Ayak dagbok 2004 >>>>

27/11 Idag så ringde @nette och berättade lite om hur de har det uppe i Skellefteå. Snön har ju kommit och gjort att det har blivit ljusare. Ayak blev ju superglad förstås och for som ett tok i snön. Ayak och Ida var ute i flera timmar och lekte i snön fram och tillbaka. Men då han kom in så började han klia sej. Det gick inte över så de ringde till en kompis och fick låna lite ohyre medel som de satte på Ayak. Så då blev det mycket bättre. Vi kom fram till att det är synd att det inte är fler utställningar på vintern här uppe då de har fin päls.... Men vi ska i alla fall ses till våren på det ena eller andra sättet! *skratt* Trevlig advent på er allihopa!

23/9 Nu har jag fått några kort från Ayak med familj från deras fjällsemester. Fantastiskt vackra kort var det och jag tackar ödmjukast för det så klart! Härligt att höra att resten av släkten också börjar att engagera sej i Ayaks träning. Nu är det @nettes mamma som har provat att lägga blodspår och tyckte att det var jättekul. Lycka till med ögonlysningen på måndag! Kram på er!

3/9 Idag så fick jag ett trevligt samtal från fjällvärlden! Det är bra fantastiskt det här med mobiltelefoner ändå.... Det var Anders och @nette som ringde för att rapportera lite om hur de hade haft det på sin årliga fjällresa med hund! Bara idag så hade de vandrat ca 14 km över myrar och olika fjäll. Och om de tvåbenta hade gått så långt så kan man ju undra hur långt Ayak har sprungit, för han sprang ju i stora lovar hela tiden. @nette hade även bestigit samernas heliga berg. Det var så otrevligt på sidorna, brant o.dyl att Anders och Ayak väntade nedanför berget. @nette tyckte i alla fall att det var en omtumlande känsla och jag tror henne. Det kan ju bli så med historiens vingslag. De har i alla fall haft ett härligt väder och hittat kantareller, så till nästa år så skulle de försöka att lära Ayak att leta reda på läckerheterna. De har sett både ren och får på fjället. Fåren brydde sej inte Ayak så mycket om, men renarna tyckte han var skumma individer! *skratt* Ayak har ju hittat en egen läckerhet direkt från fjället om man säger så: lämmlar! Han slukar de hela och så många han bara kan.... Som sagt man har ju olika laster...*skratt* Äckliga Mitzy skulle säkert ha gjort samma sak eller åtminstone rullat sej i dem! Jag frågade @nette om hon hade tagit några fina kort i år, men då hade hon tappat kameran under en av deras vandringar.....Stackars henne! Jag skulle nog inte greja att vara utan kamera, men nu kanske det blir en digitalkamera i stället? 

16/8 Anette sa att de skulle ha varit på akl viltspår men att det hade inte stämt med resten av familjen! Men däremot så har han blivit mycket lugnare mot andra hanar. Det har bara varit lugnt hemma på gatan, så vi får väl hoppas att det värsta har gått över, men det gäller att man aldrig slappnar av då man har en hanhund! Man ska alltid ligga steget före mot vad den rackarn tänker! *skratt* Ayak hade häromdagen en härlig skogstur med matte och husse i sensommarsolen. Han badade och njöt i fulla drag att få rå om dem alldeles för sej själv. 

19/7 Ja så har vi då kommit hem efter att ha våldgästat de stackars Skellefteborna flera dagar och nätter! Vi blev så väl omhändertagna och fick så otroligt god mat hela tiden. Vilken skillnad mot om vi hade bott med de andra på gokartbanan! *skratt* Det var i alla fall jättekul att träffa Ayak med familj igen. Ayak tyckte nog att det blev lite mycket med tre tjejer i huset, men Ayak och Vilma kom jättebra överens. De lekte och hade hur kul som helst! När de var lösa ute så gick det även bra med Pyttan. Bee-Kini var väl lite jobbig tyckte han eftersom att hon alltid ska bitas och busa hela tiden. Här kan ni kolla på fler bilder på hundarna.

19/6 Idag så kom Ayak med familj hit för att gå på utställning igen! Dagen började inte så väldigt bra. För de började tidigare med tollarna än vad det stod i programmet. Så Anette hann inte förbereda Ayak någonting. Så det var bara att gå direkt från fikat och in i ringen. Ayak fick jättefin kritik i kvalitetsbedömningen  med ett CK. Men då han var på väg ut ur ringen så gruffade han lite mot en annan hane. Sen då han skulle in och tävla om bästa hane så var det lite smågruff här och där, men domaren såg inte vilka det var så då sa han bara att nästa som morrar åker ut och då blev det Ayak. Tråkigt men det är sånt som kan hända då de är i slyngelåldern. Men det är bara att köra mer dominanshandlingar med honom så att han vet vem det är som bestämmer så kommer det nog att gå kanonbra nästa gång igen! Vi håller på er!

