Lasses dagbok 2003 >>>>

6/12 Lasse tycker att det har varit lite väl lugnt i Kilafors på slutet, eftersom att matte har pluggat så mycket inför tentorna. Men då får man ju hitta på egna sätt att få uppmärksamhet på, eller hur? Bl.a så har han tagit efter Pyttan med att lägga huvudet på sned för att få det man vill ha, för då kan ingen motstå en....Fråga Pyttan hon vet!

18/11 Säg den lycka som är fullkomlig? Idag så ringde Anette och sa att hon hade fått "tollarsjukan"???? Som vanligt var jag ju ganska trögtänkt... Den består i alla fall av heshet och högt blodtryck! Lasse har verkligen kommit i form med raketfart! En dag så hoppade han helt sonika upp och satte sej på köksbordet, fastän resten av familjen var där! Han såg väldigt förvånad ut över att de blev upprörda, för han såg ut som att varför ska han vara på golvet då resten sitter vid bordet? Nu äter han inte och sover inte speciellt mycket heller. När han är ute på promenad, så drar han så mycket att Håkan och Anette inte kan komma överens vem som ska hålla i kopplet. Tidigare har det varit diskussion om vem som ska få hålla i kopplet.... Lasse skäller på nätterna för att han tycker att det hörs saker ute. När Anette är ute vid gokartbanan, så har hon börjat att släppa honom på den andra sidan, för Lasse har nämligen hittat ett mysigt ställe att rulla sej i, så att han luktar skunk då de ska gå hem! Typiskt mamma Mitzy! Men nu drar han helt sonika tvärs över gokartbanan och far ändå till sin mysiga håla! *skratt* Vad gör man inte för att få bada på vintern också? När Anette var ute p ett fält så drog Lasse iväg, så Anette sprang och gömde sej. Ja Lasse hoppade upp på en sten och spejade och sen rusade han som en galning helt omotiverat runt, runt och bara någon meter ifrån Anette utan att hitta henne. Snacka om att inte ha kopplat på näsan och att vara okoncentrerad! *skratt* Så nu håller nog sannerligen Lasse på att bli "karl" och komma i puberteten!

17/11 Nu är Lasse som vanligt igen, så nu är lyckan stor i Kilafors!

16/11 Idag ringde Anette och sa att Lasse hade blivit sjuk. Hela natten hade han spytt och hostat! Anette fick byta sängkläder flera gånger för naturligtvis så kräks de ju antingen i sängen eller på en matta... Han kräktes mest upp slem och alltså ingen galla. Däremot så var han i övrigt pigg och glad, men inte riktigt lika hungrig. Vi hoppas verkligen att Lasse snart mår bättre! *kram*

9/11 Anette berättar att nu har de börjat med Anettes efterlängtade långpromenader! De är ute 1 timme på morgonen och ibland på kvällen då Lasse får springa lös och kolla läget på allt som finns runt omkring. I förrgår ville han jättegärna gå ut, men matte satt som vanligt med näsan i en skolbok och ville vänta en stund. Då började han "tala" med matte utan resultat. Nästa steg var att krafsa lite lätt på mattes ben....När inte det hjälpte så krafsade han ännu mer och då inte det hjälpte så var han tvungen att ta till tollarlisten! Då tar han försiktigt boken i munnen och drar den sakta och försiktigt över till bordet och då fick han naturligtvis sin efterlängtade promenad! Det är väl bara tollare som kan lista ut såna saker, eller hur?

2/11 Nu har Anette ringt och berättat om Lasses bravader. Den här gången är det bara positiva saker faktiskt! Anette har sytt en spårsele åt Lasse. Så då tyckte Anette och Håkan att det vore väl en bra födelsedagspresent att låta Lasse få spåra, som han älskar att göra! De la ett bruksspår med tre pinnar och ett slut och han hittade alla pinnarna, så då var glädjen stor i Kilafors! Dessutom så nöjde han sej inte med att bara markera pinnarna, utan han gav varje pinne till Håkan och det var nog tur, så att han fick hämta andan lite för det gick undan! Grattis Lasse på födelsedagen och jag hoppas att vi snart får höra fler historier.

26/10 Anette berättade idag att Lasse har börjat att göra som mamma Mitzy, men med modifikation! Lasse tycker att det känns lite orättvist att han ska äta själv i hallen, så då familjen äter i matsalen, så tar han helt sonika sin skål full med mat och lägger sej där och mumsar han också! Återigen har ju tollarna bevisat att de är sannerligen inga vanliga hundar! *skratt* Spårträningen går kanonbra, så nu hoppas gammelmatten i norr att det blir viltspår till våren!

