Athos dagbok 2003 >>>

24/12 Nu har Athos röntgenresultat äntligen kommit! Han hade också A precis som sin syrra, så bättre julklapp hade vi inte kunnat få!

10/11 Återigen så har en tollare visat vad de kan! Husse höll på att byta en glödlampa då plötsligt den ena var försvunnen. Fredrik frågade Athos och genast så gick han och hämtade lampan (hel så klart!), som han tidigare hade gömt undan! De är ju verkligen påhittiga de små rödingarna.....

9/11 Ja så är det då dax igen för stora gratulationer! Athos var på utställning igår och fick sitt första cert! Du kan läsa kritiken här. Först så blev han bäst av 6 juniorhanar och sen blev han 3:e bästa hanhund av 18 st! Han blev bara slagen av Dr-No och sin sambo Scott! Vilken dag för matte Sarah och husse Fredrik! Supergrattis till er allihopa från superstolta uppfödare och släktingar här uppe i norr! Sarah har även varit pysslig och sytt nya täcken till sina pojkar. Visst blev det väl en härlig bild på dem! Dessutom så har hon ärtat till det hela med att sätta fast tollarmärken på rumpan på dem!

12/10 Nu har Athos varit på utställning igen! Den här gången på Vinnarutställning -03 i Växjö. Det var en irländsk domare och Athos blev 3:a i juniorklass! Kanonkul och GRATTIS! säger vi här uppe i norr. Grattis även till storebror Scott som blev 4:a både i chkl och 4:e bästa hane! Grattis igen till er båda två! (En liten kommentar bara: vi gillar INTE att se att ni har grönt och fint gräs, då vi här bara går och väntar på snö! *skratt*)

9/10 Sarah skrev i går att nu har Athos gjort en "Pyttan"! Jag tycker att det känns så skönt att det inte bara är Pyttan som hittar på bus. I alla fall så låg inte locket riktigt på fodertunnan. Naturligtvis så uppmärksammade Athos det och puttade bort locket och tog sej ett skrovmål! Scott var lite mer sofistikerad och åt inte som ett tok, för han kunde till och med käka kvällsmat, men det kunde inte Athos! *skratt* Så nu får han gå på diet ett tag, så att han är OK till utställningen. 

6/10 Sarah tyckte att hon hade fått ett gyllene tillfälle att träna med en fågel, då hon hittade en trast som hade brutit nacken. Sarah tog pojkarna med sej för hon tänkte att det är nog bäst att rasta ordentligt först innan vi ger oss in i fåglarnas värld. Sarah tänkte på den gamla matten uppe i norr, vad hon skulle bli glad över att få se Athos hålla i en pippi! Alldeles rätt tänkt! =) Men när gänget återvände till platsen hade någon annan hunnit före (en katt kanske..), så det var bara en blodfläck och några fjädrar kvar. Så det var ju lite snopet förstås, men Sarah, det är alltid tanken som räknas! Sarah tränar Athos i lydnad och nu är han rätt duktig på hopphindret. Dessutom så tränar han lika glatt med både husse och matte och med godis eller leksak. Så det känns ju väldigt kul! Dessutom så har han fått en ny kompis. Det är kossan i hagen bredvid, som är den nya kompisen. De springer (nåja, så där som en ko kan springa...) på var sin sida av stängslet och verkar ha hur kul som helst.

4/10 Lite nytt om Athos. Nu är han 53 cm hög och väger 21.5 kg. 

30/9 Äntligen så har det kommit ett nytt kort på Athos! Tack snälla Sarah! Athos blir bara mer och mer vacker för varje gång man ser honom.

