Bonzos dagbok 2004 >>>>

21/12 Idag då jag talade med min vet kompis så berättade hon att Bonzo hade varit dit och fått medicin mot ögoninflammationen. Hon tyckte att han var en väldigt trevlig och fin hund och det håller vi ju alla med om eller hur? *skratt*

16/12 Idag så ringde Bosse och ville ha telnr till vår vet. Bonzo hade gjort illa en klo.... Stackars lilla gubben så här inför jul och allting... Sen hade han fått tillbaka lite av ögoninflammationen så hon skulle även få titta på det. Krya på dej!

21/11 Ja så var det då dax för utställning igen. När vi var på väg upp till Umeå så ringde Bosse och sa att Bonzo hade fått ögoninflammation! Typiskt alltså.... Så han hade inte ätit ordentligt och det bara rann ur ögonen på honom. Han såg alldeles bedrövad ut stackarn. Men han var relativt glad och käck ändå och tyckte att det var kul att träffa några syskon i alla fall. Men Bosse skulle köpa ett receptfritt medel och prova med annars så är det bara att åka till veterinären och få något starkare. Krya på dej!

17/11 Bonzo stack en liten sväng ner till Mogge som gick på vägen. Men husse hörde vad som var på gång och smög på honom och tog i honom. Nu väger Bonzo 16.8 kg. Varje morgon så ska han tjusa med matte och husse framför TV:n. Bonzo kunde inte riktigt förstå vad det var som var vitt som låg ute på backen, men sen när han förstod att det var snö, så busade han och åkte med nosen i backen och höll på och rullade och allt annat som en tollare kan hitta på. Ska bli superskoj att träffas på söndag!

24/10 Idag ringde Bosse och sa att han skulle anmäla Bonzo till utställningen i Umeå, så det blir ju skoj att få ha en valpträff samtidigt! Bonzo är fortfarande en A-valp som är duktig och snäll. Jag undrar om man kan skicka dit Bee-Kini ett tag??? *skratt*

18/10 Igår så fick jag en jätterolig födelsedagspresent, för då ringde Bosse och avlade rapport om Bonzo. Jättekul! Bonzo är fortfarande lite kvar i spökåldern och reagerar lite oväntat om man säger som så på olika saker. Tex om de är ute i skogen så kan han börja tokskälla på ett nedfallet träd och såna saker som han inte har reagerat på förut. Bosse har fått tag på älgblod och klövar som han ska använda till blodspår. Då kompisen kom hem med dem till Bosse och Anci, så ropade de på Bonzo, så han kom med en gång och tvärstannade och blev väldigt skeptiskt till vad det var som luktade hemma i hallen. Till slut så vågade han sej i alla fram och kände att det var blod. Dagen efter så la Bosse ett blodspår för första gången och Bonzo skällde och förstod inte vad det var, men började i alla fall att spåra.

8/9 Bosse ringde idag och berättade att allt är bara bra med Bonzo! Bosse och Anci har varit utomlands på semester en vecka och Bonzo visste inte hur glad han skulle bli då de kom hem igen. Han sprang som ett torrt, rött skinn mellan dem hela tiden. Ska bli så roligt att få träffa honom igen efter alla de här veckorna. Det har ju blivit nåt knas så Bosses bilder på Bonzo kommer inte fram till mej....Men på lördag å fotar vi så det står härliga till! Nu väger Bonzo 13 kg och är 50 cm.

26/8 Idag ringde Bosse och berättade lite om Bonzo. Han fortsätter att vara ett praktexemplar! Han är duktig på att spåra och är väldigt lydig! Så fort Bosse ropar på honom så kommer han och sätter sej på vänster sida. De har börjat att träna lite lydnad och det går bara bra. Men nu har han gjort en "Pyttan" i alla fall! Husse var inne, när matte tog cykeln och åkte iväg. När Bosse kom ut så fanns det ingen hund ute. Bonzo hade helt enkelt följt efter matte. Men Bosse tog och läste flera paragrafer för honom. Sen gjorde de om samma förutsättningar en gång till, men då stannade han hemma utan problem. Så det är precis så man ska göra. Om hunden gör ett fel så ska man upprepa för att se att den förstod vad som var felet. Annars så har man tillrättavisat på fel sätt. Men nu håller dem på att ladda om till utställningen som snart blir av här i Övik! Ska bli jättekul att ses igen!

9/8 Nu har jag talat med Bosse och han är fortfarande lika nöjd med Bonzo! Han säger att Bonzo gör succé överallt dit han kommer. Han har varit på marknader och är inte rädd någonting, han finner sej i det mesta och är bara pigg och glad. De håller på rätt mycket med spår och Bonzo tycker att det är superkul och har verkligen fattat vad det är han ska göra. Jag hoppas verkligen att de kommer på Öviks utställning så att vi får träffas igen. Visst ja, jag ska genast gå in och anmäla er dit!

3/6 Idag så blev Bonzo vaccinerad och nu väger han 6.6 kg.

1/6 Idag så ringde Bosse och sa att Bonzo hade varit dålig. Bosse hade avmaskat med Axilur och tydligen så tålde inte Bonzo det. Han kräktes flera gånger så Bosse avbröt den avmaskningen och tog i stället Banminth. Så då får vi hoppas att han fortsätter att vara Kungen av Björna!