6/10 Jag vet inte hur jag ska säga om Lasse, men nu tycker jag att Lasse har passerat Pyttan med råge! Nu har han blivit känd som mordbrännar'n i Kilafors! Jag förstår att det krävs en förklaring....Husses lastbil har nämligen brunnit upp! Det var stora bilder i Kilaforstidningen på Håkans lastbil där lågorna stod väldigt höga och då menar jag HÖGA! I alla fall så säger nu Håkans jobbarkompisar att branden säkert startade för att Lasse har bitit av någon kabel eller att det har blivit för mycket hundhår, där det inte ska vara något hundhår! Men som tur är så säger de det med glimten i ögat, men Lasse har blivit permitterad på okänd tid! Sen i förbifarten så har bitit sönder mattes bettskena! Men om man lägger saker där tollarpojkar kan vara så får man ju faktiskt skylla sej själv, eller hur? När man hör om Lasse så inser vi att Pyttan är hur lugn som helst! Så nu hoppas vi att det inte bara är lugnet före stormen! (det är nog tur att de inte kan läsa i alla fall och bli inspirerade av varandra!) =)

28/9 Nu börjar Lasse komma upp i Pyttans kaliber då det gäller rackartyg! En dag då Anette var ute och släppte honom vid en fabrik, så såg Lasse en karl som gick och pratade i mobilen som såg ut som husse Håkan. Alltså gjorde han ju på tollarvis: störtade dit, så klart. Mannen gick in i fabriken och Lasse for efter, medan Anette sprang ute och skrek på Lasse i olika tonlägen! Efter en liten stund så kom mannen ut fortfarande talande i mobilen med en lika glad Lasse. Anette tänkte att han ska ju så klart kolla om det finns någon ägare till hunden, så då han kollade mot Anette så vinkade hon glatt mot honom och Lasse kom i full fart tillbaka till sin matte. När hon hade tänkt efter så kom Anette på en pikant detalj i det hela, nämligen att mannen heter Lasse, så han kunde väl inte för sitt liv begripa varför Anette sprang och ropade på honom med hög röst! Heja Lasse och Anette nu får du veta hur jag brukar ha det med Pyttan! *skratt*

22/9 Först vill jag säga till Springer-Marlené att det är åtgärdat!!!! Alltså felaktigheterna på Lasses sida! *flin* Men här kommer rapporten från helgen. Vi kom ner på torsdag kväll hela familjen med alla tre hundarna! Lasse blev så klart jätteglad att få träffa tjocka släkten och de var ju inte mindre glada de heller....På fredagen for vi och gjorde några ärenden och sen på kvällen träffades vi igen. Hundarna hade lika roligt då också, men stackars Lasse hade ju glömt hur sträng "moster Bäcka" kan vara. Men efter en stund så visse de var de hade varandra så då blev det mycket lugnare. På lördagen så fick jag och Pyttan följa med Lasse och Håkan på deras kurs. Det var verkligen en höjdare! Vilken kanoninstruktör de hade fått tag i. Han ville verkligen att alla skulle lära sej så mycket som möjligt. Förklarade på ett lugnt och saktligt sätt allt man skulle tänka på då det gäller bruksspår. Det var vad de gick igenom den här kursdagen. Sen tog han väldigt mycket tid för varje hund och berättade sen hur det hade gått och hur de hade löst problemet om det inte gick som det var tänkt från början. För att alla skulle lära sej så mycket som möjligt. Lasse var den enda tollaren (förutom Pyttans gästbesök....), sen var det flattar, jack russel, cocker och en blandis. Det gick i alla fall jättebra för Lasse. Först så gjorde han ett sök, för det är ju lättare, men sen satte han ner näsan och spårade till husse. Jätteduktigt av er båda två! jag ser verkligen fram emot att få veta mer om hur det går på de andra kurskvällarna! På söndagen gjorde vi en utflykt till ett "hemligt ställe" i Kilaforstrakten där hundarna fick härja lösa och vi andra gjorde det där hemliga.... Fundera på den ni! *flin* Tack för en jättekul helg! Vi mätte Lasse till cirka 49-50cm. Anette sa att han väger ca 21 kg, men jag tror att han väger lite till.....

18/9 Anette ringde och talade om att nu hade hon minsann en omplaceringshund på gång! Jag kände hur hjärtat stannade i halsgropen då jag hörde henne....Jag frågade lite försiktigt vad hon menade och fick då höra att Lasse verkligen är sin mors son! Anette och Lasse hade varit ute på sin morgonrunda, då Lasse fick springa lös. Helt plötsligt så sprang han iväg in i skogskanten och hoppade (snarare tollade) glatt och sprang sen tillbaka till matte för att kolla att hon var kvar och sen tillbaka till det roliga igen. Anette ville inte gå dit, för det är ju även så att man vet ju aldrig vad det är man ska laga... Till slut så skulle ju Lasse in i bilen igen och då Anette hade satt sej till rätta, så kom nästa chock! Vad kunde han ha rullat sej i???? Lasse stank så oerhört då han kom in att det var helt sagolikt! Men precis så där äcklig är ju mamma Mitzy också. Ju äckligare desto högre poäng på äckelskalan!

9/9 Anette ringde och skrattade då hon hade läst Sarahs inlägg i gästboken om svampletningen. Anette hade haft samma tanke att lära Lasse att söka reda på kantareller. Hon hade tur och hade små kantareller på tomten som hon visade Lasse och minuten efteråt så stod han där och mumsade upp de små rackarna! Så jag vet inte riktigt hur det kommer att gå med svampletningen....Men Lasse tyckte att det var en strålande idé att få leta reda på mat då han skulle jobba! *flin* Håkan och Lasse hade haft jättekul på sin kurs som ska fortsätta i ca 8-9 gånger till. Det är väldigt blandade raser med, så det kan ju vara intressant att se hur de löser problemen, eftersom att det är så väldigt olika. Men Lasse hade ju så klart tyckt att det var en superidé att gå på kurs med en massa roliga kompisar, men kloka husse och matte hade bestämt innan att hälsa på de andra kan Lasse göra någon annan gång än på kursen. Vi här uppe ser fram emot många rapporter om bus och lärdom!

