Kippers dagbok 2008-2015 >>>>

.
28/1 Maria:
  Sitter och läser Kippers journal som kom med posten idag. Så tråkig läsning men viktigt för att försöka förstå vad som hände när allt gick så fort. Kipper hade en elak tumör i magsäckens vägg med trolig spridning till levern.
  TJH(RH) LP2 Hummelviksgårdens Good Kipper, gk elit sök, startad elit spår, uppfl IPO-R A...
  Min bästa vän. Saknar dig.
  Kom ihåg att ha kul med hundarna: KnasKipper

26/1 Marias rapport

  Kipper är världens bästa fighter. Han har lurats många gånger men den här gången gick det inte tyvärr.
  Tusen tack för allt stöd, återkommer med info när jag orkar.

Maria ringde mej idag och ville prata om Kipper. Jag frågade såklart hur det var med honom och Maria sa att det är både bra och jättedåligt. Värdena på alla prover var bättre än igår men då hade de gjort ett ultraljud och det var allt annat än bra. De såg då en stor utväxt på magsäcken som det var mycket nerver i och veterinären sa att den tyvärr inte skulle gå att ta bort. De sa att visst kunde de öppna Kipper men det skulle ju inte ändra så väldigt mycket på nånting. Det var troligtvis en stor cancertumör som antagligen även angripit levern.
Maria frågade mej hur jag skulle ha gjort och jag sa att jag skulle inte ha opererat när det inte fanns nån chans att han skulle bli bra igen. Maria kände på precis samma sätt. Så idag på em så fick världens finaste, tappraste, bästa, klokaste och busigaste Kipper fick somna in.

25/1 Rapport från Maria

  Nu ska jag snart åka och hälsa på Kipper!
  Han får så mycket olika mediciner så det är inte sant...
  MEN han är lite piggare idag:)
  Fortfarande ingen diagnos men det finns en fortsatt behandlingsplan.
  Inatt har dom röntgat buken (inget konstigt) och gett plasma (för att få upp blodets koaguleringsförmåga). Han kräks ibland men får behålla det mesta av soppan han får. Han piper istället för stönar och försökte hoppa ner från bordet:). Hur det än går och vad det än beror på att Kipper är så sjuk så ska jag njuta varje minut med honom idag. Igår orkade han inte bry sig att jag var där.

  Kipper ville bara åka hem;-)
  Det var skönt att hälsa på och se att allmäntillståndet var bättre. Igår kunde han inte gå och idag gick vi typ 40 meter. Han fick bara hälften av plasman inatt då han fick svårt att andas. ANA prov taget och inskickat. Imorgon ul lever. Kan det vara nåt autoimmunt?

  Planen är fortsatt behandling som han får nu: 2 sorters antibiotika, kortison och dropp
  Imorgon ska de ultraljuda levern och ta fler blodprover. Jag postade ANA prov idag (autoimmuna provet). Kipper var i alla fall allmänt sur idag. Han vill verkligen hem. Han blev inte speciellt imponerad när han träffade mig: jasså du är här nu, bra, kom så far vi hem.

  Kvällsstatusuppdatering på Kipper:

  Denna helg har vi verkligen slitits mellan hopp och förtvivlan. Känns som världens längsta helg. På ett dåligt sätt.

  Men:...
  Kipper har rullat i snön:) och ätit lite om de leker med honom:)
  Han står fortsatt på samma behandling med dropp, kortison och antibiotika.
  I morgon blir det ul av levern och nya prover. Vi hoppas på bättre värden. Det kan ju hända att de hittar något trist som har orsakat allt detta.
  Vad det än blir för diagnos så är det skönt att Kippers allmäntillstånd just nu är bättre!

24/1 Rapport från Maria

Tack för allt deltagande
Uppdatering om Kipper:
Vi var och hälsade på honom en stund. Han har väldigt svårt att röra sig. Orkar inte många steg och kan inte resa sig själv.
Fler prover är tagna bla att koaguleringsförmågan i blodet är nedsatt = det går inte att ta biopsi på levern (även om de skulle vilja).
Fler saker var dåliga men de ska ge honom plasma nu (och hoppas att han klarar av det) för att försöka stärka upp kroppen....
Det var skönt att träffa honom och se med egna ögon hur han mådde. Han var väldigt svag men orkade vifta lite på svansen, men det gjorde han åt en sköterska också, typiskt Kipper
Vi kan bara avvakta och hoppas på det bästa!

