King Texas dagbok >>>>

 
15/3 Nu går det strålande för King Texas och Hannah! Idag så fick de sitt efterkängtade LP2 trots att de nollade läggandet! Kanonbra gjort!

7/3 Nu har Hannah och Texas varit ute en sväng i vänstervarv igen. Det var 18 tollare anmälda allt som allt och det var 3 st som fick CK. 2 tikar och en hane. Det var bara Texas som fick CK av hanarna så det slutade med att Fixa blev BIR och Texas blev BIM! Är sjukt stolt över alla!

20/2 -15 Nu var det länge sen jag skrev nåt ser jag. Hannah har gjort sin årliga kontroll av Texas och allt var bara finemang. Texas har även parat en finsk tik så nu håller vi tummarna att hon är dräktig så Texas får ett gäng härliga valpar.

13/12 Hannah åkte ner till Stora Stockholm och ställde ut Texas i väldigt hård konkurrens. Det var  83 hundar anmälda varav 42 hanar och Texas blev placerad som 4:e bästa hane! Så otroligt glad att han stod sej så bra i konkurrensen. Bra gjort Hannah och Texas :)

 

10/8 Hannah och Texas har varit jätteduktiga och fått 2 st titlar i rallylydnad. Så nu heter han även RLDN och RLDF! Så skoj att det har gått så bra! Så nu är nästa klass avancerad och efter den så är det mästarklass.

6/7 Idag var det första gången som Texas startade i championklassen och det gick riktigt bra. Texas blev bhkl 2 och fick R-CACIB! Stort grattis!

15/2 Ja nu har Hannah och Texas gjort debut i lkl 2. Det gick riktigt bra och bara några futtiga poäng ifrån ett 1:a pris. Nästa gång så tror jag att ni klarar det galant!

3/2 Nu har Anna varit lite halvtokig igen ;) Hon har skickat in ett PRCD DNA test för PRA på Texas till Optigen för att ha på papper att han är fri :)

4/1 -14  Jag hade helt glömt bort att lägga in TExas resultat från rallylydnadën. När han tävlade så mätte dem också mankhöjden och Texas är 52cm

29/12 Idag så tog Hannah fram en kanon till Texas för första gången sen han var 7 veckor och gjorde valptestet. Det gick hur bra som helst och han tog kanonen på en gång så det verkar ju lovande inför kommande jaktträning.... :)

14-15/12 Nu var det premiär för Texas i RLDF. Det gick mindre bra än i RLDN.. Texas hade varit en del med en löptik och började att lukta av banan rätt så mycket. Hannah tod söndagen därför mer som en träning och var inte så jättenoga med hur det gick eftersom att hon trodde att det hade gått jättedåligt.
Men sen vid prisutdelningen så hade det gått skapligt bra i alla fall så han var inte alls långt från kvalificeringspoäng! Heja, heja....

27/10 Vilket team ni är tillsammans! Vilket år som ni har haft tillsammans! Så himla roligt att ni igår tog CERT och BIR (26 tollare anmälda) och idag så tog ni tredje kvalificeringspoängen i rallylydnad och fick titeln RLDN! 3 titlar på ett år och hunden är inte ens 2 år! Toppas med fria höfter och armbågar! Jag är stolt och lycklig över att du ville köpa en hund av mej!

26/10 Helt galet roligt! Idag så fick King Texas CERT och blev BIR! Så roligt eftersom att det var rätt många tollare anmälda (26 st). Tyvärr så åkte dem ut i BIS finalen men det är ju CERT man vill ha så ett megastort GRATTIS från oss. Nu är det bara ett kvar så blir ni dubbelchampion!´Många kramar från oss!

3/10 Hannah är en busig och rolig och underbar valpköpare. Idag så ringde hon och berättade att King Texas hade blivit SE VCH och jag som trodde att han bara hade gått akl i viltspår.
Dessutom så fick han ett HP och det är inte många Hummelvikare som har fått det så vi är såååå stolta över er. Massor med kramar och än en gång stort grattis till ännu en titel på King Texas!

14/9 Ett underbart samtal fick jag från Hannah idag. De fick ännu ett första pris, vann tävlingen och med jättefina poäng. Skitroligt att ni nu har fått till det.... Ska bli spännande att följa er i klass 2! Massor med kramar

7/9 Idag så fick Hannah och Texas till det på lydnaden och fick 184p så det var så roligt att ni fick till det efter att ha tränat så bra så länge.... Jättestort grattis!

