Geishas dagbok 2011-2015 >>>>

.
7/2 Tråkiga besked från dagens ögonlysning :( Geisha har icke ärftlig katarakt och det är inget som jag vill avla vidare på så hon tas ur aveln och bor än så länge här hemma med oss.

24/1 Nu väger Geisha 16.45kg så det är svårt att banta henne när hon stjäl mat av Bine, rackarns hund

17/1 Nu väger Geisha 16,3kg så det går sakta, sakta åt rätt håll

10/1 -15 Idag så vägde vi Geisha igen och nu väger hon 16.45 kg så det går ju åt rätt håll i alla fall även om hon är tjock som en gris.

27/12 Idag vägde vi Geisha och vi fick en chock. Nu väger hon mer än Elektra! Vågen stannade på 16.75kg och där är ca 3kg för mycket så nu måste vi ta tag i hennes vikt innan hon ska paras nästa gång.

6/11 Idag så vägde Geisha 16.6kg så hon har gått upp sjukt mycket sen hon blev skendräktig. Hon har ätit mycket mindre än vanligt så det känns lite konstigt. Nu blir det bantning innan nästa parning...

1/11 Lilla rara Geisha. Jag sa när vi kom till gården där hundarna skulle få prova på att valla får. Geisha var inte helt ointresserad men vi hade otur med vädret så det regnade hela tiden. Vi ska åka och prova fler gånger när det inte regnar :) Men hon var duktig som i alla fall försökte så gott hon kunde....

16/9 Är datumet vi har bokat för ultraljudet....Men hon var tom även den här gången :(

14/8 Vi kom hem från Finland i måndags och nu är det dax igen :) Vi åker idag till Finland för att para med Vento :)

7/2 Lika tomt i magen idag på Geisha :( Men vi parar med en annan hane nästa gång och hoppas på bättre tur.

4/2 Idag så var vi på ultraljud men det fanns inga valpar, precis som vi trodde. Bara för att var säker så ska vi göra ett till.

6/1 Nu var höglöpet över för alla Lenas hanar var helt intresserade av Geisha

5/1 Blev ingen riktig parning idag heller :(

4/1 Vi provade idag igen och Geisha står bra men Elvin är alldeles för het att kliva på så han hinner inte tänka så det blev ingen parning idag heller....
Vi åkte ut till BK och fotade lite :)

3/1 Idag på dag 5 så stod Geisha för de andra hundarna så jag blev skitstressad och ringde till Pekka på jobbet och sa att han måste komma hem så att vi kan åka idag. Nu har vi åkt ner till Elvin för att para dem. Idag gick det inte så bra men vi försöker igen i morgon.

1/1 -14 Nu har vi gjort årets första vägning på våra hundar och nu väger Geisha 15.3kg. Det är lite för mycket så nu blir det bantning igen för henne och Elektra

29/12 Nu har äntligen lilla fröken Frankrike börjat att löpa så nu väntar vi bara på att det ska bli rätt dag så att vi kan åka ner till Elvin och para. Så i fortsättningen så kommer hennes uppdateringar att stå i N-kullens dagbok

30/11 Nu vöger Geisha 14.5kg

17/11 Ny vikt på Geisha är 14.8kg

3/11 Nu väger Geisha 14.8kg

27/10 Nu väger Geisha 14.8kg

20/10 Dagens vikt på Geisha är 14.9 kg. Så vi får nog dra ner lite på maten så att hon inte blir tjock igen.

23/9 Ny vikt på Geisha är 14.35 kg! Härligt så nu försöker vi ge henne vanlig mat och ser hur det går.

21/9 Idag så var vi till Härnösand och ögonlyste Geisha eftersom att vi inte vet när hon ska börja löpa... Allt såg bara finemang ut så det känns bra.

15/9 Nu var det 14 dagar sen vi vägde hundarna eftersom att vi har varit i Finland några dagar hos Pekkas mamma. Alla hundarna var utlånade utom Lizzie som fick följa med oss.
Nu väger Geisha 14.8 kg så snart är hon nere på målvikten som är 14.5 kg

14/9 Idag så var vi ner till Timrå för att göra ett BPH på Geisha. Jag såg fram emot det och att få se hur det går till. Geisha betedde sej ungefär som vi hade förväntat oss.
Jag fick så himla ont i ryggen att Pekka fick gå med Geisha de två sista stationerna.
Jätteroligt att hon fick bästa betyg på skott och olika underlag för det är ju sånt som man kan råka ut för i vardagen.
Det Geisha inte tyckte om var främmande människor men det var ju inget nytt för oss. Men det funkar också bra när hon har stöd av resten av flocken här hemma ...
Eftersom att det inte blir nån parning med Gioia nu i höst så parar vi Elvin och Geisha istället när Geisha börjar att löpa.