5/9 I går så började husse Håkan och Lasse på valpkurs, så det ska bli jättekul att få höra hur det kommer att gå!

2/9 Jag vet inte om ni har läst i gästboken men nu har nog Lasse passerat Pyttan i busväg! I går åt han först på ett par alldeles nya skor som en kompis till Anette precis hade köpt för 700:-, sen åt han lite på en alldeles ny vattenflaska som Lasse skulle få ha på skogspromenaderna och avslutade starkt med att stjäla en bit sockerkaka från köksbordet framför ögonen på Anette! Där ser du Anette att Lasse är också en tollare värdig namnet "tjuvjägare", fast du har sagt motsatsen! Vi har ju blivit härdade hela tiden med Pyttan, men nu har hon blivit mycket lydigare, så det är bra att ni får känna på hur vi har haft det en längre period! *skratt*

27/8 Nu har Anette fått lite mer besked från veterinärerna om Lasse. Hennes veterinär i Sandviken har gemensamt med Håkan Kasström kommit fram till att tillväxtzonen nu är helt sluten, så att det kommer inte att bli någon större skillnad på honom mot hur han ser ut nu. Fördelen med det är att det troligtvis inte blir värre och att han inte kommer att behöva någon operation, om det inte är så att han blir avsevärt sämre. Så att så länge han är besvärsfri så får det vara. Det var troligtvis en tillväxtrubbning i en skelettdel som har gjort att det blev så här och att det mest sannolikt är en mutation som kan uppkomma när som helst och därför inte är ärftlig. Sen måste jag även berätta något kul....Anette var ute i skogen och hade Lasse lös eftersom att det inte kom någon på vägen. Då ser hon hur det kommer en karl med en hund längre bort. Anette blåser två gånger i visselpipan, men Lasse reagerar inte. Hon blåser två signaler till i pipan och Lasse lyssnar inte ens med öronen....Då springer Anette och gömmer sej i skogen, men Lasse har fortfarande fokus på hunden. Då blir Anette arg på Lasse och springer emot honom när hon visslar för sista gången. Då sätter sej Lasse en bit ifrån hunden och hans husse. När Anette kommer fram så säger hussen att jag är imponerad över vilken lydnad du har på hunden som sätter sej en bit ifrån utan att gå fram till hans hund! Så ibland om man har tur kan man få beröm för en hund som är helt olydig! *skratt* Tyvärr så har det inte hänt mej någon gång, vi brukar bara få människorna att le då de ser oss in action!

18/8 Igår så var Anette med familj till Furuviks djurpark med Lasse. Han tyckte att det var mycket skoj att kolla på där med kameler, apor och alla andra djur. Dessutom så träffade de en trevlig tjej som blev intresserad av tollare. Det är alltid kul när det blir så att man hittar folk som också inser vilken underbar ras tollarna är om man vet vad det är man köper så klart! För listiga är dem, så det gäller ju alltid att vara på sin vakt.  Idag så har Anette varit iväg och röntgat om Lasse. Nu var det inte så mycket att vänta på att tillväxtzonen skulle växa tills ej, för det var nästan helt klart. Man kan operera benet, men de vet väl inte riktigt hur de ska göra. Så nu gäller det att försöka att ta reda på så mycket man kan om det här. Det som är glädjande är i alla fall att hela familjen är supernöjd med sin hund, att han har jättebra psyke och framför allt att han inte är halt. Lasse har ju aldrig varit halt och veterinären sa att leden såg jättefin ut. Håkan Kasström ska kolla även på de här plåtarna, så då får jag väl försöka att få tag på honom igen och fråga lite mer. 

13/8 Idag ringde Anette igen och sa att hennes syster hade träffat Lasse igen. De har inte setts på ett tag. Hon frågade direkt vad som hade hänt med hans ben... De såg väldigt mycket bättre ut nu, så det låter ju lovande. Vi håller tummarna för er....

10/8 Idag ringde Anette och berättade om Lasses senaste äventyr. Det är helt otroligt att ha så engagerade valpköpare.....I alla fall så hade hela familjen varit ute och gått i skogen. Anette såg att det växte blåbär efter stigen och stannade och plockade så klart. Lasse satt och kollade in läget (samma som med skräddarna här nedanför) och sen började han också att plocka och mumsa i sej blåbär! Som sagt de lär sej det mesta på gott och ont! Sen när de kom hem hade Håkan stått nerhukad på tomten. Då trodde Lasse att det var dax för en lekstund med husse och km i full fart och sprang rätt i Håkan så det gjorde så ont att han fick blodsmak i munnen och fick ont överallt. Anette sa att så där känns det då hon går till chiropraktorn. När Håkan hade lugnat ner sej lite så sa han sannerligen så här bra var det länge sen jag kände mej i ryggen!! Så nu kan Lasse kalla sej för Kilafors egen hundchiropraktor också! Säg vad det är man inte kan ha en tollare till?!