15/9 Idag så fick jag ett nytt kort av Athos och Scott! Det är alltid lika roligt då det kommer, så att man får se hur de ser ut. Det är ju nackdelen med att alla bor så långt borta.... Det är i alla fall tur att alla har hamnat hos jättebra valpköpare! Athos har varit lite tonårsaktigt busig. Han var hos mormor och morfar i lördags så husse och matte var på party! Då passade han på att jaga kaniner, busa på en fotbollsplan (men han gjorde inte som syrran som skulle ha sprungit ut på plan....) men han höll sej på kanten med de som inte var med och spelade. Efter det så blev han så trött att han sov hela dagen (det som var kvar av den...) Men båda två är jätteduktiga som inte rymmer från deras tomt, för där finns inget staket eller så, men de håller sej alltid hemma. Så nu håller vi tummarna inför utställningen i Växjö, som vi hoppas ska gå riktigt bra för de båda två. Lycka till! (Ps. Sarah säger att nu har Athos fått tillbaka "pälsmössan" så nu ser han nästan ut som en röd New Foundland)

9/9 Athos har ju varit på kursen nu, men missuppfattat det lite grann....Han mumsar i sej kantarellerna i stället för att visa husse och matte! Typiskt tollare! *skratt* Ska bli spännande att höra hur det kommer att gå. Kämpa på Sarah!

2/9 Nu ska Athos iväg på sin första kurs! Han ska gå på en kantarellsökkurs tillsammans med matte, husse och Scott. Det ska bli jättespännande att höra hur det kommer att gå. De är ju i en "slyngelålder" så man vet ju aldrig vad som kan hända, men vi här uppe väntar med spänning på att få lite kort och att höra hur det går med svamparna....

29/8 Athos växer så det knakar! Sarah och Fredrik har nu mätt honom till 53 cm, så nu får vi hoppas att hans tillväxtzon också är sluten! Nu har Sarah anmält till Svensk Vinnarutställning i Växjö, så vi håller tummarna för både Athos och Scott!

18/8 Athos har fått en lindrig släng av ögoninflammation, men det är ingen fara. Det är ju lätt att det blir sånt, när de är ute mycket... Det är tur att Athos har svart nos, annars så tycker jag att de har blivit väldigt lika på en del kort i alla fall! Athos har ju kommit på att man kan ju pinka in revir hos veterinären också! För där går det ju många söta hundtjejer....Sarah försöker verkligen att hinna med att korrigera, men Athos är snabb som en vind med att slänga upp benet och hinna få ut några dropp i alla fall. Jag säger bara som så att vi har varit där också och därför uppskattar vi verkligen att bara ha tjejer numera!

7/8 Nu har jag äntligen hört av Sarah igen! :) Det är ju sådär på sommaren att då är det ju en massa "måsten" som ska göras, men jag är jätteglad att du tog dej tid och skickade de fina korten på Athos. :) Framöver så funderar familjen Hägnås att göra en turné till grannlandet i väster, så vi här uppe önskar så klart lycka till för både gammal och ung. Athos har nu grovnat till ordentligt och blivit "karl"! Han är nu drygt 51cm hög. Sarah säger att Athos är mattig och Scott är pappig, men att de är i det närmaste oskiljaktiga mot varandra. De blir oroliga om man särar på dem. Vi önskar som vanligt lycka till på era framtida äventyr!

20/7 Ojdå!!! Förlåt mitt förvirrade tillstånd! Jag har ju helt glömt bort att skriva att Scott nu har blivit SU(u)CH! Grattis Sara, Freddan och Vildandsmamman förstås! Tyvärr så kommer inte Athos upp till oss på specialen, men det kommer fler tillfällen! Nu väger han i alla fall 20.5kg och är 50.5cm hög! Så han har då vuxit om mamma på höjden, men har ju ett tag framför sej innan vikten är ikapp! (hmmmm.....)

10/6 Sarah skickade de här härliga korten på Athos idag! Snacka om att se uttråkad ut... Men det är ju härligt att se att inte är det mycket som gör honom upprörd!

8/6 Sarah är verkligen inne i ett flyt nu med sina pojkar! Idag så tog Scott sitt tredje cert och är nu fullcertad!!! GRATTIS säger vi här upp i Hummelvik!!!! Jättekul! För Athos gick det också bra (men inte jämfört med gårdagen....) Han fick jättefin kritik och blev 2:a hane, men utan HP. Grattis till er båda två! Så nu är det bara till att försöka få ett Ck efter 1/7 så är Scott SU(u)CH! Lycka till! Tack snälla Anette Björgell för de fina bilderna på pojkarna bus!