Kipper kämpar på.
Plasman går in och Kipper tar emot den bra.
Bukröntgen ska tas ikväll för att utesluta vissa saker.
Blodsocker och njurar ok.

Så himla ledsen och frustrerad nu:(
Vet har ringt och Kipper är allvarligt sjuk. Flera gånger sa hon det.
Fortfarande bara understödjande behandling med antibiotika men han blir sämre. Nu är han stel i lederna också. Går inte att göra något mer eftersom det är HELG! jag hatar helg:(
Det finns tydligen INGEN som kan gå ut på helgen och göra det som behövs! Inte i hela Sverige!
Jag blir bara bitter när jag går ut och jobbar när som helst...det här handlar ju om liv!...
Och prover ska skickas utomlands, tar flera dagar att få svar på. Det är ett väldigt märkligt system tycker jag bara. jag skriver detta i frustration nu. Jag är inte arg på någon alls, alla gör vad de kan men det måste vara nåt fel på systemet när det inte går att få hjälp.
Älskade Kipper.

Vill bara säga att jag har pratat med Uppsala. På helger ger djursjukhus bara livsuppehållande behandling...har jag förstått nu. Men jag kommer aldrig att acceptera det även fast jag kan till viss del förstå det.

Jo, jag har ringt runt. Läs på Strömsholms hemsida vad gäller icke dagtid. I mitt nästa liv ska jag ta tag i detta. Har gråtit i en timme nu och är mest bara seg...

Helgöppet är för typ påkörda hundar, mer skadeliknande orsaker tror jag. Inte sjukdomsutredningar...

Vill tillägga att jag litar på Sundsvalls djursjukhus, Uppsala och alla andra. Frustrationen kommer av att man inte kan göra något. Kipper är så pass dålig att vidare utredning kanske är utesluten. Vi väntar.

23/1 Rapport från Maria

  Jag har ringt och frågat om Kipper och det är inte bra.
  Han äter inte och fortsatt skyhöga värden på levern.
  Känns värdelöst just nu. De skulle ringa i eftermiddag.

Höga värden på gallan också så nu ska de ta ultraljud.

Det är absolut värst att inte få nåt besked!! Håller på att bli tokig. Har ont i hela kroppen:-(
Det var ingen som ringde 18 så nu ska dom ringa 19... Är så trött.

Vet har ringt, bra samtal. Inget fel på gallan på ul. Så nu är spåret bakteriell hepatit. Han får antibiotika och en massa annat. De matar honom med spruta. Han får dock behålla maten. Det oroar mig lite att sänkan var låg bara (hoppas provet togs för tidigt), det tyder ju inte på en infektion. Blir det inte bättre väntas en leverbiopsi som inte är så kul att man bara gör det tydligen. Kan bli komplikationer på det och det är en risk att sövas med Kippers tillstånd. Så det blir att avvakta ett dygn till. Jag brottas med att ha is i magen och att kräva biopsi. SOm sagt: Mycket bra samtal med vet ikväll. Jag blir lugnare av att veta att jag gör allt jag kan.

22/1 -15 Tråkiga nyheter från Maria:

  Kipper är akut dålig:-( väntar på vet nu.
  Har aldrig sett honom så här. Har kräkts jättemycket, vägrar vatten, skakar och flåsar.