8/8 Ja du Anette!!! Jag blev väldigt glatt överraskad då Linn kom hem med de här fina korten på Lasse! Tackar och bockar! Det får gärna bli en vana!! *flin*

4/8 Idag så har jag talat med Anette igen. Anette har simtränat Lasse mycket efter tollarspecialen där hon fick det rådet av domaren. Anette tycker att han redan har blivit lite bättre. Så vi håller tummarna och väntar med spänning på vad nästa röntgen ska visa i slutet av augusti. Lycka till allihopa! Lasse är nu 47.5 cm hög. Lasse har också kommit på ett sätt att simträna på egen hand. Hans storvuxna kompis Kasper har nämligen börjat att äta skräddare på vattenytan. Lasse satt länge fundersam på bryggan och studerade Kasper där han for fram som ett jehu och högg efter insekterna. Rätt vad det var så klev Lasse i och började att jaga dem han också! Så nu simtränar han på egen hand med matte på land och fixar samtidigt ett mumsigt mellanmål! Som jag har sagt tidigare, så är det sällan man har tråkigt med en tollare!

28/7 Idag så ringde Håkan Kasström och sa att det troligtvis bara var så att strålbenet och armågsbenet hade vuxit ojämnt. Först så trodde han att det kunde vara någon sorts dvärgväxt, men eftersom att han blir bättre, så var det inte det. Sen Anette var iväg och röntgade Lasse så har hans framben blivit högre och frambenen har blivit lite mindre krokiga. På utställningen i går på specialen, så skrev inte ens domaren något att han var överbyggd. Dessutom så sa Kasström att Lasses tillväxt inte var färdig, så han skulle växa mer. Så vi håller tummarna för att han ska bli bättre i sina ben. Det mest positiva är ändå att Lasse har aldrig varit halt eller haft ont i sina ben, så vi håller tummarna!

9/7 Idag så har Anette varit ner till Sandviken och röntgat benen på Lasse. Veterinären sa att det nog inte var något större fel på Lasse, men att han hade vuxit ojämnt. Veterinären sa också att Anette med familj hade gjort helt rätt som hade blandat ut valpfodret med vuxenfoder. Han trodde också att Lasse skulle växa tills han blev ca 11 månader. Men han skulle skicka ner bilderna till Håkan Kasström i Stockholm (Albins veterinär) så får vi höra vad han har att säga också. Lycka till Lasse! Han charmade som vanligt alla som han mötte även på kliniken där de träffar på mycket hundar, så det var jättekul! Fortsätt så alla Hummelvikare!

29/6 Ja nu har vi varit nere i Kilafors igen. Det är alltid lika roligt att komma dit! Tack snälla ni för lånet av stugan! Lasse, Pyttan och Mitzy badade och hade jättekul i stugan. Stackars David skulle försöka att simma ifrån Mitzy, men det slutade med att han fick värsta rivmärkena på hela kroppen! Jag hade inte så mycket minne kvar då vi kom till Lasse, men jag har skickat in filmrullar på framkallning, så hav förtröstan det kommer mera på Lasse!

12/6 Nu har jag talat med Anette igen... Lasse går från klarhet till klarhet. De håller på att gräva på tomten, så att det är ett ca 2 meter högt dike på tomten. Anette gick in och trodde att Lasse följde med, men det gjorde han ju inte så klart! Tollarna går ju gärna sina egna vägar! Lasse hade i alla fall sett att långt där nere så var det en man som jobbade, så han hoppade helt sonika ner till honom. Så när Anette kom ut för att kolla var sötmandeln hade tagit vägen så trodde ju hon att Lasse hade ramlat ner, men inte då....Karln nere i diket blev djupt imponerad av Lasses framfart och blev på köpet helsåld på rasen. Ja det är verkligen kul att Hummelvikarna gör bra reklam för rasen. Lasse har även börjat med en ny lek med Andreas. Lasse står stilla och väntar på att Andreas ska locka på honom så att han får leta reda på sin husse. Det tycker de båda två är jättekul! Nu behöver inte ens Anette säga åt Lasse att stanna kvar, utan han väntar snällt på Andreas signal. 

24/5 Ja nu har vi varit på utställning igen! Man kan säga som så att inte är det lönt att någon Hummelvikare ställer för Åke Sjöström någon fler gång! Han tyckte inte om Mitzy eller Hummelvikarna och nästan inga andra tollare heller. Inget cert, BIR eller BIM blev det...... Men vi knäppte kort på Lasse i alla fall, som blev rätt bra. Men Lasse laddar om till specialen i juli!

22/5 Snacka om att vara allround hundar våra vänner tollarna! I natt så vaknade Anette till för att Lasse skällde. Hon gick upp och kollade, men såg inget ovanligt så de gick och la sej igen. På morgonen då Anette skulle gå ut till bilen, så såg hon att Håkans glasögon inte låg där de brukade och när hon kollade lite till, så var bilstereon utdragen till hälften! Lasse hade alltså lyckats skrämma bort en tjuv! Det här gör naturligtvis att Lasse blir veckans vakthund! Stor fanfar! Dessutom så har han börjat att bli könsmogen, för nu sitter han inte så djupt ner då han pinkar, han börjar att försöka lyfta på benet. Lycka till på lördag i Ånge då vi ska bli konkurrenter igen!