7/6 Idag så har Sarah och Athos nästan sopat banan med konkurrenterna igen! De blev BIR valpkl 2 och sen BIS-2! Ja det här äventyret är sannerligen helt otroligt! Dessutom så blev storebror Scott 2:a bäste hane med CK! Så Sarah har flyt med pojkarna bus där nere! Vi längtar så till att snart få träffa er allihopa! GRATTIS!!! (Gissa vem som blir veckans Hummelvikare?)

30/5 Sarah ringde idag och berättade att nu har minsann Athos också blivit stora pojken! Nu lyfter han galant på benet och är så mallig så.....! Tänk vad de har blivit stora mina små valpar!

21/5 Nu har Sarah haft en riktig batalj med Athos! Han hade ett ben som Sarah ville kolla på, men det tyckte inte Athos! De rök ihop ordentligt innan Athos gav sej för matte. De är nog lika tjuriga båda två tror jag..... Till råga på allt så har han och Scott rymt också! Scott kom tillbaka först och sen efter ett tag kom filosofen också! Så det är som vanligt med en tollare i huset, man kan aldrig vara helt säker på någonting! *skratt*

20/5 Nu väger Athos 18.5 kg och är ca 45.5 cm hög. Sarah berättar att nästan jämt då Athos sover så har han ett mjukdjur i munnen! Har bröderna det också? Pyttan kan ligga med ett mjukisdjur bredvid sej ibland, men inte i munnen. Det måste ju se rätt kul ut i alla fall!

17/5 Snacka om att man blir avundsjuk på er som bor i sydligare breddgrader! Men samtidigt så är det väl det som är charmigt med Sverige. Men Sarah, vilka otroligt fina kort på Athos!

11/5 Idag så har min väldresserade valpköpare i Halmstad skickat nya kort på Hallands stolthet! Tack snälla Sarah! Athos gjorde även sin första riktiga simtur idag drygt 6 månader gammal. Han simmade och dök faktiskt också en gång, så det har han nog ärvt efter mamma Mitzy! Sarah berättade att häromdagen då hon var ute i skogen och hade hundarna lösa så stod det en lös rådjursbock mitt på stigen. Men Sarah sa till båda hundarna att de skulle stanna kvar och det gjorde dem! Det tycker jag i alla fall är fantastiskt bra gjort av en 6 månaders valp! På samma promenad så stack Athos efter en hare, men Sarah ropade och fick stopp på honom på en gång! Det är sånt som värmer då man får höra! Bra jobbat Sarah!

5/5 Nu har Sarah vägt Athos och nu väger han 17 kg. Sen har han fått någon sorts klåda, så veterinären trodde att det kunde vara rävskabb, så vi får väl se hur det blir. Vi hoppas att det inte är det, eftersom att han ska på utställning snart igen!

4/5 Nu har Sarah knäppt en del jättefina bilder på Athos och Scott i skogen. Så titta och njut!

25/4 Nu har Sarah levererat nya bilder på kungen av Halmstad och hans nästan lika snygga "brorsa"! Jag har flyttat en del av bilderna hit i stället.

18/4 Idag på långfredag så fick jag nya bilder från Halmstad! Sarah har börjat att träna apportering med både dummy och vinge och det går jättebra! Den vita dummyn är den tyngsta som de har till Scott, men det är inga problem för Athos. Om man har sett videofilmen där Mitzy simmar med en stock tillsammans med Hobbe så förstår man ju att han har att brås på även på modersidan! Sarah säger att även avlämningarna sitter fint då hon inte håller i kameran! (så klart!) Men hon är ju i uppfödarens våld och tänker ju på att jag vill ju se allt som händer med valparna!

14/4 Nu har Sarah skickat nya bilder på Athos. Det är helt underbart att kunna sitta här 110 mil ifrån varandra och ändå tycka att man kan följa med på era vardagliga äventyr! Tack så jättemycket för det!

11/4 Idag så ringde Sarah och sa att äntligen har storebror Scott börjat att säga ifrån åt Athos! Det var minsann inte en dag för tidigt! Samtidigt så önskar vi här uppe i snöstormen Sarah lycka till på sin anställningsintervju idag......

