? Jo han sprang ut i full fart rakt över hela åkern till två gulliga tikar som stod där och väntade på honom! (Lasse antog ju att så MÅSTE det ju vara han som precis blivit SVCH och allting! *skratt*) Annette gick med bestämda steg och hämtade Lasse och läste några paragrafer för honom att det var ju inte så hon hade tänkt att han skulle göra. Övningen upprepades och Lasse gjorde om precis samma sak flera gånger till! Han ville verkligen till de snygga brudarna! Nästa övning var att då skulle Annette lämna Lasse på sin plats i ytterkanten av ringen och sen skulle Annette stå inne i ringen och kasta dummiesar åt de andra. Då minsann satt Lasse så duktigt och väntade på att matte skulle komma tillbaka! Summan av kardemumman: man vet aldrig vilket humör ens tollare kommer att vara på då man börjar träna och det är ju det som gör dem så oerhört charmiga!

14/10 I går kväll så ringde en lycklig Annette igen! Jag trodde ju så klart att det var ruset sen i söndags som inte hade lagt sej riktigt, men det var bättre än så! De hade tillsammans med träningskompisen Lino (cocker) varit ute och testat apportkastaren. Det gick hur bra som helst. Lasse tyckte att det var superkul att det for iväg dummiesar i full fart och inte blev han väl mindre taggad av att Lino var där heller.... Jag hoppas att det fortsätter att gå lika bra för er med resten av träningen så att ni så småningom kan starta på tollingjaktprov också! Sån här träning får man ju se väldigt långsiktigt..... Lycka till allihopa! Kram!

10/10 Ja så har den här dagen med stort D äntligen kommit! Hummelvikarna har fått sin första SVCH! Lyckan är stor både hos uppfödare och ägare kan jag säga utan att överdriva! Superdupergrattis till er allihopa och en blöt puss på nosen till Lasse såklart! Inte blev ju dagen sämre av att då jag kollade mailen så hade jag fått en massa bilder på Lasse då han leker med Troja! 

1/10 Nu har Annette verkligen blivit en skogsmulle! Hon har nämligen gått och köpt en apportkastare till Lasse! Ska bli jättekul att höra hur det kommer att gå med skotträningen i fortsättningen. 

30/9 Nu är de laddade både Lasse och matte Annette! Idag då de var och tränade så var Lasse så laddad att han hoppade och bet efter anden, så att blodvite uppstod! Men vad gör man inte för att få apporteringen att sitta som den ska? *skratt* Jag tycker att ni har varit otroligt duktiga som har kommit så här långt så fort. Massor av kramar och blöta pussar från mamma Mitzy så ses vi nästa helg!

27/9 Idag så fick jag ett väldigt trevlig samtal från Annette! Lasse tog fågel flera gånger då de var och tränade. Superduktigt! Först så var han ju inte så vidare intresserad men Annette höll på och lekte med fågeln. Lasse var lös och och fågeln var i koppel! Så den åkte fram och tillbaka. Det var en liten mås. Carina med flattarna kom med en massa tips, som de provade, men det ville sej inte riktigt. Annette rusade fram till fågeln och kollade superintresserat på den och undersökte den medan Lasse satt fast i koppel hos Carina. Sen släppte dem honom, men Lasse sprang fram men sen blev det inte så mycket mer. Då bytte dem så att Carina härjade så att det var inte klokt med den stackars fågeln. Carina kastade och lekte med den hur mycket som helst. Jag tror att de då hade bytt till en stor trut. I alla fall så sprang han fram och tog den lite försiktigt i ena vingen. Så då tyckte Carina att de skulle göra ett uppehåll så då fikade dem. Efter fikat så gick de ner till vattnet och kastade ut både truten och måsen och då simmade Lasse ut och tog in den stora truten! Matte blev såklart överlycklig och vem skulle inte ha blivit det! Det var ju inte så länge sen som Lasse inte ens ville apportera dummiesar. Sen skickade hon ut honom till den lilla måsen också. Då var han lite tveksam, men tog in den också så då blev det ännu en markering med mås och då tog han den klockrent! Superkul för er alla! *gammelmatte mycket stolt* Sen förvånade Annette mej med att hon ska börja träna lydnadsklass 1. Så det blir ju också superkul. De fortsätter att gå kurs för Mats, där de som har gått de tidigare kurserna går lite på sidan om och gör lite mer avancerade övningar av tex inkallning, där de lägger in t.ex. störningar. För att få bättre kontakt med Lasse så har Annette börjat att ha en godis/korvskiva i munnen för att få Lasses uppmärksamhet. Det funkar kanonbra, så nu är det bara att träna på. 