16/5 Anette har ju börjat en praktikperiod och har haft lite strul med att ha hundvakt åt Lasse. Så han fick helt enkelt följa med henne på jobbet en dag. Matte var ganska orolig att han inte skulle sköta sej.... Han brukar ju gråta högljutt om han inte får följa med. Men han var så snäll! Han bara var den klasshund han är och lät sej beskådas (och mutas...) utan problem! När det sen blev fikapaus så fick Lasse följa med till fikarummet. Där beundrade Anettes chef honom så mycket att hon lät kaffet rinna över och ut över sina viktiga papper! Ja, säg vad en tollare inte klarar av! *skratt*

11/5 Ja nu har Lasse varit på sin andra utställning. Det blev lite konstigt, eftersom att han inte ens fick reda på vilket pris han fick?! Man kan väl tycka att det är det minsta man kan få reda på då man har betalat..... Men vi tycker ju så klart att han är jättefin och familjen har ju fått en högvinst och det är ju huvudsaken! Lasse skötte sej jättebra och gjorde bra reklam för rasen, så det är ju jättekul! När de kom hem så for hela familjen ut till sin sommarstuga och där fick Lasse simma för första gången och det gick bara galant! Så här är en till som brås på mamma!

4/5 Anette talade om Lasses senaste äventyr. Igår hade de varit ute på en skogspromenad. Det var så härligt väder och Lasse ville på egna strövtåg, så Anette släppte lös honom. Lasse sprang iväg en stund och då han kom tillbaka så hade han hittat en del av ett rådjur. Han bar det stolt till matte för att visa sin trofé och sen började han mumsa på sitt byte....Så det bådar ju gott inför framtid och viltet att han kommer att tycka att det är kul! (och han blev inte dålig i magen, för det var så liten bit han fick i sej!)

1/5 Nu har vi precis kommit hem från en Stockholmstur igen! Som vanligt så våldgästade vi Lasse och hans familj, så att vi inte skulle behöva köra så långt.... Den här gången så fick jag jättefina kort på Lasse av Anette, så nu ska jag inte säga elaka saker längre.... *skratt* Titta och njut och sen önskar vi Lasse lycka till på utställningen 11/5 i Gävle! Jag har skickat in ett kort på Lasse till www.vovve.net så nu kan man skicka ett vykort då Lasse ligger i gratängformen!

28/4 Nu har Lasse varit ute och gjort en hel del äventyr igen! När Anette kom hem så kunde hon inte förstå vad det var för gula blommor som låg på gräsmattan....Men det blev hon snart varse att det var Lasse som hade bitit av alla knopparna från alla påsk- och pingstliljor! Så i Kilafors blir det inga vackra blommor på Masugnsvägen! Sen har husse Håkan fått jobb att köra lastbil. Han har haft Lasse med sej i lastbilen med varierat resultat....Nu idag så hade han kommit åt aircondition, signalhorn, backlampor och boogielyften. Så han blir nog snart lastbilschaffis! Igår hade han fått en massa härlig torkad fisk från Härjedalen. Lasse svalde hela fiskskjärten i ett nafs! Anette hade lite koll på hur det skulle gå, så när Lasse började låta som att han skulle kräkas på natten, så var Anette snabb som ögat att flytta ner Lasse från sängen så att han inte skulle kräkas i sängen. Anette hörde hur det bara dunsade till och sen blev det bara tyst....Anette blev ju skraj så klart, för Lasse låg bara helt stilla, så hon upp och kollade vad som hade hänt. Då hade inte Lasse vaknat, så han fortsatte helt sonika att sova fast han blev burdust nerputtad mitt i natten! Det kan man väl kalla coola killar! Anette talade även om att Lasse har fortsatt att "valla" in familjen. Om Anette är uppe och kollar på Lasse har även blivit vägd och mätt och nu väger han nästan som mamma Mitzy! 19 kg och är 45 cm! Så nu får han nog ta och lugna ner sej lite.....

7/4 Senaste rapporten från husse Håkan är att nu väger Lasse liten (hm, nåja...) 17.2 kg och är 44 cm hög!

6/4 Matte Anette ringde medan vi var i fjällen och var sååå glad för nu hade Lasse äntligen tappat sina hörntänder utan problem! Så nu är det bara till att hoppas att syrrans åker samma väg!

27/3 Anette berättade en rolig sak om Lasse idag. Hon hade gjort i ordning två hårda kvällsmackor i går kväll, en åt sej och en åt Lasse. Men sen var hon tvungen att gå på toa fram och tillbaka. När hon kom tillbaka till köket så var båda mackorna i Lasses mage och ingen vet hur det gick till! Anette hade inte stängt dörren riktigt, för att kunna höra om Lasse skulle prova att ta dem, men hade inte hört någonting och hon var bara borta en jättekort stund, men de är listiga som en räv och ser ju ut som en också!

26/3 Nu har jag fått mina vanliga kort från våra resor söderut! Så de är ju inte i kronologisk ordning.....Vi hade en härlig helg hos Anette och Håkan och vi hoppas verkligen att vi kan komma och våldgästa fler gånger!

23/3 Anette berättade för mej idag att i Kilafors så har de myntat ett nytt uttryck..... Att vara i "tollardimman". I korthet så innebär det att om Anette t.ex. talar om för Lasse att han inte får ta något från köksbordet, men gör det i alla fall, så är han i tollardimman där det inte är lika bra kontakt som annars.....Väldigt passande måste jag säga.....Så det ska vi börja med här i norr också!

20/3 Idag ringde Anette och sa att nu hade de vägt Lasse. Hör och häpna han väger 16.2 kg! Men så har han en otrolig benstomme. Det ska bli kul att se vad det blir av honom.

16/3 Nu har även Lasse gjort premiär på utställningsarenan. Kolla här hur det gick....

