Elektras dagbok 2009  >>>>

12/12 Oj vilken dag det här har varit..... Lena och jag kom i tid till utställningen så vi satt och kollade in corgihanarna och jag blev riktigt orolig eftersom att domaren körde ut så många med tvåor. En som jag tyckte var jättefin fick tom en trea så jag gick och frågade varför. Då hade han skyggat lite på bordet och då åkte han ut direkt. Hmmm tänkte jag då kanske det finns en liten chans att det kan gå bra för Elektra eftersom att hon älskar ju alla människor hon träffar på.
Jag såg en fin corgihane från Norge och ringde till Paula och rapporterade och när hon fick höra vad han hette så hade hon kollat på honom till en av sina tikar så det var ju skitskoj att vi har samma smak på vad det är vi vill ha....
Ja så blev det då Elektras tur att göra debut på off utställning. Hela tiden inne på utställningen så var hon inte alls sej lik. Väldigt osäker och rädd för olika saker som hon normalt inte alls skulle reagera på. Men hon är säkert inne i en liten spökålder när det gäller nya saker. Vi var ensam i juniorklass så det var ju bra att hon inte behövde ha koll på en massa andra (eller kanske det var otur eftersom att hon nu hade mycket tid att vara ängslig på...)
Tre sidor gick hon hyfsat bra på men den fjärde fick jag dra henne runt. Ser inte alls bra ut på en utställning men det hjälpte inte med godis....
När vi sprungit klart och skulle upp på bordet så tänkte hon inte att jag skulle få lyfta henne men jag bara grabbade tag i rumpan och under magen på henne så att hon inte kom undan... :=)
Sen uppe på bordet så ställde jag mej bara en halvmeter ifrån så fick domaren ta och klämma så mycket hon ville så jag tror att det var mycket det som gjorde att domaren gillade henne. Sen när jag skulle ställa upp henne framför domarbordet så gick det rätt så bra.
Det slutade i alla fall med att hon fick CK och blev kvalificerad till Cruft's utställning i England! WEEEIIIIII!!!!!!!! Det är ju det jag alltid har sagt till Paula att hon behöll "fel" hund! Tur för mej! *skratt*
Sen när vi skulle in i bästa tikklassen så var det 8 st av 14 som fått CK och efter en del omplaceringar så slutade Elektra på femteplats! Jag var såååå glad och lycklig! När jag skulle gå och hämta kritiklappen så tog domaren mej på axeln och sa att jag hade en väldigt fin hund men att jag inte skulle vara så nervös eftersom att hon då kände av det. Jag sa att det var första utställningen och då trodde domaren att det var min första också (hon var från USA och min engelska är ju inte den bästa....hihihi) och jag höll bara med såklart och lovade att jag skulle ringträna mer med min stjärna.....

8/12 Nu löper Elektra men vi åker i alla fall ner till Hund 2009.

18/9 Träningen går superbra med Elektra när det gäller lydnaden. Hon fattar fort och är glad och tycker att allt är skoj. Så nu tränar vi lite som vi tycker... Hihihihi vi har ju i alla fall börjat att träna med andra hundar och det går hur bra som helst.
Förra veckan så blev jag utan internet, TV (jag har ju Telias digital TV) och telefon (blev övertalad att ha IP telefon). Jag tog ju för givet att jag hade glömt att betala en räkning så jag ringde in till Telia och fick prata med dem om fakturafrågorna. Jag hade betalat allt så det var inte det felet. Så de kopplade mej vidare till teknikerna. Jag skulle kolla vilka lampor som lyste på modemet så det var en lampa där som inte lyste som måste lysa för att det ska vara connection med yttre världen.
Jag letade fram ett annat modem och det gick inte bättre med det så jag bokade in att en tekniker skulle komma och kolla på det. Det här var förra torsdagen och på fredagmorgon så ringde en gubbe och frågade om jag var hemma.
Javisst sa jag. Bra sa han jag står här utanför nu. Så han och hans kollega började att mäta och greja för att hitta felet. Jag gick in på toa och då ropar den ena gubben: har du hamstrar? Nej varför undrar du det sa jag? Kabeln är nämligen i 2 delar.... Oooops sa jag men jag har en valp... Elektra hade bitit av kabeln som går från jacket i köket in till sovrummet. Men inte synligt utan den del som låg under dörrmattan i hallen! Himla rackarns hund! hahahhaha
Så jag fick sitta där och skämmas och känna mej helt korkad som inte hade kollat den kabeln men jag tog på mej allt och skyllde såklart jättemycket på Elektra som inte kunde försvara sej och för att verka lite mindre korkad själv... hahahahha De var jättesnälla och lagade den hjälpligt åt mej.
Sen for den ena iväg så jag satt och surrade lite med den andra. Så jag sa att det var han som hade hjälpt mej i våras när jag flyttade in här när telefonen strulade. Ja just det sa han men visst har du färgat håret nu? Hahahhaha helt sjukt att han kunde komma ihåg det sen i februari.....
Sånt här händer bara mej....
Nu ikväll så var jag ut och tränade lite med Elektra igen och körde rutan igen för andra gången. Hon fick en synlig retning första gången och gick direkt in i rutan. Andra skicket så tog jag bort bollen och låtsades lägga den i rutan och skickade och hon sprang klockrent in i rutan. Så jag är så otroligt nöjd med henne.
Körde även läggande och ställande och det gick skitbra. Självklart med dubbelkommandon men hon är duktig efter hur lite vi har tränat.
Sen på kvällen när vi var framför TV:n så höll jag på med lite konster och nu kan hon hjälpligt: pussas, hur gör flickorna i Stockholm, rullar och så high five.

