Dagbok 2005 >>>

27/11 Idag så kan man ju bara säga ett jättestort GRATTIS till Fox och Gisela som tog storslam på SSRK:s utställning i Umeå! Fox fick HP och BIR och dessutom så blev han BIS-r i finalen! Superkul! Så nu hoppas jag att det gav mersmak och att no åker på fler utställningar....

24/11 Jag talade med Gizela idag och skrattade så jag höll på att bryta ihop. Hon stressar upp sej så mycket inför utställningen att då hon skulle gå ut och gå med Fox så gick hon en bit innan hon insåg att OOOPSSS!!! Hunden var kvar hemma! Så iväg hem igen och där satt Fox och undrade förvirrat varför han inte fick följa med på en gång! *skratt* som sagt vissa blir ju direktkvalificerade som valpköpare och du Gizela var helt klart en av dem!

22/11 Idag så träffades vi hos veterinären. Jag skulle dit och köpa mat och Fox skulle kolla ögonen. Han hade fått en ögon inflammation så han fick en salva så att det skulle ge med sej. Nu väger Fox 15.8 kg och är ca 43 cm hög! Visst ska det väl bli spännande att komma på en riktig utställning på söndag! Skoj ska vi ha i alla fall. Vilken syn då Hummelvikarna glider in på utställningsområdet i karavan.... ha, ha, ha.... Kram så ses vi på söndag morgon.

20/11 Idag så fick jag ett nytt mail av Gizela och några nya kort på Foxen! Hon hade fått frågan om Fox var en Irländsk Setter valp! Hmmm Vad ska man säga om aveln på Hummelvikare då? hi, hi..... Vi ses om inte förr på utställningen på söndag! Kram på er!

7/11 Nya bilder på Allhelgonahunden Fox! På de här bilderna så gör han verkligen skäl för sitt namn "Crazy"! ;) Hej gammelmatte! Nu har jag gjort det.... hittat en död fågel i skogen alltså! Jättefin va den, en kråka, jag sprang in en bit i skogen och där låg den, matte blev himla glad, fast jag genomskådade henne, hon tyckte att den var äcklig och sen började hon surra om sjukdomar o.dyl. Jag sprang med den säkert 10 minuter sen ville jag ta hem den, men där vart det tvärstopp. den var jätte jätte fin gammelmatte, du skulle ha sett kråk-kramar från Fox

5/11 Idag så var Fox hit och busade med syrran och Challe. De hade hur kul som helst med varandra! Idag väger Fox 13.6 kg, så han blir nog en stor kille.

29/10 Hej gammelmatte! Idag när matte och jag var ute i skogen så hamnade vi mitt i golden retriever klubbens träning.  Dom tyckte att vi skulle prova om jag ville ha en fågel, en mås, död.... behöver jag säga mer. Vad inbillar dom sej egentligen, matte sprang omkring och fånade sej med den döda måsen och jag undrade vad det tagit åt henne, bli så till sej över en död fågel Nä, äckligt är vad det är. Jag vill hellre ha en fin Kanada gåsvinge att bita på. vi ses väl på onsdag?! kramar vego-fox

28/10 Idag så kom Fox hit på besök igen. Den här gången så var det nog mer matte som ville snusa på små Pyttisarna i lådan! :) Det du Bittan! hi, hi.... Självklart så passade vi på att väga honom också och nu vägde han 12.8 kg. Han och Chaos är så lika varandra och Fox kommer nog att bli ordentligt mörk som vuxen! Fox har även han tappat en massa tänder ( 4 st!) så han har en ordentlig glugg i munnen, sötisen!

25/10 Nu har Fox tappat 3 framtänder

23/10 God morgon gammelmatte! Igår var jag och matte på stan, det var kul mycke folk å duvor! Matte sa att en tollare inte ska jaga duvor men det tycker jag är dumt jag fick ju nästan tag på en rackare, men då tog kopplet slut å jag gjorde en mycket snygg frivolt Matte fick nog och ville gå till gallerian, då kräktes jag, mitt på gå gatan Då åkte matte och jag hem vi ses snart . kram Duv-dräparn

16/10 Idag så fick jag några nya kort på Fox. Han har nu börjat göra en "Pyttan"! *skratt* När Gizela gick ut en liten stund så satt Fox på köksbordet då hon kom in i köket igen! Kan trösta med att det här är bara början! *skratt*

14/10 Ikväll så kom Gizela hit och hälsade på med Fox och barnen. De tyckte att det var skoj att få träffa pappa Harry som var här på friarresa. Nu väger Fox 11.7 kg!