8/3 Jag talade med matte Anette idag och fick reda på att Lasse hade varit i sjunde himlen idag! De hade varit in på en djuraffär och fått släppa lös Lasse bland alla godsaker som levergodis, tuggben och andra mumsigheter! Han trodde inte att det var sant, så han for och plockade och smakade på olika varianter! Nog är det skönt att det finns trevliga människor som tycker att hundarna kan få ha "julafton" ibland också!

25/2 Idag så var storhusse Håkan så supersnäll att han skjutsade oss till Adidas så att vi skulle kunna hämta hem vår nya bil. Ni kan kolla på den på http://hem.passagen.se/leffe_pontiac Det var roligt för Lasse att få träffa två syskon på samma gång. De lekte och hade hur kul som helst tillsammans. Det hände ett missöde då vi träffade Lasse i helgen.... Pyttan "råkade" punktera snoppen på Lasse, så nu fungerar han som Kilafors egen vattenspridare! *skratt* men det var bättre idag.

23/2 Ja som vanligt så får man ju åka söderöver för att få kort på Lasse! (men det gör vi ju gärna eftersom att vi passar på att göra andra ärenden också!) Så här kommer fler kort på Lasse....

19/2 Man blir alltid glad över att höra om Lasses alla busstreck! Häromdagen hade Anette värmt sin mat och satt fram den på bordet då hon var tvungen att gå på toa. Då gick Lasse dit och konstaterade att där blir hon kvar ett tag och sen gick han helt sonika iväg och åt upp maten i köket! Det är en tollare i ett nötskal det! Sen var det en kompis som kom dit med massor av goda köttben, så nu är han i himmelriket!

17/2 I helgen så har det varit full fart för Lasse-Maja. Först fick han leka med "kusinen" Kasper (blandrasen) så att han blev alldeles matt och precis då det blev lugnt så kom en vit schäfervalp på besök, så då var det full fart igen! Kasper la sej ner för att låta Lasse tro att han hade besegrat honom, men när sen Kasper sprattlade med benen, så flög Lasse iväg som en katapult! Däremot så är Anette lite deppad över att det finns en till hund i lilla Kilafors som heter Lasse! Det var ju det jag sa att du skulle ha tagit ett vanligt A-namn! *flin* 

14/2 Anette har meddelat att nu har även Lasse börjat att läspa! Han har nu tappat tre tänder. Matte far med orena tankar och tror på fullt allvar att det är något "glassplitter" som sitter i pälsen på någon av kompisarna... Det kan man väl aldrig tänka sej, va....! Åtminstone inte på whippeten som han brukar härja med! *flin*

9/2 Nu har jag äntligen fått ordning på skrivaren för en stund i alla fall.....Så nu har jag skannat in alla de andra korten på Lasse från vår Skåneresa. Jag blev så glad då jag nyss talade med Anette och fick höra att nu vet Lasse var skåpet ska stå och har blivit mycket mer foglig! Bra jobbat hela familjen Lindström-Fredin! Anette sa att nu har Lasse tappat några av tänderna, så då kanske det blir lite lugnare.... *skratt*

7/2 Anette ringde igen och sa att hon tyckte inte att det var kul, men att alla hade gjort så och nu hade han börjat att ge sej i alla fall, så kämpa på så får ni en kanonhund i alla avseenden!

6/2 Anette ringde bara för att prata en stund. Jag frågade om Lasse hade blivit lugnare, men han är fortfarande ganska vild! Så jag sa att jag tyckte att Anette och resten av familjen skulle bli lite hårdare mot Lasse och ta tag i nacksinnet på honom när han blev odräglig. Så det ska bli intressant att se hur det blir......Dagen innan hade han punkterat stackars Andreas i örat! :( Så nu är det bara att ta i med hårdhandskarna, tills han har insett att han är inte så stor som han tror!

3/2 Nu har Lasse gjort det ordentligt! Nu har han totalhavererat mattes glasögon! Nog är det tur att det finns försäkringar! I helgen har han även hunnit med att ta en råtta till (men den hann han inte äta upp!), dessutom så har han samlat på sej kapsyler, tallrikar m och andra småsaker. Innan middagen så välte han en tillbringare med pannkakssmet, men det tyckte Lasse-Maja var ganska kul! Mycket blev det att mumsa på. Han fortsatte helgen i samma stil och tog husses snusdosa till sej i korgen. Han fick naturligtvis upp locket och smakade! Men URK!!!! Det var väl nog det enda som han protesterade mot!

30/1 Idag har nog Lasse passerat Pyttan p förstörelseligan! Han förstörde nämligen det ena glaset på mattes glasögon! Det är inte så populärt, eftersom att matte pluggar hela dagarna! Jag hoppas verkligen inte att jag har skrivit in i köpekontraktet att jag är ersättningsskyldig! *skratt*

