Doris dagbok 2006 >>>>

12/11 Underbart för nu är Doris friskförklarad av veterinären! Hoppas nu bara att hon får fortsätta att vara frisk och haltfri. Kramar

9/11 Fick ett mail från Linnea idag där hon sa att Doris är fortfarande haltfri!

5/11 Linnea skriver:

Lilla Dorr mår bra hon åt sina sista piller igår morse och idag fick hon följa med på en 40min prommis och hon fick springa lös och så. Hon verkar då inte ha nå ont alls iaf.. och lycklig var hon då hon fick springa!!

4/11 Linnea har mätt Doris och hon är nu 49.5 cm och har dessutom blivit lite tjock då hon inte har fått springa på ett tag.

29/10 Mer från Linnea:

Då Doris började få sitt smärtstillande och antiinflammatoriska så gick det ganska fort att hon slutade halta men var fortfarande svullen men nu känns svullnaden att ha gått ner. men jag fortsätter att ha hon i vila och ger Doris sina piller enligt vet's rekommendationer.
Kramar

24/10 Linneas berättelse:

Tog 2 timmar idag hos veterinären! Hade tid kl. 15.15 och 17.15 gick vi ut därifrån. Vet. klämde och kände på Doris. Kom fram till att hon hade ont i hasen. Så Dorr röntgades men inget var då brutet. Hon tyckte de var konstigt att de var så jätte lite svullet och att Doris har så ont mellan varven.  Men nu ska då lillan äta nå anti-inflammatoriskt i 10 dagar så får hoppas hon blir bättre. Dorr fick ju sova lite där.. och då hon skulle vakna så tvärlyfte hon på skallen och gav i från sig ett yl! (gissa om man skratta) sen låg hon och morra lite för att sen yl/skälla 2ggr!! Tog även blodprov så ska skicka in.. Och lilla Dorr vägde 18kg och veterinären var impad över hur fin Dorr var men hon sa att hon var mest van att se sin fd granns tollare som tydligen vägt 45kg! Fetare hund hade hon visst aldrig sett! Nepp nu ska jag mysa med mina underbara hundar!

23/10 Dorr är inte bättre i hältan idag heller utan snarare sämre...:( Så i morgon ska de åka in till veterinären och kolla upp henne. Idag var det ännu mer precis som att hon inte ville stödja på tassen utan mer som hoppa på tre ben. Jag hoppas verkligen att veterinären hittar vad som är felet med lilla Dorr. Puss på nosen till lillgumman!

Linneas berättelse:

Happ.. nu har Doris varit halt sen i torsdags utan förbättring så jag var in hos veterinären idag så vi fick en tid imorgon eftermiddag. Försöker att hålla hon lugn och endast koppelrastning.. men kan säga att de är INTE lätt! Lättare blir de inte då Bira inte är sen på att busa... Lilla Doris springer gärna omkring med sin boll eller gris och vill att man ska kasta eller leka med Bira..  Hon är ju så väldigt aktiv fast hon ibland skuttar på 3 ben och ibland nästan går normalt beroende på om hon vilat eller inte.. Direkt hon varit stilla haltar hon mer.. Får se om dom kommer fram till nå vettigt imorrn om vad de kan vara... För själv försöker man då fråga alla om vad de kan vara och hur man ska göra.. men de hjälper ju inte... Man känner ju egentligen hunden bäst själv och borde därför veta bäst...  Nä nu dags att sluta...  blir inte klokare hur jag än funderar och har ju tid imorrn för att få de utrett

21/10 Dorr var bättre igår kväll men nu på morgonen så var hon sämre igen.
Senare på kvällen så mailade Linnea igen och talade om att nu var Doris ordentligt halt efter att hon hade legat. Då hoppade hon på tre ben en liten stund men sen gick det över och hon var som vanligt igen... Stackars Dorr!

20/10 Linnea ringde och sa att Doris hade blivit halt. Det är inget speciellt som har hänt och det kommer och går. Hon ömmar inte då Linnea känner igenom henne. Eftersom att det är fredag så sa jag att det är ju inte lönt att skicka in ett prov till tollarprojektet om tollarsjuka, för då blir ju provet liggande på posten över helgen. Så vi kom överens om att om det inte är bättre på måndag så skulle Linnea skicka in på både Doris och Bira. Så jag har skickat upp remisser till Linnea. Jag hoppas verkligen att det inte är tollarsjuka utan att det "bara" är växtvärk.... Vi håller tummarna för lilla Dorr!

Linneas berättelse:

Usch och Fy! Stackars lilla Doris är halt sen igår... hon haltar! Mer och mindre till och från...  Men hon har då ingen feber så de är ju bra! Vet inte vad hon har lyckats med för att bli halt =(    Men hon tycker ju att hon är odödlig då hon far fram så är inte förvånad att hon lyckats göra illa sig!

20/8 Nu har Linnea vägt Dorr som nu väger 16.9 kg.

19/8 Dorr slog alla med häpnad och tog ett 1:a pris i sin första lydnadstävling! Otroligt duktigt gjort av er båda två! Ska bli spännande att se om Dorr blir lika duktig som Bira..... Lycka till!