3/6 Ja nu har man blivit lite kablar fattigare precis som när man har en tollarvalp. Pappisarna har inte tagit en enda kabel för mej... Peppar, peppar....
Igår så hittade jag att lilla söta, gulliga, rara Elektra hade knipsat:
- en laddningskabel till min nya telefon
- en kabel till den uppladdningsbara tandborsten (Mini lär bli jätteglad för det var hundarnas tandborste!)
- hörlurarna till min MP3 (köpte dem i veckan...)
- handtagen till Dreamies utställningsväska (det var det värsta eftersom att den kan jag ju inte köpa en ny av...)
Så jag hoppas att den här dagen blir lite lugnare....:=) Nog är det tur att de är så söta de små rackarungarna.....
På träningen så har vi nu även börjat så smått med "stå" också. Sen har jag börjat att gå lite fot med henne, bara korta sträckor och vi tränar bara några minuter varje gång.
Annars här hemma så springer hon nu upp och nerför den lilla trappen som är i huset (jag bor ju på nedre våningen) utan problem.
Såg precis hur hon hoppade som en hind upp på kökssoffan och satsade mot köksbordet men då jag sa ett bestämt NEJ så tittade hon på mej och sen hoppade hon i stället ner. Nice att det har gått in att man ska höra efter sin matte... hahahaha....

1/6 Hahaha nu har den lilla råttan kommit på hur man hoppar upp på saker. Så igår när jag för ovanlighetens skull satt i telefonen (trlalalaal) så hör jag ett ovanligt ljud och kollar bakåt och då står Elektra på köksbordet som en matrona och slickar av en tallrik! Jag sprang dit (ja jag KAN springa.... fråga Eva Nielsen som dömde i Piteå. Hon tyckte att jag sprang sönder Gioia..... hahahaha.) Ja jag tog ju fram arga rösten och skällde på henne men det var ju lite lustigt.... Jag fortsatte att prata med min kompis och hör samma läte igen och javisst där står hon som hövdingen i Bredånger och tittar ut över ägorna! Men nu blev jag arg på henne så nu har det inte blivit några fler gånger..... Elektra hoppar alltså upp på kökssoffan och sen ett jättehopp till köksbordet......
När jag har henne ute så har jag gjort en kompostgallerhage där jag har henne. Jag är ju där själv också. Jag låg och dåsade och lyssnade på Uggla när jag tyckte att jag hörde nåt och kollade upp. Då tar Elektra bara och hoppar upp emot gallren och vips så ramlar dem ner och då är man fri och kan springa vart man vill.... Lätt som en plätt! Inte blir hon rädd nåt heller.... Hon är helt fantastisk i sin mentalitet den här tjejen. Ska bli så skoj att se hennes MH sen.
När jag släpper ut henne så springer hon in i hagen och ställer sej. Jag har gjort som en omlottgrind och hon fattar direkt att man inte kan gå direkt in.
Jag vill ju att mina hundar ska tänka lite själv och kunna lösa problem. Lite dumt kanske för ibland så överlistar dem ju mej men det får man ta och sen får man ju skratta så gott....
Lydnaden där har vi fortsatt med läggandet och positioner och nu har vi även börjat att gå nåt steg framåt och det går jättebra.
TACK snälla Paula att jag fick köpa Elektra! Jag ska verkligen göra allt för att du ska bli stolt över oss...