9/4 Nu har jag fått en jättefin "skrytbild" på Athos som jag hade beställt av Sarah! Tack för den, den var jättefin!

8/4 Nu har Sarah kollat hur Athos ligger till gentemot Lasse.... Sarah tyckte att Lasse verkade så stor, men.... Athos väger 16 kg och är 45.5 cm så han är inte långt efter, så det kanske är matte som har styrketränat i smyg? *skratt*

7/4 Nu har bilderna kommit! Snacka om storslam! Härligt Sarah, Athos och Scott. Athos blev först 1:a i kk av 3 hanar i valpkl 1. Sen vann han över 3 tikar i valpkl 1. Därefter fick han möta segraren ur valpkl 2 där det var 1 hane och 4 tikar, som han också slog, så Athos blev BIR valp på Östgötatollarnas certutställning i Linköping! Kritiken kan du läsa här. Senare samma dag så fick Scott sitt andra CERT! Kan det bli bättre? Jo du! Dessutom så vann Sarah ett pris för att Scott var välvisad och ett pris på utlottningen av katalognumret! Ibland så kan det löna sej att åka 32 mil! Bucklan som står på skåpet är en vandringspokal som Athos får ha ett år med sitt namn inristat i. Helt otroligt! Så här skrev domaren om Scott i alla fall: Hane på den större sidan av mkt bra typ, bra huvud o uttryck. Väl utvecklad bröstkorg och förbröst. Bra ben o tassar. Rör sej något trångt bak och Ok fram. Välvisad. Sarah sa att det var en otroligt välorganiserad utställning där allt flöt på precis som det skulle med kunniga ringsekreterare och naturligtvis en domare som känner igen en klasshund då hon ser en! *skratt* Än en gång GRATTIS från oss här uppe i Köpmanholmen!

6/4 Idag så ringde en superglad Sarah och berättade hur det hade gått på utställningen för både Athos och Scott! I morgon så får ni reda på mer detaljer.......

29/3 Idag så ringde matte Sarah så att jag fick höra när Athos badade (nåja, plaskade!) i havet! Kan ni förstå hur kul det är att vara uppfödare när man har så engagerade valpköpare?! Tack Sarah för att jag fick vara med på distans!

23/3 Nu har Scott varit på utställning också! Han fick jättefin kritik, men en 2:a i kv, eftersom att domaren ville ha en mindre kraftig typ av tollare. Men det är bara att inse att hon inte känner igen en snygg hund då hon ser den! Kom igen Scott! Athos var det många som ville hälsa på och det gjorde han ju så gärna.....

21/3 Nya bilder från Sarah! Nu har hon verkligen kommit igång! *skratt* Matte fick sitta ensam i TV rummet då hanarna i familjen ockuperade den andra TV:n! Nu har Sarah fått plocka sin första fästing från Scott, så ibland är det inte så tokigt att leva här uppe i kylan!

20/3 Sarah ringde, så vi hade som vanligt ett långt trevligt samtal! Athos hade varit i bustagen igen och rensat soppåsen och naturligtvis fått med sej Scott också! Pyttan är också en riktig sakletare i soppåsarna!

19/3 Matte Sarah är säker på att dokumentera sina raringar! Athos är jätteduktig på träningen. Även om de andra vill muta med korv för att få kela med honom, så tar han korven, men skyndar sen fort tillbaka till matte! Det är duktigt gjort av en liten valp som inte ens är 5 månader! Athos är även lite vaksam på "konstiga" ljud. Han har koll på det mesta. Nu väger han 14 kg och knappar in mer och mer på storebror Scott! Det är verkligen jättekul att se hur mycket de gillar varandra.

16/3 Sarah berättade att Athos är helt tokig i att äta pinnar! Det fick till följd av att han fick problem att bajsa en dag, för det satt en pinne i vägen som Sarah fick ta bort! Sarah får verkligen bli härdad! Men som tur var så gick ju allt bra. Sarah ringde och grattade till Pyttans och Lasses kritiker, så nu får vi hålla tummarna för storebror Scott till helgen! Lycka till! Men jag vet fortfarande inte hur jag ska få videosnutten att synas..... Är det någon som vet, så hör gärna av er!

