Bonzos dagbok 2005 >>>>

27/11 Idag så träffade vi Bonzo med familj på utställningen i Umeå. Som alltid så var det lika skojigt. Tyvärr så insåg inte domaren hur vackra dessa Hummelvikskillar är (Bonzo, Kenzo och Bond), men nästa gång så..... ;)

24/9 Idag så ringde jag till Bosse som var på besök nere hos dottern i Gävle och frågade om han skulle vara intresserad av att vara med på praktisk jakt och tolla med Bonzo. Han tyckte det lät skoj så han skulle kontakta dem då han kom hem. När dt bara hade gått någon timme efter den samtalet så fick jag ett SMS från Bosse där han skrev att nu var Bonzo ute på ett eftersök tillsammans med sonen Mattias och ett älgjaktlag! Det var en älg som de skulle leta reda på och då ringde dem till Mattias som aldrig har gått ett spår med Bonzo. Men sagt och gjort. Han ringde pappa och frågade var selen och linan var någonstans och så for de iväg. De gick säkert 2 km men de såg inget blod men Bonzo spårade superbra. Det var en gång som han tappade spåret men då tog de bara tillbaka honom en bit och visade honom på spåret igen så gick det galant. När de hade spårat ca 2 km så kom de till en älvkant och där kunde jägaren se att älgen hade kanat utför slänten, så det var ingen tvekan om att han hade spårat rätt älg i alla fall. Men eftersom att det inte var blod eller något annat som visade att det var något galet med älgen så får man ju anta att det hade gått bra. Skitskoj att veta att han funkade så bra fastän inte ens husse var med! Så nu vill jag verkligen se er i ökl viltspår! *skratt* Härligt jobbat!

2/9 Bonzo har varit hit och hälsat på oss och valparna en gång till så det var skoj. Sen verkar han har haft en mysig sommar med mycket husvagnscampande och träning. Roligt att höra att tollingen är så spontan med Bonzo! ;) Synd att inte TJP i Härnösand blir av i år heller... :(  Men det är sånt som händer... 

20/8 Idag så fick vi fint främmande då Bonzo kom och hälsade på oss och valparna en stund. Naturligtvis så passade jag på att ta några kort på honom! ;)

1/8 Idag så fick jag en härlig sommarhälsning via ett MMS från Bonzo. Han var på en camping i Byske och hade det mysigt med sol och bad och vattenapportering! Kan väl knappast bli bättre? *flin*

5/7 Idag så fick jag nya fina bilder på Bonzo som även skickade ett gulligt mail:

Hej Mamma! (Mitzy)
 
Vad jag är glad att du har fått valpar igen!!!!!!!! Men jag tror att det roligaste just nu är att jag kan SIMMA igen! Tänk dig, hoppa från bryggan, dyka från en sten och simma i stridiga älven, hur kul som helst! Jag hör inte efter husse det minsta när jag ska apportera i vatten . Jag bara busar och skojar, han blir helt galen på mig! Nu måste jag sluta för vi ska ner till älven och leka igen. Ha det bra mamma och sköt om mina låtsas syskon.
 
PS Hälsa Carina och tala om att jag saknar henne ibland
 
"SimmarBonzo"

20/6 Bosse ringde idag och berättade att efter gårdagens funktionsbeskrivning så har han nu en hund som är helt galen i att bada! Bonzo hoppar i vattnet och simmar så fort han får tillfälle till det. Så det var jättekul att vi fick till det igår på funktionsbeskrivningen!

8/6 Äntligen så har Bonzos röntgenresultat kommit! Även han hade fria höfter och dessutom A! Så nu önskar jag bara lycka till på utställningen och funktionsbeskrivningen också! Kram på er!

28/5 Nu har även Bonzo varit och röntgat sej. Han vägde 19 kg. Bosse berättade att nu har även A-exemplaret ur B-kullen hittat på ett bus! Tack och lov att han är en helt vanlig tollare! Ett tag var jag lite orolig att han var helt perfekt! *skratt* Matte Anki hade tagit upp en blomkruka ur källaren och då passade Bonzo på att markera revir på den - inomhus! Rackarns vovve! Men ni har verkligen kommit lindrigt undan. Tänk bara på hur vår lilla Skoda ser ut i innertaket bak i kombin efter Pitbull-Bee-Kinis attacker! *skratt* Som alltid så har ju vi Hummelvikare skojigt då vi träffas. Vi satt och skrattade och hade så mysigt och skojigt att personalen kom och stängde dörren till rummet där vi var! *flin* När Bonzos plåtar kom upp så gick Bosse och vi andra dit och kollade och då säger Bosse när han ser röntgenbilden: Men ser ni vad fin gubben är! Gissa om vi andra skrattade? *asg* 