29/1 Anette ringde och sa att hon hade blivit lite upprörd på Håkan, för att Lasse hade blivit ofrivilligt skottränad häromdagen. Det var inga bilar nere vid skjutbanan, då de gick iväg, men under tiden de var ute, så kom det en som började skjuta. Husse blev lika överraskad som Lasse, men eftersom att Håkan inte brydde sej mer om det, så gjorde inte Lasse det heller, så det gick kanonbra! Han fick sin vaccinationsspruta igår och fick då träffa en tollartjej på 2år. Veterinären kollade även öronen, som såg fina ut, så det är bara att hålla efter med Epiotic. Han tyckte även att han var välpälsad! Det du Pyttan!!! Veterinären tyckte att han hade vuxit lite för fort så Anette fick rådet att blanda Breed med ett vuxenfoder också, men det hade hon redan varit förutseende och gjort! Anette sa att han blev alldeles lyrisk då han såg en rasfrände! Men han blev nog kanske lite kär också! Han fick ett ryck och sprang och härjade inne, men Anette tänkte att det går väl över. När det hade varit lugnt en stund så kollade hon efter. Då hade han lyckats få in sitt huvud i öppningen på Doggylådan som fodret kom i! Det var kanske inte så konstigt att han tystnade då! Lasse har även åkt i cykelkorg på sparken. Det tyckte han var en förnämlig idé, för då fick han både uppmärksamhet av alla som de mötte och hade koll på allting! Alla i Kilafors vill ju prata med charmknutten! Snacka om att Håkan är populär på skolan bland mammorna då han hämtar Andreas!

26/1 Lasse har fått lite skotträning igen. Han fick även se 4 rådjur. För att ha lite bättre koll på dem, så klev han upp på en snöhög! Men matte trodde att det var för att han undrade om de smakade lika bra som skogsmusen!

24/1 Ja, vad ska man säga... Vi var tvungna att åka till Kilafors för att få se hur det var med Lasse! Det var superkul i alla fall. Han håller ställningarna och hade ätit upp en näbbmus på kvällen innan! Han svalde fortare än husse Håkan hann säga spotta! Dagen innan hade han även tagit ett "blodprov" på Andreas! Det kan bli så ibland då man har små valpar med sylvassa tänder, men det gick bra, för Andreas är en riktig tuffing! Vi fick även se konkreta bevis på hur Lasse hjälper till med renoveringen på deras hus. Han river nämligen i tapeterna i vardagsrummet! Det är tur att han har en förstående familj! Vi fick sova över hos Anette och Håkan i deras jättetrevliga stuga. Vi kommer gärna och våldgästa fler gånger.

21/1 Jag kom ju på då jag läste gästboken att Anette berättade om dieseln också! Det var i samma veva som det som hände nedan 19/1! Han for ju iväg under en stor grävmaskin och Anette ser hur han stoppar ner nosen i något och säger i sitt stilla sinne: "bara det inte är diesel!" När hon forcerade fram och drog fram Lasse, så naturligtvis så luktade han diesel! Så Anette fick ju ta snö och tvätta honom runt och i munnen för att få bort det som gick, men som tur var det så lite att det blev inget mer med det! Jag håller med Anette att nog är det som att ha småbarn i huset igen. Jag beundrar verkligen de som har småbarn och hundvalpar samtidigt! Att de hinner, men i och för sej så då har de väl konditionen i topp! Nu har man ju legat av sej sen ungarna har blivit stora! Lasse äter allt! Anette var lite orolig innan hon fick hem sin guldklimp att han skulle vara kräsen i maten, men det är han då absolut inte! Han äter blommor, jord, kattskit, varma koppen, plastpåsar och minkpälsar! Givetvis under kontroll! (hmmm.....)

19/1 Familjen Lindström-Fredin har nu vägt Lasse och han leder ligan på 9.1 kg och 35 cm. Det ser ut att bli giganternas kamp mellan Lasse och Athos! *skratt* Nu har Lasse även varit i sommarstugan för första gången och där har det hänt äventyr! För det första så tyckte han bara att det var jättekul att komma dit, men tyckte att det var lite mysko att man skulle sova där, men OK då! När husse skulle gå ut med honom så släppte han honom lös, men det skulle han inte ha gjort, för i skydd av mörkret så for han naturligtvis in under stugan och mumsade och luktade på allt som fanns där, men till slut så kom han ju fram i alla fall. Nästa äventyr var att husse satt i godan ro och skulle dricka en "varma koppen". Då kom Lasse som en orkanvind och skulle stjäla något gott trodde han och dök ner med nosen i den varma koppen! Men det gick bara bra för Lasse men det blev nog värre för husse som fick matte på sej! Nu tycker han att det är så kul att åka bil att han nästan inte säger någonting, så övning ger färdighet! Jag har ju glömt att skriva att för någon vecka sen så var Håkans pappa och hans nya tjej och hälsade på. Hon hade en jättefin minkpäls på sej som hon bara lade över en fåtölj. Det skulle hon inte ha gjort, för naturligtvis så hittade Lasse den på en gång! Ingen märkte det på en gång, men då hon kom hem så hade Lasse bitit ett hål i pälsen! Som tur var så har de förståelse för vad en valp kan hitta på och när de återigen kom och hälsade på så hade de köpt en egen pälsmössa åt Lasse på loppis! Snacka om att bli lycklig! Han sprang iväg med den stolt som en tupp och när Håkans pappa kom i närheten så tittade Lasse på dem precis som för att säga: Du tar väl inte tillbaka den här roliga leksaken/bytet? Andreas och David har sedan proppat mössan full med leksaker, så att den har blivit som en fotboll och då blir den ju ännu roligare! Dessutom så har han fått sitt första alldeles egna märgben som Anette beställde på affären. Då var också lyckan fullständig, framför allt eftersom att Lasse har fått husse Håkan att hålla i benet medan han gnager! Innan han fick benet så hade han ätit upp ett grisöra på imponerande 10 minuter! Ja, Anette jag tror inte att du behöver vara orolig över att få en hund som inte tycker om mat!