15/3 Nu har jag talat med matte Sarah igen! (Det är alltid lika kul...) Nu har Athos "badat" i bäcken! Nåja, han gick ner och kollade läget, men han tyckte att det var rätt OK. När han hade blivit så smutsig (på bilderna ovan) så tog matte varmt vatten i vattenkannan och sköljde av magen på den lille ligisten. Det tyckte Athos var supermysigt!

10/3 Nu har provsvaret på Athos kommit! Tack och lov så var det inget fel på honom enligt proven, men veterinären sa att de kan ha en urinvägsinfektion även om det inte syns på blodprovet. Nu dricker han även mindre vatten, så det verkar som om att det funkar med saltet! Sen har han tappat en tand till, men nu får vi verkligen hoppas att han får vara frisk!

7/3 Nu har verkligen matte Sarah varit superbra på att uppdatera! Nu har jag nämligen fått några fler kort på Athos när han är nästan 18 veckor. Han var nämligen tvungen att åka till veterinären igen i  går. Han pinkar medan han sover, så Sarah ringde för att tala med veterinären, men de ville att de skulle åka in med honom. Så de tog en massa prover och det tyckte väl Ahos inte var det allra roligaste! Det är därför som han sitter och tycker synd om sej själv för att han har ett rakat framben! Han fick penicillin i alla fall och veterinären tyckte att Sarah skulle strö lite salt över maten, så skulle han kanske dricka lite mindre vatten. Provsvaren kommer på tisdag, så vi får väl hoppas att det "bara" är en vanlig urinvägsinfektion. Lycka till Sarah med "dyrgripen"! Här är det tätt mellan uppdateringarna! Jag har nyss fått ett mail av Sarah där hon talar om att Athos hade kommit i trångmål med storebror Scott! Som tur var blev det bara en liten rispa. Jag håller med Sarah att nu borde det snart vara nog med elände där nere i Halmstad. Athos tappar tänder på löpande band, så nu är det 11 tänder som har vikit hädan!

5/3 Idag så fick jag nya kort på Athos! Det är alltid lika kul! Jag håller med matte att nog ser det ut som att han har pälsmössa på hela hunden numera..... Det ska verkligen bli roligt att se hur han blir då han blir stor! 

2/3 Nu väger Athos 13 kg! Han leder nog viktligan nu tror jag! Han har även gått sitt första valpspår. Det gick bara bra och han hittade husse och leksak, men kunde inte först förstå varför han var tvungen att gå före matte i skogen.

25/2 Nu har det kommit upp en till tand hos Athos! Sen så har han fått vara ensam med Scott några gånger och det har bara gått bra! Jätteroligt Sarah! Inget pink eller förstörelse så långt ögat kunde se! Kanonbra!

23/2 Här kommer mera bilder från Sarah på Athos och hans vänner från Skurup... Athos har nu tappat 6 tänder och bara fått tre stycken nya, så han läspar säkert rätt kul! Förlåt Sarah, jag hade glömt bort de sista bilderna! Sarah har också talat om att nu ser Athos öra fint ut och han har fått sina sista örondroppar i dag.

19/2 Jag har nu fått mer information om att det går bra att droppa i örat på Athos och att han har fått början till 2 nya tänder!

18/2 Sarah ringde idag efter att hon hade varit till veterinären med hundarna. Scott var ganska återställd i sitt öga, så det känns ju bra. Men däremot så hade Athos blivit kletig i örat, så han fick örondroppar ett tag framöver, men det var ingen större fara med det. 

17/2 Athos trodde att man kunde morra åt matte om man har ett ben!!!! Hur fel hade inte han? Nej se den gubben gick inte! Matte talade verkligen om för den lille ungtuppen hur liten han var och sen var det inget mer med det! Så nu väntar vi bara på de utlovade bilderna! Här kommer bilderna och Athos väger nu 12 kg, men har resten av tänderna i behåll!