  Inga svar ännu:-( han skakar och flåsar men kanske lite mindre. Börjar bli uttorkad. De har satt kanyl. De ville köra hem mig men jag väntar på svaret först. Annars känns det som det tar längre tid? Inte så manligt bandage heller. 17 kg vägde han, men han är ju helt tom och uttorkad. Nu måste vi få hjälp snart:-(

  Vet ringde: de tror på förgiftning i nuläget pga bra andra värden och hastigt insjuknande. Han kollas upp vidare och blir han inte bättre så tas ultraljud på levern...jobbigt att vet säger skyhöga levervärden, att mycket vävnad har dött. Men han är i alla fall inte sämre<3
  Tack för alla hållna tummar<3

  De har sms:at och Kipper mår bättre:-)
  Tack för allt stöd<3
  Tror jag kan sova lite lugnare i alla fall.
  Kipper hade ätit lite och febern har gått ner bra. Han kanske får komma hem till helgen!
  Nya besked imorgon kl. 11 om ev fortsatt behandling/utredning.

7/10 Idag så har Maria varit och ögonlyst Kipper och veterinären tyckte att han hade väldigt fina ögon för att vara i den åldern han är... Underbart att höra...

4/10 Anna och Maria har ju börjat att träna tillsammans och Maria och Kipper tyckte att det var skoj med rally. Så de anmälde sej också till rallytävlingarna på Njurunda BHK. men kanske mest för att det var på hemmaplan ;)
Det var så otroligt roligt att se dem för Kipper hade så roligt på banan. Svansen gick hela tiden så jag sa till Maria att det här kanske är er grej :)
Det slutade med att de fick kvalificeringspoäng på båda tävlingarna och på den första tävlingen så blev de 2/15 och den andra delade de första platsen med två andra ekipage! Jättestort grattis och nu hoppas jag att ni fortsätter med rallyn! Kram kram

2/10 Maria:

Så trött igen:-(
Kipper hittade revben på gatan utanför grannen på morgonrastningen. Fick ut det mesta ur munnen och har proppat i honom sparris. Hoppas på det bästa nu och ja allt kom ut :)

30/9 Fick mej ett gott skratt när Maria ringde och talade om att hon hade gått vilse i spiralen (rally)

21/9 Efter att ha brutit några tävlingar så var det dax igen och nu blev Kipps GDK EKL sök! Så himla nära ett CERT. Han vann över de andra men hade några poäng för lite på lydnaden :( Sååå roligt att det går så bra för er ...

/4/6 -14 Här hos Kipper har det hänt massor. Kipper har blivit uppflyttad till EKL i både spår och sök, så himla roligt för Maria och jag är ju såklart tokstolt.
Inte nog med det så har de även startat på ett TJP i år. Det gick riktigt bra med allt som de tränat, men han gick inte till nåt precis men var jätteduktig ändå :)

30/12 Kippers andra försök med fågel gick lika galant som det första. Det är bara matte som måste vänjas lite också ;)

20/12 Idag så fick jag det här av Maria:

Tur att Kipper valde att simma åt rätt håll, jag ropade ju från 3 meter uppifrån och närmare vattenkanten än land. Var och tittade på området idag för att bearbeta chocken. Det är farligt med räddningsträning, men det vet alla som håller på. Tur i oturen att det inte var is, då hade han slagit ihjäl sig.
 

   
   

19/12 Fick den här skräckberättelsen av Maria idag :(

Nu ikväll höll Kipper på att stryka med i alla fall:-( Var på räddningsträning och Kipper sprang ut på en inhägnad kaj. Han var 50 m före mig och helt plötsligt försvann han genom ett hål i staketet. Dödstyst var det. Jag började springa och när jag kom fram såg jag att det var 3 m ner till vattnet. Kolmörkt. Såg inte Kipper men hörde tillslut ett svagt plaskande. Tittade ner och såg Kipper försöka ta sig upp för iskanten men föll ner igen. Jag hasade mig ner i kolmörkret men fick inte tag i Kipper. Tillslut med hjälp av en kompis lyckades jag hasa ner och fick tag i Kipper och kunde lyfta upp honom upp i snön. Snacka om pärs! Och Kipper han bara skakade på sig och tänkte fortsätta söka. Han är såå cool min bästa vän<3 Vi fick åka hem på en gång för Kipper var genomsur. Kompisen sa att hon aldrig har sett nåt liknande. Kipper fick aldrig panik, han bara väntade lugnt på att jag skulle fixa det, mattes hjärta <3

23/10 Kipper mår bra och nu har det kommit ut några benbitar. Den största var ca 3 cm så nu håller vi tummarna att allt blir bra med Kipper!