17/1 Idag ringde Anette och sa att Lasse var sjuk.... :( Han hade varit orolig hela natten och haft ont i magen. Han hade inte velat äta så mycket heller. När barnen gick till skolan så brydde han sej nästan inte om det, fastän han brukar härja med dem på morgonen. Men han blev glad då mormor kom och hälsade på och då han hörde Anette i telefonen. Men sen ringde Håkan och talade om att nu hade Lasse skitit ut en tejpremsa, som hade tvinnat sej runt avföringen. Så det var ju tur att de inte behövde fara till djursjukhuset med honom, så sen blev han mycket piggare! Så nu är vi allihopa lugna igen!

16/1 Lasse och Andreas har en specialare på kvällen... Andreas lägger sej under täcket och sen kommer Lasse och attackerar! Andreas börjar att skratta och Lasse blir ännu värre och så håller de på. Tollarna kan verkligen göra skäl för att vara hundvärldens pajasar!

15/1 Mer info.... Lasse blir så otroligt glad då pojkarna kommer hem från skolan. Han är verkligen en familjehund som vill att alla ska vara närvarande.... Nu har han börjat att bli mörkare, men lite ljusare bakom frambenen, framför bakbenen och vid lejonkragen. Sen har lille Lime Lasse fått en till kompis. Det är grannens katt som han brukar leka med. Det tycker han är väldigt kul, för de är nästan jämnstora. Matte ryser av glädje eftersom hon inte är van civiliserade raser som tollare! Det finns ju som sagt bara en ras som det är något med och den är röd! Och hör sen! *skratt*

14/1 Här kommer nästa rapport från Kilafors: Anette säger att man kan inte förstå att det är samma valp som kan ligga och tjusa hur mycket som helst på morgonen och blir helt galen på kvällen! På kvällen mellan 18-20 så är han helt vild! Han rusar runt och biter och är helt bortom all hjälp. Han kan till och med hoppa upp i sängen, som han inte kan i vanliga fall..... Men rolig är han!  Han kan ta Anettes morgonrock och dra runt i sovrummet och härja med den! Men familjen kan faktiskt bli less på honom den där stunden på kvällen och det kan jag förstå!

8/1 Idag fick jag bara helt snabbt reda på att Lasse hade apporterat en liten fågel, men jag väntar fortfarande på att få höra hela redogörelsen......Så fortsättning följer! Här kommer den: Lasse och husse Håkan var ute och rastade i storstan Bollnäs, medan matte var inne och handlade. Då gick han iväg under en gran och kom stolt ut med en liten ihjälfrusen sparv som han lämnade till husse! Vad månde bliva av den killen? Sen var de in på banken och charmade alla där och det kan man ju förstå.... Bilåkningen gick kanonbra, för han la sej att sova efter bara en liten stund. När de kom hem så kom först en vacker blandis tik och hälsade på och sen en goldentjej som löpte. Matte trodde inte att det skulle bry Lasse, men nog visste han vad man gör med vackra flickor! *skratt*

7/1 Jag glömde att tala om en sak som Anette berättade.... Lasse tigger vid vardagsrumsbordet. Då det låg något väldigt mumsigt utom räckhåll för den lille huliganen så tog han helt sonika tag i duken och drog den mot sej tills han fick tag på godbiten! Så nog gör de själ för att kallas hundvärldens glada pajas!

6/1 Anette talade om att Lasse gjorde samma sak som Pyttan! Han gick och hämtade en hundgodispåse, öppnade den och mumsade glatt i sej! Han har en "tjurrusning" varje kväll då han leker och är jättebusig. I den familjen har de en regel att då Lasse lägger sej i sovrummet, så får INGEN gå dit och störa. Så då får Andreas och David vackert gå och vänta på att han ska vakna! Andreas brukar leka hund och springer på alla fyra med Lasse fast i rumpan eller i magen! Nog är det väl rart med småvalpar!!!! 

5/1 Nu har Lasse tom somnat i bilen, så övning ger färdighet! Han har även blivit jätteduktig på att hitta gömda godbitar. Andreas har kommit på rätt kurs med Lasse, så nu är de också jättebra kompisar nu när Lasse har kommit på att man behöver inte bita Andreas så fort man ser hans fötter eller näsa! Håkan har även gått en lite promenad med honom i koppel med många vilopauser så klart, men det är ju så kallt att han vill ju gärna glömma att han kommer från Kanada!

3/1-03 Anette har ringt och rapporterat senaste nytt om Lasse! Det är så kul att få vara delaktig, så nu vet jag hur ni har känt det under väntetiden..... De fortsätter att träna bilåkning en stund varje dag både i mörker och dagsljus. Det går bättre och bättre, så det känns ju bra. Däremot så har han blivit ganska vild på fötterna mot Andreas, så nu ska han få tuktas lite, för man får inte bete sej hur som helst bara för att man är gullig! De har även börjat att träna sök efter korvbitar. Anette lägger ut flera pyttesmå bitar i ett rum på golvet och sen låter hon Lasse komma dit och leta rätt på dem. Då blir han trött i alla fall......

2/1-03 Senaste informationen gällande Lasse är att nu väger han 5 kg och är 26.5 cm hög. De har precis börjat att träna med dummien. Han kan även sitt och lite stanna kvar. Likaså bilåkningen är en stund nästan varje dag.