28/5 Idag så ringde Bosse och avlade rapport! *skratt* Det är inte helt enkelt att ha en Hummelvikare alla gånger.... Bonzo är en riktig gårdshund som älskar att vara lös hemma på tomten. Han tycker inte att det är skoj att gå hemifrån, men då han väl är borta så tycker han att det är rätt kul i alla fall. Han har fortsatt att charma hela Björna. Bonzo tycker fortfarande att det är kul att åka bil, så nu lägger han sej bara ner och sover då de ska iväg. Han har även varit ner till älven och doppat tassarna, men det var lite för kallt för premiärdoppet tyckte han. De ska komma hit och hälsa på någon dag framöver så det ska bli jättekul. Bosse har fortfarande problem med datorn, men den som väntar på något gott.....så sen hoppas jag få massor med bilder på Bonzo!

14/5 Idag så har jag fått en till rapport av Bosse. Tyvärr så har hans dator fått virus så han har inte kunnat skicka några bilder, men det kommer så småningom. Vi väntar gärna. Bonzo fortsätter att charma hela byn, så det låter jättebra. Han är lugn och sansad och sover och äter precis som han ska. Men då de skulle klippa klorna på honom så gjorde han allt för att komma undan. Så det är precis som Bosse sa att det måste man få ur honom på en gång annars så blir man ju olycklig. De gäller ju att de ALDRIG ska få gå segrande ur en strid, för då blir det ännu värre nästa gång. Men så länge man vet eller känner på sej att något är mer eller mindre galet så finns det hopp för då kan man ju skaffa hjälp! *skratt* Bonzo gillar att åka bil och följer gärna med på bilturer.

10/5 Bosse ringde idag och berättade lite om Bonzo. Precis som väntat så har han charmat hela byn. Det har varit som att vänta på en kunglighet! *skratt* Och de blev inte besvikna! Bosse har redan förstått vilket som kommer att bli Bonzos uppgift förutom att vara med på skidturerna till vintern - att spåra! Han har spårat upp alla gamla tuggummin på tomten! *skratt* Han gnäller och säger till då han vill gå ut på natten, så han är så duktig så..... Han har även provat att gå i koppel och det gick också bra. Han är pigg och framåt då han är ute och håller koll på var husse och matte är någonstans. Bosse har även provat att gömma godis inne som han hittar på en gång. Visselpipan fungerar kanon. De har börjat att vissla två gånger till inkallning och Bonzo kommer som skjuten ur en katapult genom rummen. Jättekul och duktigt av er! Bonzo har även träffat en cockerflicka som han genast sprang fram och skulle dia hos. Det gick ju inte så bra, men man kan ju alltid försöka!

7/5 Nu har Bosse ringt och talat om hur det gick igår....Bonzo hade varit så duktig så i bilen. Han hade bara gnällt lite grann och sen la han sej att sova. Så då de km hem så bar Bosse ut honom i kattburen medan han sov. Så idag så har han fått ha halsbandet på sej och ska få promenera lite i koppel också. Kul att allt går så bra!

6/5 Bonzo åkte idag hem till Björna. Husse Bosse var sååå lycklig över att äntligen få hem sin guldklimp och Anki var så otålig att hon var tvungen att ringa och kolla vart de hade tagit vägen någonstans.....Så nu är det bara att hoppas  att hemresan gick bra....

3/5 Bonzo låg mest och sov hos vet! Cool som vanligt! Han väger nu 4 kg.

24/4 Nu väger Bonzo 3440 gram

19/4 Bonzo väger nu 2775 gram. Han har verkligen en helt underbar päls, den är hur tjock som helst! Bonzo har också blivit väldigt busig och håller sej framme mest hela tiden och charmar de som kommer och hälsar på.

15/4 Nu väger Bonzo 2530 gram. Han har verkligen börjat att bli i gasen och leker och härjar med alla de andra syskonen. Han har en superhärlig tjock päls och är nog den av årets valpar som vi kan döpa till "pälsmössan"! Förra kullens "pälsmössa" var ju Athos så vi hoppas att det här kommer att bli minst lika bra!

11/4 Idag så vägde Bonzo 2268 gram

8/4 Idag så var Bonzos matte Anki hit för första gången och hon gillade också vår "Pelle" från första stund! Så det blir kul att följa honom på nära håll. Bosse och Anki hade även med sej Hanna som också tyckte att valparna var hur söta som helst. 

6/4 Nu väger Pelle 1870 gram

2/4 Pelle väger nu 1480 gram. Han är nog den som är allra mest cool av dem allihopa. Om han ligger och sover så kan man flytta honom och han bara fortsätter att sova! Han är störtskön helt enkelt!

26/3 Pelle har också passerat 1 kg och väger nu 1025 gram

25/3 Vikt 995 gram

22/3 Nu väger Pelle 835 gram

21/3 Idag så har Pelle öppnat ögonen lite grann

19/3 Pelle gick som en "riktig" hund i dag först av allihopa och väger nu 687 gram

14/3 Nu väger Pelle 422 gram

11/3 Bläs-Pelle har fått hängöron