22/10 Kipper fick tag på revbensspjäll men som tur är så fick Maria tag på sparris så nu hoppas vi att allt kommer att gå finemang...

5/10 Alltså Maria och Kipper är helt amazing :) Idag blev de uppflyttade till EKL öven i spår! Inte nog med det, de vann även klassen före de "riktiga" brukshundarna.... Sjukt lycklig!
Jag är så sjukt stolta över er och nu skiter jag i vad de andra tycker som bara vill ha jaktmeriter på sina hundar. Jag hoppas, hoppas, hoppas att våra planer går i lås så att vi kan genomföra det....
Jag har inte ord för vad jag känner just nu. Så grymt glad och lycklig!

22/9 ÄNTLIGEN nu har världens bästa Kipps blivit uppflyttad till EKL i sök! Jag är så himla glad och lycklig för både min egen skull och ännu mer för Marias skull. Som de har kämpat för det här så nu ska det bli skoj att se hur det kommer att gå i EKL för dem. Tänk om, det skulle bli en Hummelvikare som blir brukschampion? DET är stort och Kippers mormors mor var ju det men i spår....
Heja Maria och Kipper!

1/9 Maria ringde idag och var jätteglad för Kipper hade varit skitduktig ute i skogen. Kipps fick 9 på söket och 10 på uppletandet men en 0 på framförsändandet så han var ynka 4 poäng från uppflytt till EKL sök...
Men här fokuserar vi på det som är bra och tar med oss vilken amazing hund och amazing förare som Kipper har! Stort GRATTIS Maria!

16/6 Bästaste Kipper och Maria blev godkända i högra klass spår idag! Ni är grymma!

15/6 Idag så blev Kipps uppflyttad till högre klass sök! Är det nånting som ni inte kan och klarar av? Knappast troligt!

5/5 YEAH Idag så tog Kipper LP2! Stort grattis!

24/2 -13 Idag så fick Kipper otroligt fina 190p i lydnadsklass 2! Jag är så stolt över er!

1/7 Nu har det hänt! Jag är så himla lycklig eftersom att idag så har Maria och Kipper klarat CERT provet till räddning så nu har Kipper titeln TJH räddning!
Hummelvikvarnas första TJH! Några fler har börjat utbildning (men de andra inom bevakning) Men Maria är den enda som hitintills slutfört. Det ligger otroligt mycket arbete och massor med träningstimmar bakom den här titeln...
Maria var jättenoga när hon skulle välja ut vilken valp hon ville ha så hon gjorde 3 olika tester (tror jag) i 3 olika åldrar på de valpar hon var intresserad av. Det var alltid Kipper som gav henne det resultat hon ville ha och efter att ha hälsat på valparna i princip varje vecka så bestämde hon sej för att det var Kipper hon ville ha.
Mari a har många gånger sagt att det är fantastiskt att så enkla tester verkligen kan visa vilken typ av hund det kommer att bli. Självklart så präglar man ju hunden själv också och Maria började ha med Kipps redan som valp på räddningsövningarna bara för skoj för hon skulle INTE börja med det igen för det tar alldeles för mycket tid från familjen ;)
Maria har tidigare utbildat flera tervar hon haft till räddningshundar. Men när hon såg hur skoj Kipps tyckte att det var och hur orädd han var så kunde hon inte låta bli och nu är de alltså klara med Kippers del.
Maria har en kurs hon ska gå i höst sen är hon också klar.
Jag är så otroligt stolt över er båda två! Massor med kramar!

31/5 Alltså jag säger det igen: jag har verkligen världens bästa valpköpare. Jag  skickade ut ett mail att tollarna var en ras som skulle få  förtur till det nya BPH och vem anmäler sej direkt? Maria och Kipper  såklart! Han tyckte att det var rätt så skoj men protokollet på hunddata var heltobegripligt  så jag väntar på att Maria ska skicka upp en kopia.