25/8 Nu har Texas gjort debut på praktisk jakt!
Så här skrev Hannah:
Jaktpremiären och debuten avklarad! ;D Vi var tyvärr inte så att vi kunde tolla "på riktigt" men jag tollade lite en bit från vattnet där det var mindre vass å Texas skötte sej väldigt bra. Passiviteten sen då vi passade var generellt bra med bara något enstaka avbrott då han blev lite rastlös. Dock inget gnäll eller ljud från honom. Skott vet jag sen tidigare att det inte är något problem och det var ingen skillnad

18/7 Heja Texas (eller ska vi börja kalla dej för Kingen nu!) som idag blev godkänd i anlagsklassen i viltspår. Nu är det bara ut och träna så blir Texas snart SE VCH!
Härligt, jag är så stolt över er!

7/7 ÄNTLIGEN så fick Texas CERT och även R-CACIB på utställningen i Piteå! Hannah och Texas kom förbi på lördagen när vi ställde ut corgisarna och jag tyckte då att Texas såg jättefin ut och inte alls stor eftersom att han nu har vuxit i sin stora, härliga, maskulina kropp!
Vilken helg eller kanske ska säga vilken månad med otroligt fina resultat!
Massor av kramar från oss!

5/7 Jag frågade Hannah för ett tag sen om hon inte skulle testa att tävla i rally och få ett längre namn på Texas! Hannah hade berättat att Texas tyckte att det var lite tråkigt med lydnaden och då kan det ju vara bra att variera lite.
Sagt och gjort, Hannah är allt "på" så anmälde hon till en tävling och det gick hur bra som helst!
90p/100 och kvalificeringspoäng men nog tror jag att Hannah startar några gånger till i NKL och får titeln RLDN på Texas!

16/6 Äntligen så kom första priset! Jag är så glad för er skull att ni fick första pris! Stor kram

19/5 Nu har Texas genomfört sitt MH med fina reaktioner!

7/3 Idag debuterade Hannah och Texas i lydnaden och det gick skitbra för dem. 158.5p så nu är det bara att kämpa på så att ni får ett LP1 eller om ni går direkt till lkl 2... Kram kram

22/2 Nu är Texas 53.5 cm i mankhöjd och väger 24kg (på sin 1-årsdag)

20/1 -13 Oj vad jag har varit slö att skriva här.... Skäms på mej men nu har jag i alla fall goda nyheter att berätta och det är att Texas är röntgad med A höfter och fria armåbgar. Så himla skönt. De är inte bara den unika kullen utan även den perfekta kullen :)

2/3 Idag så var vi iväg till veterinären för att väga, vaccinera och chippa alla valparna och veterinärbesikta Kiitos, Kaxi, Texas och Kira som flyttar till sina nya hem på måndag. Även Kilroy fick en extra veterinärbesiktning eftersom att jag sa till Pekka att plocka upp "fel" valp och när jag såg det så var veterinären redan klar med honom. Så alla killarna har kulorna nera och alla valparna som blev besiktade var UA och charmade veterinären totalt!

28/2 Idag var det dags för första badet och det gick bara finemang!

27/2 Idag så var det först valptest och sen var det fotografering, vägning, avmaskning och kloklippning.
Texas var som vanligt och hade hög, glad svans som viftade på hela tiden!

19/2 Vi fotade, klippte klor och vägde en dag tidigare den här gången

13/2 Idag har vi klippt klor, vägt, fotat och avmaskat

6/2 Vägt, klippt klor och fotat 4 veckors bilder

30/1 Idag så har han fyllt tre veckor och fått smaka kulor för första gången. Nu har han även fått tänder. Texas tyckte att det var så gott med kulor att han morrade när en av de andra valparna kom fram till honom för att lukta vad han hade ätit.
Sen gick Texas och letade efter fatet med kulor....
Det går inte att komma ifrån att han utmärker sej!

23/1 Texas kommer att flytta upp till Hannah i Luleå. Han blir kennelns andra Texas. Sen förut har vi ju Golden Texas och nu har vi en King of Texas!

21/1 Klippt klor och nu har han öppnat ena ögat en liten springa

17/1 idag har jag avmaskat

15/1 svart nos och han kallar vi för "lilla röda killen" för han är ju mindre, men nu har han börjat att komma i kapp de andra killarna..... Sötnosen

10/1 tappat navelsträngen

9/1 föddes 05.17 och vägde då 330gr