9/9 Idag så berättade Annette att hon hade varit ute p en träningstur med Lasse. Först så la hon ut ett sök åt honom. Ca 10 dummiesar och sen skickade Annette ut honom. Han kom med 3 och sen avbröt hon honom och då Lasse gick för att bada lite så gick Anette och skulle hämta in de andra. Men då kom Lasse som en katapult och ville vara med. Så då kom han med några till! En annan dag då de var ute och gick i skogen så simmade Lasse målmedvetet ut och kom in med en knopp och /eller frökapsel från en näckros, så då fick Lasse apportera den! Man tager vad man haver sa Lasse! Och ja vi håller med Maria på Duck Dogs att nog var det en herre som var sur av sej som inte kunde se något positivt med Lasse. Men så är det ibland, huvudsaken är ju att familjen tycker att Lasse är bäst och det tycker dem ju utan tvekan!

7/9 Idag så fick jag ett SMS av Annette att de hade ringt efter Lasse till ett praktiskt eftersök, men tyvärr så ringde de igen strax efter och avblåste det hela då det inte behövdes. Antagligen så hade de funnit djuret. Men det kommer säkert fler tillfällen....

3/9 Jag har nog hört rykten hit upp till Norrland att Lasse har blivit firad minst lika mycket som våra svenska guldhjältar från OS! Husse Håkan har legat och sovit från 15-21.30 på kökssoffan som är inköpt enkom till Lasse för att han skulle kunna få titta ut i lugn och ro! Igår så fick båda Lasse och Lino varsin championat tallrik med köttbullar, leverpastej, skinka och annat gott. Idag så har gratulationerna haglat in så Annette säger att det känns nästan som att de har varit nere i Athen! *gapskratt* Nästa steg för dessa ambitiösa valpköpare är att de ska försöka att bli viltspårdomare. Sen ska Håkan gå jägarexamen så det bådar gott inför framtiden.....

2/9 Ja så har Lasse slagit till och tagit sitt tredje första pris i ökl viltspår! Supergrattis från oss allihopa till dej! Domaren sa innan provet att nu hade han lagt ett svårt prov för att "testa" honom lite. Men det klarade han galant, så då sa domaren att eftersom att han var så duktig och löste uppgifterna så bra så skulle han även kunna bli en "riktig" eftersökshund! Det låter något det i en uppfödares öra.... Det gick en älg i området där spåret var lagt, så Lasse blev lite fundersam/tveksam men han kollade bara mot husse om han skulle fortsätta och det skulle han ju så då var det OK! Vilken hund va! Visst skulle det vara otroligt skojigt om Lasse skulle få en tvåa på utställningen i helgen, men det viktiga/roligaste är ju ändå det praktiska provet och det har ju verkligen gått som på räls. Ett jättegrattis till Jonna och Lino som har klarat av samma bedrift som Lasse. Tänk att ni skulle bli såna skogsmullar allihopa! GRATTIS! GRATTIS!!!!

29/8 Ja det här börjar bli lite tjatigt! :) Lasse tog ett första pris igen i ökl viltspår med husse Håkan som förare. Vi är sååååå stolta här uppe och tänk om syrran kunde ha hälften av den kapaciteten då Pyttan och jag ska prova på akl. Men vi får ta det som ett träningstillfälle. Vi hoppas verkligen att ni får er tvåa på utställningen! Kram, kram!