16/5 Ny rapport som gläder gammelmatte såklart! Familjen Eriksson var i Umeå i helgen med Bonzo och han uppförde sej enligt husse (som iof är väldigt partisk!) som en gammal 10 årig hanhund som redan har varit med om allting. I glasskön så la han sej bara helt cool ner och väntade och likadant då de gick på stan. Inte mycket som bekommer den grabben inte. Så det ska bli jätteskoj att ses igen till helgen!

30/4 Bosse ringde och avlade en härlig rapport nu på morgonen. När de hade varit ute på sin promenad så gick de till en kompis som brukar mata gräsänder, så Bonzo fick tolla lite med dem. Naturligtvis så gick det bara bra! Bosse gömde sej bakom ett gömsle och Bonzo sprang och hämtade det Bosse kastade ut och hoppade och skuttade. Han for även ner i vattenbrynet så jag sa till Bosse att på ett tollingjaktprov så får de inte göra det eftersom att det kan göra så att fåglarna blir rädda. De simmade närmare och närmare så till slut så var de bara 2-3 meter ifrån Bonzo. Bosse har även lagt ett blodspår i veckan. Det hade legat 4-5 timmar och var ca 400 meter långt. Det gick hur bra som helt med vinklar och att hitta klöven. Det var på ett ställe som Bonzo tappade spåret men då ringade han bara och då kom han själv på spåret igen. Ni är underbara!

4/4 Nu har jag fått ett nytt mail från Björna-Bonzo! Snacka om att ha kollat i rasstandarden på vad tollarna användes till förr i världen! (fiskapportörer alltså!) Mamma Mitzy har också apporterat en fisk en gång direkt ifrån vattnet, men den var inte alls så stor som Bonzos! Hos oss så får du så många CERT som du vill ha! *skratt* För självklart så tycker ju vi att alla Hummelvikarna är bäst i världen och en vacker dag så inser även domarna det! *stort skratt* Självklart så ses vi snart igen. Ps Kolla kamouflagefärgen mot gräset!

Kolla Carina!!!!!!!!
 
Jag är en Nova Scotia Gädd Tolling Retriever.  Husse säger att jag ska vara med på en gäddapporteringstävling framöver. jag blir väl den enda tävlande så jag har stora möjligheter att få ett cert (av honom förstås)
 
Vi hörs väl framöver

Bonzo

27/3 Igår så fick vi en härlig påskhälsning från Bonzo! 

Hej och glad påsk!
 
Jag måste sända en liten påskhälsning och berätta att det är bara bra med mig. Jag har varit ute och anglat gädda och lekt med min kompis Rasmus, den där lilla westin ni vet. Men ni må tro att vi inte var poppis när vi busade så att ett angeldon for ner i hålet och small, då var det bäst att vara på avstånd en stund. Ha en bra fortsättning så syns vi väl snart.
 
Bonzo

Det är så otroligt kul att få höra hur det är med alla valparna, så SKRIV och skicka bilder på era raringar allihopa! *skratt*

13/3 Nu är det nya kort igen! Härligt! Efter framgångarna på utställningen så blev bygdens hund uppvaktad med tårta ute på isen! Dessutom så fick han celebert besök av en annan tollare. Det är Porjus som är pappa till den valpen som nu också bor i Björnatrakten. Hoppas att vi får träffa honom på några tollarträffar framöver.

11/3 Idag så fick jag nya fina kort på Bonzo. Ett där han stolt poserar och det andra innan han börjar mumsa i sej tårtan han fick då han fyllde 1 år! Ses i morgon och lycka till!

6/3 Nya kort på Bonzo som jag tog på träningen i Svedjeholmen.

10/2 Bonzo-Bosse ringde idag och där är läget fortfarande under kontroll. Härligt att höra! Bosse blev nog allt lite avis på Linneas och Biras kommande utflykt till Kiruna! ;) Ska bli jättespännande att få träffa Bonzo igen!