5/6 Ja nu har även Doris varit på utställning och det gick ju hur bra som helst! HP och BIR och jättefin kritik. GRATTIS gumman!

16/5 Tänk vad tiden går fort! Idag har lilla Dorr börjat att löpa och blivit stora damen! Men sätt nu för guds skull inte igång Bira innan fredag så att hon hinner tävla i tvåan! ;) Linnea skrev att Dorr inte tyckte om att ha byxor på sej. Vi har ju aldrig det på våra för att de ska få lära sej att ta upp efter sej. Jag har varit på Linneas sida och lånat lite träningsbilder på både Dorr och Bira. Härligt att se så glada hundar. Kramizar

10/4 Nya bilder på Dorr! Linnea säger att det är full fart hela tiden med busiga Dorr! *skratt* Hon verkar bli väldigt lik sin mamma om man säger så.... *hugaligen* Jag får otäcka flashbacks från Pyttis unga år där hon skämde ut mej så många gånger..... Men riktigt så illa ska väl inte Dorr bli i alla fall? *skratt*

18/3 Nu väger Doris 12.7 kg, så snart har hon gått om Bira! *skratt*

25/2 Nu har jag fått nya fina bilder på Doris. Jag har även fått en liten film där Doris tränar rutan, men jag får det tyvärr inte att fungera på hemsidan.... :( Linnea har i alla fall skickat fina bilder på Doris klicker, rutan med koner och så självklart Frolic som belöning!

19/2 Ny vikt på Doris är 10.3 kg. Men söt som socker är hon och inre alls lika klen som mamma så jag hoppas att du får en fin hund att ställa ut den här gången....

12/2 Tyvärr verkar det som om Doris har ärvt lite av mamma Pyttans äventyrlighet om man säger så. Linnea berättade att Doris nu är på väg att ta av Tony hans jobb (han är målare!) För Doris har börjat att riva tapeter och ta bort målarfärg eller då var det bara så att hon tyckte att det skulle renoveras så här innan våren kommer! *skratt* Tack för bildbeviset. Själv är jag otroligt tacksam att det inte blev förevigat då jag sprang efter Pyttan i Bönhamn i nattlinne och barfota, så du vet vad du har att vänta dej! *asg* Doris har även fått provåka skoter för första gången men det tyckte hon var lite läskigt fastän det var ett helt varv runt huset! *skratt*

31/1 Nya vikt på Doris är 9.2 kg. Doris är inte riktigt lika busig som mamma Pyttan, men hon kan ju bli! ;) Hon är mer så att då hon är superbusig så då härjar hon upp stackars Bira, som i det sällskapet mest liknar en belevad gammal dam trots att hon inte ens är 2 år!

22/1 Nu är Doris som vanligt igen och busar och går an med både Bira och de tvåbenta! Härligt att höra.... Man blir ju orolig att det ska vara något allvarligt då ens valpar blir sjuka... Men slutet gott allting gott!

21/1 Idag så fick jag ett mail från Linnea att Doris var sjuk.... Hon har spytt upp lite mat och varit lös i  magen. Dessutom så vägrade hon att äta och det är verkligen inte likt Doris! Lite senare så var hon lite piggare, men fortfarande väldigt slö och loj. Hon fick ris och det åt hon. som tur är så har jag ju rätt mycket kontakt med mina valpköpare och efter att ha funderat fram och tillbaka så kom vi fram till att det nog var för att hon höll på att tappa tänder. För idag så har hon tappat de där två som var lösa. Nu i kväll så sa Linnea att nu var Doris mycket piggare och började även bli sitt vanliga busiga Doris. Bira har ju varit väldigt lugn och behändig men Doris (som inte att förglömma har Pyttan till mamma) har varit busig så det räcker för de båda två! Tack för det fina kortet på de båda tjejerna!

17/1 Linnea har nu märkt att Bira har varit en VÄLDIGT lugn valp.. eller så är Doris åt de extrema hållet? Men kan hon bli annat med den mamman? Doris har nu börjat lugna ner sig med sina bus lite i alla fall och hon ligger gärna och myser med en då hon är lugn. Hon har börjat söka mycket mer kontakt och inte bara gå sin egen väg. Hon är helgalen i mat men hon har noll koncentration då de gäller att äta sina måltider, hon hinner flyga på Bira, tokbusa med maten och ibland kommer hon och ska mysa mitt i de hon håller på att äta. Doris vägde igår 7,5 kg och 2 framtänder nere är lösa men dom har då inte lossnat än.

1/1-06 Doris klarade smällarna bra. Hon reagerade lite och funderade vad det var någon dag innan nyår, men sen var det inget mer med det. Bira var helt oberörd så det är ju skönt. Folk som kommer och hälsar på är förundrade över lydnaden på dem båda tjejerna men Linnea tycker att Doris är lite olydig än så länge. Hon kan springa efter främmande människor då de är ute.... Bustjejen! Men som sagt så var ju mamma Pyttan också! Jag säger bara nattlinne och språngmarsch en sommarmorgon!