17/8 I går kväll så ringde en överlycklig Anette och sa att Lasse hade klarat sin första start i ökl med ett första pris! Ännu duktigare var han då de hade börjat skjuta på skjutbanan som ligger bredvid där de bor, men han klarade ändå spåret! Jätteduktigt både Lasse och husse Håkan, så nu hoppas vi att det kommer att gå skapligt på utställningen också! Grattis från oss alla här i Hummelvik.

19/7 Lasse har ju som sagt varit jätteduktig och klarat akl viltspår med glans! Igår hade de lagt ett 12 timmars spår så det var bara att trava ut i regnet då det var klart, för inte kan man ju låta ett spår gå förlorat! *skratt* Häromdagen hade de även varit på en utflykt hela familjen med Lasse så klart. Först åkte de iväg och badade på en strand som låg avskilt så att även Lasse fick bada. Så han blev först väldigt konfunderad eftersom att det var så långgrunt, så han funderade ett tag innan han drog iväg och kom på att då kan man ju leka i vattnet i stället! Han hoppade och skuttade som en känguru i vattenbrynet! Det är verkligen en fröjd att se på en glad tollare! Efter en stund så simmade han ut och kollade på en stor flotte/pråm som låg en bit ut. Medan han simmade runt den och kollade läget så sprang Annette iväg på stranden åt andra hållet. Vilken fart det blev på Lasse! Han simmade som en besatt, eftersom att han trodde att han skulle missa något annat skoj. Efteråt så for hela familjen iväg och käkade pizza på en uteservering, men Lasse orkade inte ens tigga utan han låg bara och sov. Så vi ser fram emot att få träffas igen på specialen! Kram på er!

13/6 Nu har vi varit nere i Kilafors och träffat Lasse med familj igen. Det var jätteroligt att se hur fin Lasse har blivit! Sen fick vi följa med och kolla på då han gick ett viltspår på fredag kväll och det gjorde han jättebra. Alla de här bilderna tog jag under helgen då vi tränade men det översta vackra på Lasse har jag fått av Maria Stenebo! Tack snälla Maria för alla fina kort som du har skickat! Det finns fler kort på Lasse på träningssidan och Marias bilder

4/6 Jag måste verkligen be Lasse om ursäkt för att jag har glömt bort att tala om att han var rasrepresentant i Söderhamn på kennelklubben! Det var en hundparad me raspresentation och naturligtvis så tyckte ju alla att Lasse var helt underbar. Så matte var som vanligt väldigt stolt över att fler än hon såg hur vacker Lasse är! *skratt* Det är synd men jag kan inte återge skateboardhistorien så att den kommer till sin rätt. Men Anette om du vill glädja dina medmänniskor så kan du skriva ett mail, så klistrar jag bara in det här på Lasses sida! Vi syns nästa helg, så att man kan få några nya kort på Lasse! *blink*

25/5 Anette har nu meddelat att Lasse är såååå duktig på spårkursen. Han har redan klarat både svårare bloduppehåll som var över en risbuske och en spetsvinkel. Instruktören på kursen är väldigt imponerad över hur han spårar. Han ger sej inte om det är så att han tappar spåret utan då ringar han hela tiden tills han kommer på spåret igen. Vi är såååå stolta över Lasse här uppe också må ni tro!