1/9 Geisha har gått ner lite till och väger nu 15 kg. Blir så glad!

25/8 Heja Geisha som nu har gått ner till 15.15 kg!

18/8 Suck nu hade Geisha ökat till 15.55 kg, ingen katastrof men nog är det ju mycket skojigare om de går neråt hela tiden...

11/8 Geisha fortsätter att sakta, sakta minska i vilt :) Nu väger Geisha 15.3 kg men det är mer som ska bort på henne...

5/8 Vi glömde väga igår söndag så det blev idag i stället. Nu vöger Geisha 15.5kg Så det går sakta neråt....

28/7 Vi har varit duktiga och inte gett några godisar på hela veckan och nu väger Geisha 15.75kg

19/7 Idag var vi till Reginas Veterinärklinik på en body shaping som Royal Canin hade. Geisha var lite för tjock och ska enligt kurvan gå ner 1kg så Geisha och Elektra ska nu bantas :)

12/6 Nu har vi vägt Geisha igen och nu väger hon 15.4kg.
Nu har vi varit på ganska många inoff utställningar det senaste året eftersom att Geisha efter förra årets WDS inte tycker om utställningar.
Î år ska vi satsa på Elektra eftersom att Elektra och Geisha går i samma klass så får Geisha vänta lite med sina utställningar.

3/5 Nu har vi även kollat patella på Geisha och hon var UA! Härligt!

22/2 -13 Usch jag har verkligen misskött hemsidan som inte har skrivit nånting här....
Ja nu har vi i alla fall röntgat Geishas höfter och armbågar och resultatet blev långt över förväntan... Hon hade nämligen höfter A och armbågar UA.
Så nu är det bara att hoppas att hon mognar lite mera och blir lite mer framåt så kanske vi tar en kull på henne nåt år framöver :)
Eftersom att Meta såg att det var en hel del med anlagsbärare för PRA i Geishas stamtavla så beslöt vi oss för att skicka in ett blodprov för att vara säker på att hon är fri.
Samtidigt så kollade vi fluffgenen och hon var tack och lov normal för PRA men anlagsbärare för fluffgenen.
Det är klart att det hade varit bättre om hon varit fri från fluffgenen men det är ju ändå inget som hunden lider av. Det var mer för min egen skull eftersom att jag tyckte att det var så ohyggligt svårt att se på Elektras valpar vilka som skulle bli fluff och inte.....

19/5 Nu har Geisha gjort debut på WDS och hon fick ett VG  precis som Meta sa och trodde. Meta tyckte även att jag skulle vänta med att röntga Geisha tills hösten så jag tar väl henne efter nästa löp. Så när vi kommer hem igen så ska jag avboka röntgentiden i Vännäs.

26/4 Idag har jag bokat tid i Vännäs för Geishas genomgång. Det blir röntgen av höfter, armbågar, rygg och kolla patella och öronmärkning. Det är den 19 juni vi har tid så jag hoppas att det inte krockar med Elektras parning för det skulle vara skönt att få det gjort.

15/4 Idag så var det då dax för premiär på off utställning för Geisha. Efter att hon har löpt så har hon inte varit sitt vanliga sprudlande och busiga Geisha utan mer trött och lite layback.
Lena ställde ut henne åt mej eftersom att jag hade sån värk.
Hon uppförde sej bra men domaren tyckte att hon var för klen i huvudet och det kan jag också hålla med om även om det är just det som gör att hon ser så otroligt söt ut :=)
Det slutade med ett VG men i övrigt fin kritik så vi fortsätter och ser om vi till slut hittar en domare som gillar hennes typ :)

3/4 Idag vägde Geisha 13.4kg

22/3 Ny vikt på Geisha är 13.7kg och Geisha har fått sin andra spruta av leptospiros

21/3 Geisha började att löpa. Hennes första löp så nu har hon blivit stora damen :=)

7/3 Ny vikt på Geisha är 13kg och hon fick sin första leptospiros spruta och blev rabiesvaccinerad.