13/6 Ja så har Ayak varit på utställning igen! Det gick bra även den här gången med HP....Grattis till er allihopa! På väg hem så stannade de till så att Ayak skulle få svalka av sej lite, eftersom att det hade varit så varmt på utställningen. Han kastade sej i efter en pinne, men då husse kastade i en dummy så stannade han kvar på land.... Men man kan ju inte få allt på en och samma dag heller! *skratt* Hoppas att vi ses till helgen!

9/6 Nu har jag fått några nya bilder på Ayak igen....

29/5 Anette och Ayak har börjat en viltspårkurs också. Det tycker de är jättekul båda två, men det blir ju inte alltid som man har tänkt om man har en tollare, eller är en tollarägare.... Anette tyckte att det var så kul med viltspåret att hon totalt glömde bort tiden, så hon missade en 40-årsuppvaktning och naturligtvis så var det ju hon som hade maten hos sej! Så medan kompisarna partajade så gick hon och traskade på i snårskog och surpölar! Ja vad ska man säga: man har ju olika intressen! *skratt* Inte nog med det....Dessutom så lyckades Anette gå vilse då hon höll på att lägga sitt spår! Så hon var helt inne på att få sova där ute i skogen, för att ingen skulle lyckas hitta åt dem. Anette hade ju mobilen med sej, men naturligtvis inte numret till kursledaren.... Eftersom att det tog sån tid och Anette aldrig dök upp så ringde kursledaren till Anette och kollade läget, så då fick de köra en skallgångskedja (!*skratt*) innan de kunde sammanstråla! Men inte avskräckte det dem heller utan de längtar till nästa kursdag. Den kursen tog 6 timmar, så de får verkligen valuta för pengarna.... Nästa spårkurs tog också jättelång tid, för då var de inte hemma förrän vid midnatt, men vad gör man inte för en Hummelvikare? Ayak är supernöjd i alla fall!

Anette berättade också att då Ayak gjorde sitt MH, så var det många som blev roade av hans upptåg! Det blir ju inte alltid som man har tänkt... Mitt i alltihopa så hittade han ett dike där han gick och badade en stund, när spökena kom så stal han kläderna av det ena spöken och busade med. På en inkallning så ställde sej Ayak och pinkade på planen i stället så det var ju inte så väldigt bra. Så nu har Anette börjat en lydnadskurs så nu du Ayak ska det bli andra bullar av! Men vad gör man inte för att roa sin omgivning också! Jag vet precis hur det är som har levt med Pyttan i 1.5 år!

29/5 Ayak fick CERT på utställningen och BIR!!!! GRATTIS!

8/5 Idag så ringde Anette och sa att Ayak ska på MH den 16 maj. De ska även på utställning i Luleå så vi önskar lycka till. Ayak fick fiiint främmande häromdagen då en kompis kom som löpte! hmmmm, men som tur var hände ingen olycka den här gången....Hon hade ju smitit så klart! Självklart så söker man ju då upp den snyggaste killen i kvarteret! *skratt* Så nu hoppas vi att det blir fler anmälda till viltspårkursen så att ni får gå den också. Lydnadsfortsättningskursen går bara bra, så vi är så stolta över vår rödnästa kille i norr! *skratt'

2/5 Idag så har Ayak varit på utställning igen och fick HP! Så vi är så stolta så....Dessutom så berättade husse och matte att de hade varit på en aktivitetsträff med tollare i Västerbotten och tränat med dem. Det gick hur bra som helst då Ayak fick prova på blodspår och han avslutade galant med att ta en fågel som han inte ville komma till matte med....hi, hi. Nu i maj så har Ayak dessutom kommit med på en MH.

6/3 Nu har @nette ringt och rapporterat dagens utställningsresultat! Ayak fick CK! Jättegrattis säger vi så klart här ifrån Hummelvikarna. Nästa gång så tar ni dem!

9/2 @nette ringde idag och talade om att de hade glömt att läsa av plåtarna på armbågarna så det resultatet kommer till veckan. Sen var det ju ännu skojigare att det var A/B på höfterna! Grattis till er allihopa!

8/2 Nu har äntligen Ayaks resultat kommit! Även han var fri röntgad med B! Jätteskojigt! Så nu är det ju 5 valpar som är röntgade och alla är fria!

3/2-04 Tack snälla @nette för de jättefina bilderna på Ayak! Nu håller vi tummarna att det går bra för honom också på HD röntgen...