6/5 Nu har de det verkligen jobbigt där i Kilafors med alla kurser. Om jag har räknat rätt så går de nu på tre parallella kurser både Anette och Håkan och Lasse så klart! Han fortsätter att vara sådär härligt tollarbusig som bara en glad tollare kan vara. Nu fungerar inkallningen klockrent igen. Anette har fått ett tips att hon ska öka på apporteringslusten genom att skjuta iväg tennisbollar med en racket. Det har verkligen gjort susen! Lasse springer och hämtar dem som om han inte har gjort annat....Naturligtvis inte på eget bevåg utan på Anettes kommando. Sen ska deras viltspårkurs avslutas med ett spår i akl, så nu gäller det för gammelmatten att ligga i så att inte Pyttan halkar efter så att man får skämmas....men jag får väl i så fall göra som vanligt....skylla på valparna och att jag faktiskt är sjuk (hi, hi)

28/4 Husse Håkan har verkligen fått "blodad tand" (hi, hi) på det här med spår. Det var ingen kurs så då tog de med sej matsäck och en kompis och drog till skogen med matte. Matte la ett bruksspår och sen gick Håkan och Lasse spåret. Lasse med näsan i backen och spårade klockrent. Husse hann inte se att Lasse markerade en pinne, men de fortsatte till spårslutet. Då förvånade Lasse alla med att bakspåra....Det är ju inte bra att göra det....för att visa husse på pinnen som husse inte hann se första gången! Anette är helt förundrad över hur mycket som finns i huvet på sin Lasse och gammelmatten blir lika stolt varje gång så klart! Ska bli spännande att höra hur det går på viltspårkursen också. 

17/4 Nu har Anette och Håkan varit på kurs igen med Lasse. Som vanligt så skötte han sej hur bra som helst! Den här dagen var det blodspår som de skulle prova på. Så först så la dem ett blodspår på ca 50 m och drog en klöv och sen skulle Lasse spåra. Anette är ju helt ny på det här med jaktträning och har "bara" hållit på med bruksspår och de andra bruksgrenarna förut. Det är ju väldigt annorlunda med viltspår..... Anette kunde inte förstå varför Lasse "ringade" runt, runt och snurrade in både sej själv och matte i spårlinan... Anette stod nästan och skämdes lite över honom. De har ju kört lite bruksspår och då har han varit jätteduktig på att spåra, så därför tyckte Anette att det var lite skämmigt då han uppförde sej så här märkligt. Ännu mindre begrep hon eftersom tjejen (Carina) som har hand om träffarna var helt lyrisk och bara stod och skrek: "vilken hund, men vad han ringar, vilken hund!". När de hade stått så där ett tag så försökte Anette att gå före Lasse för att hjälpa honom, men det såg ju naturligtvis Carina, så hon sa åt Anette: "men Anette nog vet du väl att det är hunden som ska gå först?" Anette förstod fortfarande ingenting utan stod där och skrek åt Carina: "vad är det han gör? Jag fattar ingenting, för han brukar ju vara duktig på att spåra...." Så Carina förklarade för Anette att det är ju så att eftersom att det inte är blod precis hela tiden, så måste ju hunden känna efter vart spåret är på väg. Då "ringar" hunden. Men jag har inte hört talas om någon som har ringat så ofta som Lasse gjorde, för i början på det där spåret så ringade han nästan varannan bloddroppe. När jag tränar Mitzy så är det bara i vinklarna som hon ringar för att kolla att det blir rätt. Så jag kan se framför mej hela scenariot med Lasse och Anette! *skratt* Men nu då Anette förstod att han hade ju faktiskt varit duktig, så längtar hon tills de snart ska börja viltspårkursen. Så då får vi se vem som hinner starta först i anlagsklass, Lasse eller Pyttan. Men lite orättvist är det ju för de har ju riktig vår och inte en gnutta snö, men vi har ju snö kvar här uppe både på gräs och i skog, så vi måste ju vänta lite till innan vi kan börja träna viltspår. Men Lycka Till alla Kilaforsare!

