Elektras dagbok 2010  >>>>

30/12 Idag så kom Linn hit och hämtade mej eftersom att vi skulle träna tillsammans i Domsjö. Vi passade även på att mäta Elektra och vi fick henne till ca 30 cm. Men jag ska bee att de mätar henne på en utställning också. Än en gång så var det intressant att se skillnaden mellan olika raser. Elektra var totalt obrydd när jag kom med mätstickan. Tollarna kan bli helt hispiga innan de inser att det inte är nåt farligt. Yes I love my corgi!

19/12 Nu har jag varit ner på Stora Stockholm och där hittade jag och köpte en ny magnetskylt till bilen. Den förra gav jag ju till min underbara uppfödare eftersom att hon tyckte att den var så fin BLM *fniss* I Norge så köpte jag även en jättefin mugg med en cardigan på.

10/12 Ja nu har äntligen Elektras DNA test för DM blivit klart. Hon var CLEAR dvs FRI dvs jag kan använda vilken hane jag vill när det gäller att ta hänsyn till DM! Halleluja vilken lycka! Jag är så otroligt lycklig. En intressant reflektion är att det var en (Marie Skogström) av cardiganfolk som grattade till resultatet och så ett gäng av mina vanliga vänner men med tanke på hur många som hade åsikter så är det ju lite skojigt att se..... :=)

28/11 Ja nu har vi varit i Lilleström i Norge på NORDV 2010. Det började mindre bra med att vi inte fick använda handikapparkeringen utan fick gå jättelångt och det var ju mindre bra för mej. Men med många vilopauser så gick det bra.
Men nackdelen var att vi blev så sena så Lena fick rusa till tollarna och jag till corgiringen. När jag kom dit så var det de sista pemmarna som var inne.
Jag kände igen Andre från fejjan som också har en Blåtira så jag frågade honom hur det låg till i tid.
Jag fokuserade på Elektra och värmde upp henne och gjorde konster med henne så att hon skulle tycka att det var skoj att vara inne i ringen. Jag hade dessutom korv med mej så vi hade alla förutsättningar....
Medan jag busade med Elektra att hon fick backa och vifta på svansen så kom det en ung tjej och frågade om vi ville vara med i norsk TV. Tacka för det sa jag. Så jag berättade hur gammal Elektra var, vad hon hette (var noga med att säga Blåtirans namn!) vad det var för ras och så... Skoj att de frågade den enda som inte var från Norge.... hahahahahhahha
När vi var klara med det så var det nästan dax för oss att gå in i ringen. Värmde upp lite mer och så in i hetluften. Jag frågade när domaren höll på med hunden före om jag skulle lyfta upp Elektra på bordet. Det visade sej att det var en domaraspirant som var med den här dagen. Så jag skojade lite med henne och sa att hon skulle titta noga för det här var ett ovanligt bra exemplar av rasen hahahhahaha När domaren kom så sa aspiranten att hon tyckte att Elektra hade fina öron.
Så jag sa till domaren också att hon var snyggast i världen och det tyckte han var en bra inställning....... Inte nog med det utan jag tycker att hon är snyggast även när vi går ut ur ringen....
Så var det då dags att springa och Elektra skötte sej bra som vanligt och fick en etta och fick vara kvar i konkurrensen. Från början så var de 4 st i ukl men efter att domaren hade sagt sitt så var det bara Elektra som gick vidare med Excellent.
Lyckan var såklart stor när hon nu innan hon fyllt 2 år har fått excellent i Norge, Danmark, Åland och så Sverige. Det tyder ju lite på att hon är en hyfsat bra hund i alla fall. :=)
När det blev tävling om bästa tiklså var det bara Elektra, Troja och championtiken som var kvar. Elektra var placerad först i 4 varv när vi sprang. Sen fick jag så otroligt ont i ryggen och kunde helt enkelt inte visa henne så bra som jag hade velat. När vi skulle springa fram och tillbaka för att visa fram och bakbensrörelserna så visade hon sej otroligt dåligt. Hon såg dessutom ut som att hon skulle sätta sej och pinka när vi skulle visa rörelserna framifrån och bakifrån.... Så det såg inte alls bra ut. När vi sen skulle springa femte varvet så placerade domaren Elektra som tvåa. Men självklart så är vi supernöjda med att bli tvåa på en så stor utställning där så få fick CK och elektra fick ju faktiskt CERT och R-CACIB!
Snacka om att var lycklig....Genast så sprang vi iväg och köpte de rosetter hon hade förtjänat. man är ju galen som först betalar dyra pengar för att få vara med och tävla, sen långa resan och som toppen så köper man rosetterna!
Kan inte vara många som är så galna som hundfolk! Hahahhahahhaha
MEN det var värt varenda krona.......