28/4 Nu har team Maria/Kipper klarat ännu ett delmål på vägen att bli ett räddningshundekipage.
Delprov 2 klarade dem inte med bravur (enligt Maria men hon är alltid hård i sina omdömen...) men de var ett av 4 ekipage som klarade sej. De andra 4 gick det sämre för....
Nu håller vi tummarna att det kommer att gå superbra  med certprovet också!

15/4 -12 Idag träffades vi på utställningen i Sundsvall. Maria var nöjd med att Kippers päls hade blivit bättre men mindre nöjd med att han "bara" fick excellent! Jag tycker att det var jättebra att han fick det och inte nåt annat! :=)

23/10 -11 Oj det var länge sen jag skrev nåt här ser jag...*skäms*
För drygt 1 år sen så opererade Kipper bort en spottcysta från halsen. Tack och lov så sa veterinärerna att det inte var ärftligt och det var ingen fara för Kipper så den togs bort och Maria och Kipper kunde fortsätta att träna.

Nu i höstas så gjorde Kipper och Maria intagningsprovet som räddningshund och det gick bara bra. De fick mycket beröm så det var skitskoj att höra det.

Idag så tävlade dem i IPO räddning med ruinsök och de fick 198p av 200 på söket!
Helt galet skoj och de fick uppflyttningspoäng till klass B där man kan ta CERT och kvala in till SM så jag hoppas verkligen att de fortsätter att tävla IPO så att jag kan fortsätta att skryta! *flinar*
Det är helt annorlunda moment än den vanliga lydnaden eller brukslydnaden. Platsliggningen var tex 10 min och det var massor med störningar hela tiden. En skällande hund som sprang omkring, skrammel som kom när som helst etc.

Här kommer ett utdrag från Kippers blogg där Maria skriver mer, jag är så otroligt stolt över er! Stor kram....

Utdrag ur min blogg och räddningsdagbok:

Söndag 23 oktober kl. 8.30 på Åkerigrus
(IPO-R A tävling)
Jag lottades som nummer 4 av 5. Lång väntan som taggade Kipper mycket. Fast det gjorde inget.
Stor ruin, 15 minuter. Jag vet inte hur länge Kipper sökte men de två figgarna hittade han snabbt och markerade på sitt eget lilla vis. Ljust och fjolligt (som domaren sa). Men han gör det så snyggt, helt utan min hjälp. Jag såg inget för vi var tvungen att stå kvar på baslinjen. Kipper jobbade helt självständigt och snyggt uppe på ruinen. Det var folk som gick omkring på ruinen, rök hela tiden och skott. Det var 2 helt dolda varav en jättedjup. Kipper hittar snabbt och stannar kvar och markerar med pip som övergår i rätt bra skall. Han står kvar medan vi tar fram figgen. Vi går ner till baslinjen och skickar om därifrån. Man får bara skicka från en sida. Det var lite svårt att lita på att Kipper jobbade när jag inte såg honom men enl domaren gjorde han ett fint jobb. Vi fick 198 av 200 poäng.
Efter lunch var det miljöbanan. Den klarade vi på gränsen, 35 av 50. Kipper gjorde rörliga tunnbron bra men missade helt gungbrädan (som vi hade åkt enkom på lunchen till Timrå och tränat på). Vågräta stegen, kryptunneln, ostabila underlaget gick bra. Långhoppet som han är så bra på trampade han igenom och dirigeringen tog han i fel ordning och bara två bord. Sista momentet var hantering och det gick sådär. Kipper hatar ju att bli buren. Så fort provledaren hade satt ner honom så sprang han till mig.
Lydnaden kvar. Kipper gjorde sitt bästa och vi fick 42 av 50. Momenten lottades och vi började med sittande med avhämtning som gick fint. Sedan var det kryp 10 meter, också bra. Fritt följ med skrammelstörning (som jag gick utan kommendering, jo jag mindes programmet) helt OK fast Kipper blev lite tveksam i gruppen där det också ingår en hund. Läggande med inkallning och skott och ställande med inkallning, apportering (jag har ett paraply som vi har övat med men när Kipper skulle ta det på tävlingen så var han väldigt tveksam) OK.
Framåtsändande 40 meter men platsläggande blev 20 meter kanske, annars bra.
Efter alla moment så var det platsliggning. Kipper låg fint i 10 minuter. Vi har inte tränat men han är rätt säker på att vänta. Förutom störningar i form av skott och skrammel och att en annan hund (som skäller och springer och kommenderas) gör sitt program på samma plan som vi ligger plats så kommer det en gubbe som passerar Kipper med några meter och skriker: Uh! Där får du inte stå! Åt nån som kommer gående. Duktig Kipper ligger kvar något förvånad.
Allt slutade med att vi vann på 275 poäng och blev uppflyttade till Klass B!


