Ayak dagbok 2005 >>>>

3/6 Nu har jag fått mail från Anette att Ayak har fått noskvalster så han ska behandlas i 3 veckor så starten i ökl viltspår blir lite uppskjuten. Krya på dej gubben önskar vi allihopa!

19/5 Nya bilder på Ayak! Tack snälla för dem!

17/5 Anette ringde idag och rapporterade... Ayak klarade anlagsklassen i viltspår lätt som en plätt! Skitkul! Så nu får jag hoppas att de satsar på viltspår i sommar så kanske vi får en till SVCH i samma kull! Det vore skojigt det att få skicka efter rosett och pokal! Grattis och lycka till och puss på nosen från oss alla här i Hummelvik!

10/5 Idag så ringde Anette och vi satt och hade ett jättelångt och som vanligt jättetrevligt samtal. Anette berättade att i helgen så hade hon varit ute och lagt ett viltspår till Ayak. Det gick ju bra och så kom hon till en bäck som hon tyckte såg rätt bred ut men självklart så hindrar det inte en Hummelvikare! Så Anette tog ett jätteskutt och plumsade rätt i bäcken som visade sej vara mycket djupare än vad hon hade trott och dessutom väldigt ström.... För det första så gick vattnet ända upp till bröstet på henne och sen drogs hon iväg längs med ån och fortsatte så tills hon fick tag på en grästuva som hon kunde greppa och dra sej upp. Men nu kommer vi till guldkornet i historien: tror ni att det hindrar en Hummelvikare? Nepp! Självklart så fortsatte hon att spåra och gick även samma spår med Ayak en stund senare... Naturligtvis så frågade jag hur det gick då de kom till bäcken och jodå det gick bara bra eftersom hon tog ännu mer sats! *skratt* Jag hoppas verkligen att ni också kommer ner till Övik till utställningen och vår träff i juni! Kramar till er allihopa och speciellt till Anette som jag hoppas blir frisk från förkylningen som hon drog på sej efter detta äventyr. Lycka till med spåret till helgen!

27/2 Idag så kom äntligen de första bilderna på Ayak med familjens nya digitalkamera! Superfina blev dem! Så nu är det bara till att mailbomba! Kram och tack!

22/1 -05 Nu väger Ayak 19 kg. Hela familjen ska ju åka utomlands så då ska Ayak få prova på att bo på hundpensionat. Det är en familj som driver det i liten skala och det verkar jättebra, så det blir nog inga som helst problem med det. Här kommer ett litet brev från @nette: 

Igår när jag o Ayak var ute i skogen så upptäckte vi att vi hamnat mitt i en stor renflock. Gissa om grabben blev exalterad !Tordes inte ha honom lös då ifall han skulle börja förfölja dom utan fick sitta tyst bredvid mig. Det var en härlig känsla att se alla dessa springande djur i snön runt i kring medan Ayak vädrade febrilt åt alla håll. Den natten drömde vi nog båda om renar skulle jag tro.
Hej så länge! från Anette