22/11 Nu har Elektra börjat att löpa. Men det är inte bestämt än hur det ska bli med parning och allt annat. Vi får se hur det blir. I morgon så åker vi i alla fall ner till Gävle till Lena för att sen åka vidare till Ullared och NORDV -10. Ska bli hur skoj som helst även om Elektra inte är excellent just nu eftersom att hon har fällt ur all päls.... Men hon är ju bäst i alla fall i mina ögon.....

15/11 Jag blev så full i skratt när jag satt i soffan med Jesse och kollade på TV. Då hoppar Elektra upp i soffan och bara knuffar ner Jesse och lägger sej tätt intill mej och ser väldigt, väldigt nöjd ut... Så John... Du hade helt rätt att Elektra är en bortskämd drottning men det gör ingenting! Men självklart ska jag sätta mer krav på henne i arbete.

11/11 Nu väger Elektra 17.8kg

14/11 Snälla Ylva stannade igår på macken när vi åkte hem så jag fick lite onyttig frukost i alla fall :=) I går morse så blev det ju bara en plopp! Kanske inte det bästa sättet att börja dagen på.....
När vi kom dit så var en hund redan klar och den andra höll på så det var kanon så att vi inte skulle bli så sena. Tråkigt nog var det ett par som åkt hem med sin isländska fårhund. Ibland så måste man kunna tåla att höra en sanning och jag håller med John om att det är schysst att säga till om det är en hund som inte visar det minsta intresse för att vilja valla att man då säger till så kanske man kan hitta nån annan sysselsättning för den hunden. Det finns ju så många olika hundsporter att välja bland.
Åter till träningen.
Elektra var på fm passet jätteduktig. Hon gick undan för käppen. Alltså nu slog vi henne inte med den utan den var som en förlängd arm  som visade åt vilket håll hon skulle gå för att komma rätt på fåren. Helt otroligt att hon spontant känner trycket som blir när man visar henne åt vilket håll hon ska gå.
Men hon var ju ändå tvungen att göra en "Elektra"! Hihihihihi När John först satte tryck på henne, så kröp hon helt enkelt ut från fållan..... Så John talade om för mej att hon var bara bortskämd... Ehhhh sa jag, det tycker jag inte för vi har regler hemma. Ja men vem är det som bestämmer? Hmmmm Nog bestämmer Elektra kanske lite för mycket när jag tänker efter...hahahhahahaha Lilla hjärtat..

Men på em så hade hon backat igen och det är sånt jag tycker är så jobbigt. Mycket bättre om man går fram i små steg så att man slipper ramla bakåt.
Men hon skötte sej hyfsat i alla fall och det kan ju helt enkelt vara så att hon helt enkelt var för trött i huvudet av alla intryck under helgen.

John menar att det är vallningen som ska vara belöningen för hunden och det har  han ju helt rätt i. Jag ville ju sluta träna när svansen hängde ner på Elektra och öronen stod åt alla håll för då såg hon verkligen inte alls glad ut. Men då tog John fram arga rösten mot mej och sa till mej att skärpa mej och han hade såklart rätt och såg rakt igenom Elektra. Så tacksam för all hjälp.

Så nu ska jag försöka hitta nån som har får här hemma som vi kan träna på så att vi kan gå fler kurser och lära oss ännu mera.

13/11 Ja nu har vi gjort första dagen på vallkursen... Så otroligt skojigt och vilken otroligt duktig instruktör vi har haft i John Scharis...
Det blev 2 pass, ett på fm och ett på em. Det första passet gick mest ut på att John skulle se hur hunden betedde sej med djuren.
Elektra hade lina på sej men var inte alls lika het som i somras. Skönt det för nu var hon i alla fall kontaktbar. Vi tränade på att Elektra skulle få bättre självförtroende så att hon skulle våga gå emellan fåren och väggen och få lite pondus gentemot fåren.
Elektra tyckte att det var skoj men skällde hela tiden och vågade att nafsa i fåren för att få dem att flytta sej.
Nu sa John att det här inte var det enklaste fåren han hade haft att göra med och bortförklaringar mottages alltid tacksamt.... ahahahahaha
På em så var det ungefär likadant men Elektra var kanske lite mer taggad än på fm nu när hon visste hur hon skulle göra.
Jag har ju en uppfödare som bryr sej väldigt mycket om sina hundar och lite har ju gått in i huvudet även på mej, märkligt nog så jag hade tagit med mej ett täcke så jag täckade Elektra direkt efteråt innan hon fick hoppa in i bilen till Angus.