12/8 -10 Idag så fick jag ett väldigt trevligt besök av Kipper, Maria och Sara. De var på husvagnssemester i Norrfällsviken men var så snälla att de kom och hälsade på gamla matten också. Väldigt trevligt....
Maria ville prova hur Kipper kunde ta fågel så jag ringde Sara som var snäll och gav mej en fågel och en klöv (ska ju börja med viltspår med Elektra..)
När vi hade hämtat fågel och klöv så ringde jag och bjöd in oss på fika hos mina föräldrar....hihihihi Tur att mamma är snäll och älskar att bjuda på fika och mat....
Sen åkte vi till Bredånger och tog fram kråkan. Kipper var väl inte nämnvärt imponerad av den men han tog i alla fall vingen som Maria resolut slet av fågeln... Maria är en cool brud och passar väldigt bra in bland Hummelvikarna..

Men sen visade Maria lite sök med Kipper och herre min je då blev det en helt annan hund. Svansen upp och gick hela tiden och värsta farten och lyckan var stor när han hittade figgen som var Sara......
Så himla underbart när man får se sina underbara valpköpare jobba med sina hundar.....

Så nu håller vi tummarna att det går bra på undersökningen och eventuell operation på Ultuna till veckan.... Kram kram på er

9/5 Idag så kom nästa härliga telefonsamtal från Maria. Hon och Kipper blev uppflyttade till lägre klass spår fastän det blev en nolla även för Kipper på budföringen. Han tjuvstartade nämligen och det får man inte göra.... :=)
Maria var nöjd med honom och det säger inte lite det inte.... :=)
Keep up the good work så kanni snart starta lägre också.... (säger hon som inte gör mycket med sina egna hundar..... hahhahhahha)

8/5 Idag så blev Kipper BIR och BIG-5 igen på en inoff i Timrå... Man Maria har nu gett upp att försöka få honom lite mindre social genom att träna på inoffare så nu blir det nog bara off men en superglad Kipper som inget hellre vill än att pussa på domarna.... :=)
Lycka till med apellen i morgon!

28/4 Idag fick vi besked att Kipper var fri på både höfter och armbågar. Underbart att höra så nu kan Maria och Kipps satsa på räddningen eftersom att de då måste vara fria för att få gå utbildningen.
Maria har också ny vikt på och höjd på Kipper och det är att han är fortfarande 51cm och väger nu 19.5kg.
Underbart!

17/4 -10 Träffade Maria och Kipper med familj idag på utställningen. Det gick jättebra för Kipper som blev BIR och BIG-4! Först så slog han Dice i bhkl och sen slog han en liten tik när de var inne och tävlade om BIR/BIM. Så gammelmatten blev stolt såklart. Sara blev glad för några fler rosetter att få med sej hem. Då berättar Maria att hon har inte kunnat låta bli utan har börjat att träna räddning med Kipper! Oj vad glad jag blev över att få höra det... Det skulle ju vara så otroligt skojigt om det är nån Hummelvikare som blir TJH. För det är stort tycker jag.....
Håller tummarna att det blir så.....