6/2 Nu är verkligen Bosse på hugget och han har skickat nya bilder på Bonzo! Som vanligt jättefina! ;) Bosse har äntligen fått sin skidkompis ute i spåret. Bonzo tycker att det är jättekul att få följa med husse på äventyr. Från början fick Bosse ha lite mutor som köttbullar i fickan, men nu tycker Bonzo bara att det är superskoj. Bosse säger att de åkte 5-6 km men Bonzo var lös rätt mycket och då lufsade han mest runt så han hade bara sele på honom ett tag men då gick det fint. Bonzos nya benämning är: draghundarnas draghund vinterhunden och sist men inte minst pälsmössan! Glöm inte att anmäla till utställningen så ses vi där!

29/1 Ny rapport från Bosse och Bonzo. Bosse har nu testat att ha med Bonzo i skidspåret och naturligtvis så gick även det galant! Bonzo hade sele på sej och fick springa i sin fart en bit i spåret, sen fick han springa lös en stund. Bosse gjorde även ett test med Bonzo i Björna. Han fick ligga lös utanför järnhandeln medan Bosse gick in. När han var där inne i butiken så ville ägaren bjuda på fika. Det innebar att Bonzo fick ligga lös utan affären i 20 min! Och det gjorde han med bravur. Bosse såg honom inifrån affären och hade alltså koll på honom hela tiden. Han satte sej upp en gång men sen la han sej igen och väntade tills husse var färdig. Ni är helt otroliga och duktiga! Tråkigt nog så kan jag inte lägga in bilderna från kameran eftersom att jag inte kan kolla på dem på Telias hemsidan utan bara på Linns telefon.

25/1 Nu väger Bonzo 18 kg. Bosse har talat med de på järnvägen som visste hr det hade gått till med det döda rådjuret. De hade inte ens släpat djuret utan burit det in i skogen så då var det ju en ännu större prestation att klara av att spåra det! Kanonbra! Sen hoppas jag att vi ses på utställningen i Sundsvall i mars så att vi kan ha en trevlig tollarträff där!

16/1 Idag så ringde Bosse och var jätteglad men naturligtvis så började jag ju gnälla varför de inte hade kommit på träffen igår. Men mina valpköpare är ganska härdade vid det här laget så Bosse sa bara: lugna dej tills du får höra vad Bonzo har gjort idag. Ok då.... Bosse berättade att de hade varit ute och gått i morse då Bonzo hade fått vittring på något i snön. Bosse gick dit och kollade och såg lite blod. Så Bosse hjälpte till lite och sparkade bort snön därifrån. Bonzo blev otroligt ivrig så Bosse släppte kopplet och tänkte att det ska bli kul att se vad han gör eftersom att de inte har tränat nästan någonting på eftersök och viltspår. Bonzo satt iväg i full fart in i skogen. Efter en stund så ropade Bosse på honom men ingen hund kom som annars är jättesäker på inkallning. Bosse följde spåren och vad fick han se? Jo där satt Bonzo stolt som en tupp ovanpå ett rådjur precis som att han aldrig hade gjort annat i hela sitt liv! Vad månde bliva av honom? Jättekul och duktig av er tycker jag! Sen berättade Bosse att Bonzo har börjat med en annan egenhet också. Då Anci ska gå iväg och jobba så får han vara ensam en liten stund innan Bosse eller sonen kommer hem. Men Bonzo får alltid en muta i form av ett tuggben. Samma visa varje gång. Bonzo tar benet och springer upp med det på övervåningen och sen ligger han där och tjurar över hur matte kan vilja lämna honom ensam.... Då någon av de andra kommer hem så hinner de knappt innanför dörren så springer han upp och hämtar tuggbenet! De har sina egenheter de små rackarna. Puss på nosen Bonzo som redan är så duktig!

15/1 Tyvärr kunde inte Bonzo komma på träffen idag men lite info har jag minsann fått ändå. Han är ju väldigt lydig och är alltid lös hemma på gården. Nu är han dessutom jättelycklig för de nyinflyttade som bor i grannhuset har köpte 2 st St Bernhardsvalpar! Tikar dessutom! Ibland så kan livet bli ganska behagligt för en tollarhane! *skratt* Bosse berättade också att Bonzo hade börjat att bli en "riktig" man nu för nu tordes han gå och lukta på dammsugaren då den stod tyst! *skratt* ja det gäller att glädjas åt de små framstegen också!

1/1-05 Bosse ringde idag och berättade att det hade gått jättebra i går för Bonzo med alla smällare, så det var ju kanonbra. Jag fick 3 jättefina kort på Bonzo som verkligen har vuxit till sej och blivit superfin.