12/11 Nu har jag och Elektra installerat oss på vandrarhemmet och myser lite inna/n allvaret börjar i morgon....

11/11 Jag kollade om Elektra har patella men det var UA!!! Nice och nu väger hon 17.8kg. Matchningen mot NORDV har börjat.... :=)

10/11 Ann som har Elektras duktiga brorsa Vattuskräcken tyckte att jag skulle uppdatera Elektras dagbok eftersom att det har varit stiltje här sen i maj.... Dåligt av mej....
Blodprovet för rabiesen gick galant.

Vi åkte först till Vännäs där det gick jättebra. Elektra fick CK och blev 4 btkl. Paula tänkte inte ställa upp med en uppfödargrupp men jag tvingade henne och hon fick jättebra kritik och fick HP på Blåtirorna! Nice nice... Det gjorde ju inte ont att Helenas Frodo fick CERT och blev BIR.

Sen åkte vi till WDS i herning i Danmark. Det gick skitbra och Elektra fick Excellent och nu heter hon alltså Excellent-Elektra! Det är ju bara 4 som blir placerade men vi är glada i alla fall. Skitskoj att se så många cardigans och träffa lite uppfödare från kontinenten.

Sen fick Sara ta med sej mitt gullegryn till Alfta där det gick lite mindre bra. Hon fick en slät 1:a för domaren ville ha mindre hundar men syrran Myllys fick CERT! GRATTIS!!!!!

Sen var det dax för en inoff i Umeå. Där slog hon till och blev BIG-1 och BIS-2! Skitskojigt!

Sen var det Åland. Det var en jättetrevlig utställning med många bra saker som vore kanon om de kunde komma till Sverige. Man kunde tex köpa katalogen till båda dagarna på lördagen. Jättebra eftersom att vi var där med både corgi och tollare. Var skoj att se innan vilka hundar som skulle komma. Där träffade vi trevliga Heli som vi hade hälsat på tidigare i sommar när Lena och jag var över till Åbo. Det gick än en gång kanonbra så Elektra vann klassen med excellent och blev 6btkl med reservcert! Nice, matte väldigt stolt.
Jag talade om för Paula vilka som var där och då ville Paula att jag skulle kolla med Taija om vi skulle få para Elektra med snygga Kennedy. Jag travade iväg dit och Taija visste direkt vem Elektra var, att hon var röntgad och hade gjort MH: Matte blev väldigt stolt.... Så hon sa ja direkt.. Härligt. Den kullen ska Paula ha uppe hos sej på sitt prefix. Ja vad en del än tror så kan jag vara riktigt snäll ibland utan baktankar mot de som jag tycker om.

Nu har jag bokat tid för ögonlysning och beställt ett DNAtest där jag ska se om Elektra är "clear", "carrier" eller "affected" när det gäller DM. Ska bli så spännande att se hur det blir.

Nu på fredag så ska jag och Elektra iväg och gå vallningskurs i Bergsjö och sen ska jag, Elektra och Lena och Tonic till NORDV -10 i Lilleström utanför Oslo.

27/5 Idag så var jag till veterinären igen med Elektra för att ta blodprov så att vi får veta om det är tillräckligt med antikroppar för att kunna åka till världsutställningen. Först så stack en anställd henne i benet men fick inte ut nåt blod. Då säger hon: jag vet inte om jag ska chansa och sticka en gång till eller om jag ska be nån annan så då tyckte jag att hon skulle be en annan sticka henne. Då kommer en veterinär och tar ett blodprov och inte heller han fick ut nåt blod men vid andra försöket så gick det bra. De sa att det var för att hon har så korta ben....????? Är det verkligen så?
Nu väger i alla fall Elektra 18.6kg och ska gå ner lite till för att vara perfekt....

17/4 Idag så var vi på en inoff och miljötränade lite. Det gick superbra. Elektra blev BIR och BIG-1. Vi träffade även snygga Zverkie (har säkert stavat fel igen...hahahhaha) så vi ska fortsätta att ha kontakt med varandra. Mycket trevligt.

20/4 Nu väger Elektra 19.4 och det är alldeles för mycket så nu blir det bantning innan utställningarna börjar.

1/4 Idag så var jag och tränade Elektra och det gick skapligt eftersom att jag hade med mej godis....:=)

30/3 Nu väger Elektra 18.3 kg. Sanningen att säga så är hon mullig nu.... :=) Hon har stulit så mycket av pappisarnas valpfoder....

15/1 -10 Nu väger Elektra 10.5kg