30/11 -09 Idag så ringe Maria och klagade lite på att det inte var några nya valpbilder på H-kullen. Hon sa att det var bara bilder från det att de var 9 dagar, men Maria, det stämde INTE.... :=) Bilderna var när de var 18 dagar.... *skratt* Men nu har jag stilat till mej i alla fall och uppdaterat med massor med nya bilder på alla valparna och några filmer också på dem.
Men jag blev skiträdd när Maria berättade att Kipper hade gått ner sej i is igår. Herre gud sa jag vad gjorde du då? Jag gjorde inget sa coola Maria för han kämpade på så bra själv och kom upp på egen hand så jag behövde inte hjälpa honom. Efter att han kommit upp så skakade han bara på sej och sen var det inget mer med det.... Helt otroligt vilket psyke den hunden har!
Skönt att allt gick bra för nu har det varit mycket elände ett tag.... Stor kram till er och skicka nu resultaten på era bruksresultat så att jag kan föra in dem på hemsidan.... *flinar*
What comes around goes around som du vet.... *flinar ännu mer*

6/5 Nu väger Kipper 20 kg och är 51cm hög.
GRATTIS till Kipper som gått bra på utställningar efter att Sara blev ledsen att han var så ful att han inte fick några rosetter! Ha ha ha ....

16/1 -09 Oj vad jag skäms som inte har skrivit nåt i valparnas dagböcker. Men nu ska jag ta mej i kragen och skriva lite i alla fall....
Maria ville ju ha en väldigt arbetande hund med mycket fart i eftersom att hon är van tervuerense.
Så Maria och Conny kom upp och hälsade på 4 eller 5 gånger för att vara säker på att hon skulle få rätt valp.
Efter mycket funderande så blev det bara Kipper kvar som hon kände var rätt. Jag hade ju tyckt det längre men det är ju viktigt att även köparen blir nöjd med sin hund och eftersom att Maria är en väldigt hundvan människa så fick hon välja helt själv och jag sa bara det jag visste om valparna.
Kipper var som sagt rätt galen som valp och det gillade Maria. Om det var nåt slagsmål mellan valpar så var alltid Kipper och/eller Festis inblandade! *skratt*
Kipper var ju väldigt framåt och självständig och det har ju Maria verkligen fått känna av sen hon fick hem honom.
Hon har fått hålla honom ganska kort så att han inte ska inbilla sej att han är över Sara i rang. När det gäller tex kloklippning så har Maria verkligen fått visa vem som är flockledare och bestämmer men nu är det inga som helst problem med det. Han älskar att jobba och har charmat alla i sin omgivning såklart.
Det är skojigt när tollarna gör bra reklam inom bruksvärlden eftersom att rasen ibland har ett oförtjänt dåligt rykte. Det finns ju bra och mindre bra inom alla raser såklart.
Maria satsar ju på lydnaden och brukset och jag ska försöka övertala henne till tjänstehund också! >*flin* Maria har ju utbildat hundar förut till räddningshund men jag ska nog försöka bearbeta henne så att det blir bevakning.
Det enda som Maria är mindre nöjd med är att Kipper inte tycker om att gosa så mycket men man kan inte få allt och när han blir gammal så kanske han har tid att ligga i ditt knä! *skratt*
Något annat som var rätt skojigt var att då jag skojade och sa att hon måste h aen hemsida eller blogg till Kipper så sa Maria att det skulle hon ALDRIG ha.. *fniss* Men hur blev det? Jajamänsan när hon kunde följa i princip alla de andra syskonens liv så startade hon en blogg för Kipper också och jg tror inte hon skulle erkänna det men att hon tycker att det är skojigt att skriva....
Tänk att du blev en riktigt Hummelvikare du också alltså en datanörd! *skratt*

10/1 Nu är Kipper 49 cm hög och väger 18.7kg

21/8 Idag så har jag avmaskat, klippt klor, vägt och tagit nya bilder

14/8 Klippt klor. vägt och tagit nya veckobilder

7/8 Avmaskat, klippt klor och tagit 4 veckors bilder

6/8 Ja svart var den första att passera över kanten på valplådan! Det skedde nu i kväll så nu är friden över..... Hoppas att de snart blir 8 veckor! *skratt* Nej det hoppas jag inte alls för de är så ljuvliga och goa.....

24/7 Avmaskat, klippt klor och tagit 2 veckors bilder

20/7 Börjat att öppna ögonen och fått hängöron

14/7 Börjat att mörkna på nosen och trampdynorna

11/7 Nu har han tappat navelsträngen

10/7 Han föddes 01.20 och vägde 324 gr