8/10 Idag så var Gizela och Fox hit och hälsade på. Stackars Fox blev alldeles förskräckt då storasyster Pyttan blev sur och sa till honom (ganska högljutt!) att hon gillade inte att luktade henne i baken. Men Fox och Chaos hade jätteskojigt och busade som bara den så Fox var rätt trött då han kom hem till Järved igen! Nu väger Fox 10.4 kg. Sen gick vi ut så att han skulle få känna på en kanadagåsvinge. Först så var han lite fundersam vad det var men sen tyckte han att det var superkul!

6/10 Ny rapport från världsmetropolen Järved! Fox har fått för sej att torkvindan är nåt från yttre rymden eller så! :) Så då skäller han som bara den då den snurrar runt. *skratt* Ja det är bara att låta honom se den och vara med massor av gånger för att härda honom och för att visa att det är inte så farligt som det låter! De har även varit på brukshundklubben och kollat in läget lite. De var dit och kollade då de hade agilityträning så Fox gick igenom tunneln! *heja gubben* Så de ska dit ikväll också för att kolla läget. På kvällarna får han sina tollarryck då han mest av allt liknar en rabiessmittad Cujo! *skratt* Men nu börjar det kanske bli dax att träffas snart igen eller vad säger ni?

30/9 Idag så träffades vi och Fox när vi skulle vaccinera! Nu väger Fox 8.75 kg när han är 12 veckor. Han visade även att han kunde "give me five", rulla runt, vacker tass och sitt och ligg utan godis! Superduktigt tycker jag! Men jag vill ju ha mera kort på honom!!!!!

23/9 Idag så kom Gizela hit och hälsade på med Fox. Det blev väldigt mycket bus och Fox insåg ganska snart att Chaos var en riktig "bitch" som verkligen vet var skåpet ska stå! Men de hade superkul och lekte och busade och badade. Jag fick även en massa kort som de hade fotat hemma som jag nu har lagt in här på sidan. Tackar, tackar! Det är alltid lika skoj att få se hur de ser ut, de små liven!

5/9 Gizela har också meddelat att allt går fortfarande lika bra med Fox. Han har också varit på fotboll och dessutom charmat hela Järved då han är ute på gården. Han sover och äter precis som en karl ska! ;)

2/9 Idag så kom Gizela och Jörgen för att hämta hem sin guldklimp. De fick även hjälpa till vid veterinärbesiktningen! Härligt med valpköpare som hjälper till och underlättar för sin gamla, skröpliga uppfödare! *skratt* Vi kom även på att vi kunde bilda en senilförening! Först så glömde Gizela att ta med valpfilten, så hon fick komma och hämta den på kvällen och senare på kvällen så kom jag på att jag hade glömt att skicka med en annan påse som hon skulle ha haft... *djup suck* Det är nästan som i Mats Rådbergs låt "det är inte lätt att va.....han sjöng ödmjuk men i mitt fall så blir det SENIL! Tur att man har förstående valpköpare! Kram till er!

22/8 Nu har Fox blivit avmaskat och vägt och fotad. Uppdateringarna har ju halkat efter men vi har ju såklart även klippt klorna på honom med jämna mellanrum!

8/8 Nu har vi avmaskat och klippt klor igen och självklart fotat på 5 veckorsdagen! Fox väger nu 2570 gr. Japp vissa är klara vart de ska hamna någonstans! Gizela har varit en trogen valpköpare som har väntat länge på en Pyttisvalp men som ändrade sej snällt då Mippan fick så många hanar. Blå var utan tvekan den som var mest lik Pyttis i teckningen och färgen. Så nu har ni snart er Fox i Järved! (Gizela säger att "Crazy" är dedikerat till mej....Förstår inte alls vad hon menar med det...*flin*)

29/7 Nu väger blå mest av alla valparna! 1720 gram.

26/7 Nu har vi avmaskat och klippt klorna igen. Blå är en pigg och glad valp.

24/7 Nu har de små gaddarna tittat fram!

22/7 Tänderna börjar komma, klippt klor igen, ögonen helt öppna.

15/7 Har börjat att få en liten springa på ögonen

11/7 Klippt klorna och avmaskat honom.

10/7 Nu har han passerat 400 gr!

9/7 Har börjat få hängöron

6/7 Börjat mörkna på nos och trampdynor och tappat navelsträngen