2/3 Nu väger Geisha 12.9kg

26/2 Ja nu är vi hemma från utställningen. Det gick hyfsat bra för Beyonce som fick HP och vann klassen och sen blev hon BIM. Hon uppförde sej bra hela dagen och det är bra och vi är nöjda med vår stumpa :)

25/2 -12 Nu har jag badat Geisha så att hon ska vara fin i morgon inför utställningen. Nu var det ett tag sen så det ska bli skoj att se hur hon uppför sej inne i ringen. Hon brukar ju vara rätt så cool av sej så jag hoppas att hon är det även i morgon.... :?=)

7/11 Ja nu har svaret kommit på Geishas DM. Tyvärr så var hon "carrier" dvs anlagsbärare av sjukdomen så därför kan vi inte para Geisha och Skräcken som vi hade hoppats :(
Men det är bara att se möjligheter även den här gången och försöka lösa det på nåt annat sätt i stället.
Huvudsaken är ju ändå att hon inte kommer att utveckla sjukdomen utan förhoppningsvis kommer att få leva ett långt och rikt liv!
Men tänk om fler skulle tänka som mej och Ann och testa sina hundar så skulle vi ju veta mer om hur sjukdomsutbredningen ser ut här i Sverige. Jag för min del tror inte att det är många som är affected men däremot så kanske det är en del som är carrier men jag tror att de allra flesta är normal/clear.
Jag kommer då att fortsätta att testa mina corgisar så att jag vet vad jag har i avel. Så nu är det bara att vänta på Elvins svar. :=)

24/10 Nu har äntligen Geishas stamtavla kommit så det känns oerhört skönt. Vi var iväg och vägde Geisha och nu väger hon 10.7kg så hon blir nog inte pytteliten ändå även om hon inte blir lika stor som Elektra.
Hon fick även göra ett besök hos veterinären eftersom att det var en mjölktand som inte ville lossna.
Hon var väldigt sen med de andra mjölkhörntänderna också men efter att husse hade kampat massor med henne och jag varit där och vickat på dem så fick vi bort 3 st men jag nojjade och fick för mej att den fjärde var en dubbeltand, alltså att det kommit två permanenta tänder samtidigt. Tack och lov så var det inget fel och veterinären passade på att räkna tänderna och hon är fulltandad så nästa gång vi åker till veterinären (antagligen för att fixa passet) så ska jag be att få ett tandintyg.
Hon är underbar vår lilla Geisha och på söndag är det dax för utställning igen!

23/9 Idag så har Geisha fått prova på hundpusslet jag har. Det gick hyfsat bra men hon lät Elektra ta bort klossarna så hon fick ta godisarna. Hon är smart vår lilla fransyska :=)

21/9 Ny vikt på Geisha är 8.9 kg. Hon fick också följa med på träningen idag. Hon blir bättre och bättre på att fokusera. Idag så kunde hon sitt och ligg och käka godis fastän det var andra hundar som tränade runt omkring henne.
Jag tror att hon kommer att bli lite mer obrydd för andra att träna med. Hon älskar alla som vill hälsa på henne :=)
Vi provade också att gå lite fot utan kommando utan mer att hon skulle sätta sej när jag stannade. Det gick väl sisådär men vi kämpar på...
Men det är lite frustrerande att det ska ta så lång tid att få stamtavlan. Tänkte ju anmäla henne till 2 inoff utställningar i oktober så jag hoppas att den snart kommer.

8/9 Ny vikt på Geisha är 8.5kg. Idag så fick hon följa med på hundträning och det gick inte så värst bra. Geisha tyckte att det var för mycket störningar så vi tränade passivitet istället och det gick kanonbra.

3/9 Nu har Geisha varit på sin andra utställning och nu gick det mycket bättre. Hon kunde gå i koppel och uppförde sej riktigt bra. Visst hoppade hon och skuttade lite i ringen men sånt gör inget för jag vill ha glada hundar!

28/8 Idag så var det premiär för Geisha på utställning och det gick sådär. Hon blev BIR med HP och sen BIG-4 men kunde inte gå i koppel inne i ringen så nu får vi träna mer till nästa helg när hon ska ut och tränas igen :=)

27/7 Idag så kom då äntligen Geisha till Sverige. Det var Pekkas dotter Emma som åkte ner till Paris och hämtade hem henne. Hon var hur cool som helst när de kom till Arlanda. Ska bli hur skoj som helst att se hur det kommer att bli med henne.