19/3 Nu har Lasse gjort en "Pyttan"! Familjen fick besök av en bekant i veckan. Alltså ingen de kände så jättemycket. Så de "varnade" för Lassepussar och höll fast honom ett tag från början så att den arma kamraten skulle få komma in i huset i lugn och ro i alla fall. När de sedan släppte honom så sprang han direkt och pussades så klart! Sen gjorde han något i full fart! Inom loppet av en bråkdels sekund så stoppade han ner nosen i hennes handväska och stal en tablettask! Och inte gjorde han det diskret heller, utan han sprang glatt viftandes med asken så att det for tabletter runt hela huset och sen la han sej i godan ro på favoritplatsen under rumsbordet. När då husse kom efter  och frågade strängt vad han höll på med så for Lasse glatt upp och hälsade att "vad skoj att du husse också kommer hit"! Ja vad gör man.....man skrattar lite generat och hoppas att de har humor! Som tur var hade hon det och Anette fann sej snabbt då hon sa att de flesta raser är ju släkt med vargen, men tollarna är ju avlade för att likna rävar, så då är det ju inte konstigt att de är tjuvaktiga heller! Det tycker jag var en excellent förklaring som jag ska komma ihåg till Pyttans nästa bravad! *skratt*

13/3 Nu har Lasse slagit oss med häpnad igen. När familjen satt och fikade i skogen, så satt Lasse som vanligt och tiggde korv. När han ätit upp sin korv så satt han så klart och tiggde de andras korvar också. När han inte fick den korven så satt han och skällde till med små voff. Vad tror ni händer? Jo det var en räv i skogen som skällde tillbaka! Rätt kul va?

10/3 Nu har Lasse haft ett riktigt tollarrace hemma i Kilafors. Husse och Lasse lekte med varandra och det blev bara värre och värre....Det slutade med att Lasse gjorde ett race in i vardagsrummet, över skinnsoffan (som fortfarande är hel) knövlade ihop mattan under ett tungt ekbord med 6 matsalsstolar och färden slutade med att ha försökte trycka ut tinningen på matte Anette. Tack och lov så gick det bra. Efter det så satte sej matte på sängen med sin dator och skulle göra klart lite studier, men då var Lasse i gasen och ville ha uppmärksamhet. Så då började han helt sonika att kliva på tangentbordet, så matte fick oanade snabbhetsresurser för att hinna spara arbetet. Så kan en helt vanlig tollardag se ut, alltså som jag har sagt så många gånger förr: man har då aldrig tråkigt med en tollare i huset!

6/3 Nu har Lasse varit på apporteringskurs. Den var 3 timmar. De tränade sitt och ligg med störningar och då var Lasse jätteduktig! Sen blev det stående och tränade att gå med att ha hunden lite bakom och det gick också kanon. Det blev mycket passivitetsövningar och kontaktövningar. Sen blev det kontaktövningar med störningar t.ex inkallning förbi matskål. Sen hämtade Carina dummiesar som de fick kolla på. Sen blev det skotträning medan de gick omkring. Sen slutade det med att de trängdes i en snäv ring medan Carina kastade dummiesarna kors och tvärs för att träna mer passivitet. Sen kom det dit en instruktör som ska ha en viltspårkurs nu i vår, så Anette var snabb att anmäla sej så klart.  

3/3 Lasse fortsätter att roa omgivningen i Kilafors! Anette talade om igår en typisk tollarhändelse. När Lasse var valp, så började han bli väldigt intresserad av tågsignalen som varnar för kommande tåg. Så igår då de var ute och gick så hakade signalen upp sej. Så de satt och lyssnade på tågsignalen i ca 1 timme innan den slutade! Eftersom det aldrig slutade så gick Anette helt sonika hem och hämtade ett sittunderlag och satt och solade under tiden i det härliga vårvädret. När så äntligen signalen hade tystnat och de skulle gå därifrån, så blåste sittuderlaget iväg... Anette kutade efter, men hann inte ikapp....Men då kom hon ju på att hon har ju en apportör och skickade iväg Lasse. Lasse kutade iväg i full fart och tog underlaget och sprang glatt tillbaka till matte, som inte tänkte sej för utan stoppade ner handen i fickan och skulle ge honom en godis, men eftersom att Lasse ser allt, så då han insåg att det var godis på gång, så vips släppte han taget och underlaget blåste iväg igen. Anette kutade efter och Lasse också så klart och sen upprepades hela proceduren flera gånger allt medan husse Håkan vred sej av skratt! Anette vill också passa på att informera alla "nya" blivande tollarägare om "tollarsjukan"! Alltså att man får hög puls, snabb andhämtning och blir hes.... Det inträffar ofta i början av hundägandet då man ska lära valpen saker, för att inte tala om då de blir unghundar. Ni kanske förstår i vilka situationer! *skratt*