19/5 Nu idag så har Elektra fått varit själv några korta stunder när jag har varit nere i tvättstugan. Det har gått rätt bra men en gång så hörde jag hur hon tänkte börja att yla.... :=)
Synd att inte Gunnar är hemma för det hade ju kunnat vara en bra hämnd för all dansbandsmusik. Hihihihi....
Sen fick hon ett ryck och kutade som en dåre runt, runt här för att få utlopp för sin energi. Hon är så himla söt. Nu i kväll så har jag också tränat henne lite ute och det gick också bra så nu finns det hopp!

18/5 Idag så har jag tränat Elektra lite i lydnad. Jag var ute och tränade positioner och fritt följ. Hon var riktigt duktig och tänk vad man kan komma långt med lite karameller..... Att jag inte tänkte på det när jag höll på att lära barnen saker... *skratt*
Idag så kom två kompisar hit för att hälsa på Elektra. Först så var det Monica som kom och hon blev nog lite impad över Elektras coola attityd tror jag.
Hon frågade flera gånger vart Elektra var och då hade hon gått och lagt sej under sängen eller under stol....Störtskön är hon.
Sen kom Stefan och hälsade på en stund och han tyckte nog också att hon var rätt fräsig. :=)

17/5 Idag så fick jag träffa Paula på utställningen i Piteå. Det var skojigt och framför allt så fick jag en smärre chock när jag fick se en vuxen hane. Oj han var gigantiskt stor och vägde ca 25 kg! Maffig var han i alla fall....
Elektra har trivts som fisken i vattnet med så mycket folk och hundar överallt som det har varit hos Catta och Danne.
Förutom hundarna som jag och Kina kom med dvs Dreamie, Mini, My, Gioia och Elektra så har ju Catta och Danne Festis och Roy. Sen på lördag så kom Linnea och hälsade på med Bira och Doris.
Det var skoj att se Bira men nog är hon mager så det förslår. Men förvånansvärt pigg. Linnea kastade bollar och Bira sprang glatt och hämtade och hoppade efter den.
 När vi kom hem från Piteå så hade jag ju inte Mini med mej hem och det tyckte Elektra var väldigt märkligt att det bara skulle vara hon och jag. Så då gick hon och pep lite men sen gick det över och hon var sitt vanliga coola jag.

13/5 Idag var det dax för kloklippning och vaccinering. Kloklippningen gick bra efter en liten maktkamp! Skojar bara det gick bara finfint såklart!
Sen var det dags att åka in och vaccinera Elektra. Vi fick vänta ett bra tag och självklart så gjorde hon stor succe som vanligt! Hihihi....
Det är otroligt roligt att ha fått en så fantastiskt trevlig representant för rasen. Hon är ju bara helt ljuvlig. Till slut så blev det då vår tur att komma in till tant doktorn. Gudrun (veterinären) frågade om jag inte skulle komma och hålla i Elektra men jag sa att det kommer att gå finfint. Ja självklart gick det bra. Jag tror att allt hon blev lite imponerad hon också.... Idag vägde Elektra 6.8 kg.

9/5 Idag så har Elektra varit ute på miljöträning hela dagen. Linn och Marie skulle nämligen tävla i lydnad och då fick jag åka upp till Umeå med Maries snälla mamma Monica. Och när Helena som har Gibson fick höra att jag skulle komma så ville hon att jag skulle ta med mej hjärtegrynet....
Så då tog jag med mej både Mini och Elektra.
Elektra skötte sej helt ohyggligt bra. Det var många som kom fram och frågade vad det var för ras så jag gjorde MYCKET reklam för Blåtirans kennel! *tummen upp* Hon sov och var snäll om vartannat och nu kunde hon gå i koppel som om hon inte hade gjort annat i sitt liv. Gullhjärtat mitt....
När Linn och Marie gick in till prisutdelningen så gick jag och Helena till agilitybanan med Elektra. Vilken otrolig hund hon är!
Inte var hon rädd nåt inte. Hon gick igenom tunnlar och på vippbrädan som om hon inte hade gjort annat i hela sitt liv. Som jag sagt så är hon verkligen störtskön min gogumma. Nu lyssnar hon även när man säger "nej" till henne när hon biter i händerna så det är skönt.
Höger öra står nu ganska så rakt och fint rakt upp så det känns bra. Jag var ju lite cool och tejpade inget och det gick bra......
Nu ska vi börja med lite lydnadsträning så får vi se hur det går.
Linn sa efter att ha studerat Elektra att hon kan ju inte ha HD i alla fall som hon har benen rakt bakåt.... Ja det är ju bara att hoppas att det är så.....

6/5 Nu har jag försökt att träna lite med Elektra. Det gick inte så bra.... *skratt* Vi var ett gäng som tränade tillsammans i måndags men som tur var hade jag köpt korv för inte ville Elektra gå i koppel förbi några andra hundar men med listen som jag har lärt mej av att ha tollare i så många år så gick det bara bra att få henne att gå om man mutade med korv! :=)
Nu är hon mycket bättre att ha ute också. Jag har ju aldrig koppel på henne här hemma utan kör med utnötningsprincipen! *skratt*
Tjurig är jag så det är inga problem.
Nu kommer hon och vill gå in och går tom in själv också så det är skoj. Det gäller ju bara att få henne att känna att hon är duktig och att det är värt besväret.
Häromdagen så åkte hon och Mini ihop ett par gånger så jag trodde att jag skulle bli tvungen att styra upp dem men nu har det återgått igen till att det är Mini som bestämmer så det är skönt.
Så himla skoj men alla som träffar henne blir helt till sej i trasorna så det här blir nog den tredje rasen jag har för att omvända alla hur bra dem är.... *fniss*
Nu när Elektra är 11 veckor väger hon 6kg.

2/5 Ja nu har jag varit Corgi ägare några dagar och jag bara njuter. Jag har börjat att vissla i visselpipan när jag ger henne mat och att hon ska sitta innan hon får käka och det går bra. Alltså att hon sitter.... *skratt* Hon är ju sällan så långt ifrån mej så jag har inte sett om hon har sammankopplat visselpipan med att hon ska komma och få något. Ska köra några dagar till inne innan jag testar ute. Det enda som jag tycker skiljer från tollarna är kontakten men det jobbar vi på såklart. Vi har haft små maktkamper som lilla hjärtat inte har fått vinna.... *Sorry stumpan* Jag la henne på rygg i min famn och det tyckte hon inte alls var en bra ide så vi kollade vem som skulle ge sej först. Jag menar det är ju inte för  inte man har lärt sej nånting efter 10 år med tollare! *skratt*Jag är otroligt nöjd med Elektra och hon sover hela nätterna. I natt så sov hon i sängen när jag somnade men när jag vaknade i morse så låg hon i en bädd på golvet.
Hon ligger ofta och sover under sängen så det är ganska likt som tollarna brukar göra. Pappisarna vill ju ha lite mer koll på läget....
Elektra vill fortfarande inte gå in själv men nu har vi kommit så långt att jag går åt ett annat håll och då kommer hon direkt och när jag då sätter mej på huk så är det bara att plocka upp henne och bära in henne. Gullhjärtat!
Hon älskar verkligen att kampa och att bära så det ska bli skoj att se vad det kommer att bli av henne framöver. Ska börja ta ut henne mer själv utan Mini huliganen! *skratt*

27/4 -09 Elektra kom till mej när jag som bäst behövde nåt helt nytt att tänka på. :=) Jag kollade ju på Cardigans för flera år sen innan jag bestämde mej för att köpa papillon så jag hade lite koll på rasen. Av olika anledningar så valde jag ett börja med pappisarna. Nu när jag fick reda på att Mini har patella så tänkte jag att det kanske är dax att testa en Corgi! Så jag surfade runt lite och hittade Elektras kennel som av en händelse heter Blåtirans! *skratt* Jag kollade på deras valpar och såg att de hade en tik som var lovande som de inte hade sålt. Jag mailade och beskrev vem jag är och vilka hundar jag har och har haft och frågade om Paula trodde att Cardigans kunde vara nåt för mej. Fick ett långt trevligt svar och sen ringde jag upp Paula och vi hade ett trevligt samtal.
Jag fick ett mail av Paula att hon kanske skulle sälja Elektra till Norge. Jag fick panik och undrade hur jag skulle lösa det här med pengarna. Jag ska ju sälja Mini men vill ju inte annonsera ut henne eftersom att jag vill ju veta vart hon hamnar och får det bra. Så jag mailade igen och ringde upp stackars Paula... :=)
Då säger den otroliga människan att jag kan få ta henne på avbetalning!
Jag blev så otroligt glad och lycklig! Sen kommer nästa glädjechock och det är att Paulas svärfar ska ner till Hälsingland så han kommer hit till E4:an med henne på fredag eller lördag! Helt galet skojigt att allt faller på plats.
Det känns verkligen som om det var meningen att jag skulle köpa Elektra och TACK snälla, rara Paula att du är så otroligt bra att ha att göra med. Jag hoppas att jag kan återgälda det nån gång....
Så nu kommer hon till mej runt sista april.... Välkommen lilla söta Elektra!