8/2 Lasse har verkligen tagit över Pyttans bus numera och det känns skönt! Anette har köpte en alldeles egen ryamatta åt honom där han kan dregla och gnaga på sina ben hur mycket han vill... Han brukar nämligen få ben som de köper från affären som är stora knotor. Anette har ju inte tyckt att det har varit så himla käckt att ha allt dregel på sina fina mattor och naturligtvis är det ju dit han tar dem. Det var ju meningen att han skulle få gnaga på dem på nedervåningen, men hur är det då de kopplar på tollarblicken? Jajamänsan det är svårt att stå emot fråga Lasses husse.. Sen har ju Anette försökt att få Lasse att vara ensam, men det gillar han inte alls, för han vill ju alltid vara medelpunkten i allt. Han är så lugn och fin då Anette går ut genom dörren, men så fort hon sätter sej i bilen så sätter konserten igång. Lasse ylar och skäller och skriker och kastar med huvudet så att det ser ut som att han har epileptiska anfall! *gapskratt* Jag kan verkligen se framför mej hur det ser ut....När Anette kommer hem efter 10 min så är Lasse så slut att han måste dricka en massa vatten... Jag ska inte tala om vad han gör då farmor och farfar kommer på besök....*flin*

30/1 Nu har jag fått några rullar som jag helt hade glömt bort.... (shame on me...) Det blir ju lätt så då man nästan bara fotar med digitalkameran. Men nu är de inlagda i alla fall!

19/1 Nu har jag fått reda på lite mer om Anettes kryptiska meddelanden i gästboken! Lasse skulle testa hur fort han kunde springa jämfört en skoter. Om man säger som så, så var det tur att det var en ny skoter.....! Han kom nog upp i ca 45 km i timmen....Matte säger att det berodde på att de hade tränat rapport på den sträckan förra veckan...(men jag vet inte jag.....*skratt*) Sen kopplar han av "Stilla havet" (mattes och husses dubbelsäng). Ibland på nätterna så vandrar Lasse från Håkan till Anette, från fothuset (ni vet väl vad det ångermanländska uttrycket betyder...?) till knävecket till golvet. Ibland så är han så trött att han kan knappt hålla ögonen öppna så att han vacklar... Men han känner ändå att han vill gå och lägga sej en stund i soffan i vardagsrummet. Då kommer han och gör en tjurrusning tillbaka till sängen. Anette har nu kommit på varför han gör det, då han är så trött. Han måste nämligen springa genom hallen för att orka upp i sängen! Lasse fick även närkontakt med 5 rådjur häromdagen, så då blev han i gasen och tyckte det var väldigt intressant. Men Anette du måste ta och säga till sambon att man använder inte rullkoppel till tollarna! *flin* De dresserar man i stället! *skratt* Lasse har även fått en ny lekkompis som kallas för Rasmus-ryggsäck! Han är en Eurasier valp som brukar hänga sej fast på Lasse som en ryggsäck. De har väldigt skojigt då de leker tillsammans och det var förresten deras skoter som Lasse tog häng på!

14/1-04 Som ni kanske har sett i gästboken så har ju även Lasse fått smak på det där med tjejer! Så det är inte bara mamma Mitzy....Hans fjälla har ju börjat att löpa så då är det ju klart att man går i gång lite grand! Man börjar väl på att bli en riktig karl! *skratt* Är man lite låg en dag så då är det bara att ringa Anette, för hon är så otroligt nöjd över sin Lasse! Superlativen haglar och då blir man genast glad igen! Så nu håller vi tummarna att HD röntgen för Lasse ska gå bra!