14/2 I går tappade Athos 2 tänder och i dag tappade han en till! Så nu börjar den lilla "pälsmössan" att bli stor! :) I natt så pinkade han ner sej, så både Athos och Scott blev duschade och de ser nu ut som bröderna Fluff! Athos var lite halt i går då han klev upp efter att ha sovit. Men matte håller stenkoll, så att hon ser om det kommer igen. Han har nästan slutat att äta stenar så nu är det mest löv och pinnar, som slinker ner. När de är på träningen med sina kompisar på SBK så stannar alla aktiviteter av då Athos apporterar! Han bär med stolthet både apportbocken och metallapporten! Jag är djupt imponerad av er båda två! Scott är i alla fall mycket bättre i sitt öga, så snart är det nog full rulle på dem tillsammans igen! Men Scott: du får nog snart tala om för "pälsmössan" var skåpet ska stå, så att du också kan få lite lugn och ro......

9/2 Nu har Athos ställt till det rejält! I går härjade han med "storebrorsan" Scott, så att Scott gjorde illa ögat. Det blev pupillvidgande, smärtstillande och en rejäl nota för stackars husse och matte. Stackars Scott får nu gå med en tratt och tycker att det känns lite skämmigt, men Athos ångar på i samma fart som alltid! Hela familjen Hägnås var på klubben och tränade och det tyckte Athos var kul, för det var så få valpar att han fick vara med de stora pojkarna på nästan 1 år! Men det gick bra så klart! Hälsa Scott från oss alla här uppe att han ska krya på sej! Jag har även lagt in några nya bilder från vår Skåneresa!

7/2 Athos tänder både uppe och nere är lösa nu! Husse ska hjälpa matte att kolla att det inte är någon tand som kommer snett, för att det sitter en mjölktand i vägen. Athos har blivit jätteduktig då det gäller rumsrenhet och är nu i princip rumsren! Bra jobbat gubben! :) Syrran har långt kvar.....Han har även sovit en hel natt i husses och mattes säng utan olyckor, så nu ska han få vara i hela huset på nätterna.

4/2 Sarah har skickat nya fina bilder på sin guldklimp!

3/2 Nu väger Athos 10 kg och är ca 37½ cm.

2/2 Athos pinkade på mormors fina kinamatta! Såna gånger är det verkligen ett plus att man kan charma!

30/1 Nu har Athos lärt sej att skälla vid dörren då han vill in och ut. Scott var 6 månader då han kunde det, så där ligger Athos före i alla fall! De har även varit och tränat lite.

29/1 Senaste rapporten med Athos är att han blev rädd en lastbil som kom hem till dem och "pös". så Sarah tog helt sonika med sej Athos och Scott och hälsade på hos "morfar" på jobbet. Sen var det inte så farligt längre. Se på korten här ovanför..... Athos är inte så bra på att vara rumsren, men det är inte så många av de andra heller... Man får nog vara nöjd om man har kommit så långt att de går till dörren och säger till på det ena eller andra sättet, för det gör inte vår Pyttan! Så det är nog bara att göra som man säger här i Norrland: "det är bara till att bita ihop"! Sarah har även trimmat öronen och  klippt klorna på den lille. Kloklippningen gick däremot helt galant! Det var lite små protester vid den första tassen, men sen gick det helt utan problem. Tyvärr så måste man tydligen vara 6 månader för att vara på utställningen i Hässleholm, men det kommer flera utställningar! Sarah har även talat med en foderkonsulent som tyckte att det räckte gott och väl med tre mål mat/dag. Om det var så att han inte åt på fyra dagar, så skulle hon höra av sej igen. Hon sa även att ibland kommer de in i "perioder" då de äte bara hälften av vad de brukar, så det är helt som vanligt. Så jag håller med din foderkonsulent att coola ner du Sarah och njut och jämför inte med hur Scott var, för det är som med barn att man kan aldrig jämföra mot varandra.

28/1 Athos stod på en skiva och då matte flyttade den med Athos stående kvar, så blev han så rädd att han pinkade ner sej! För kära värld, vi lever väl inte Los Angeles där det är jordbävningar, eller hur? Athos har även lagt sej till med en ny vana. Då matte borstar tänderna på kvällen vill Athos också göra det! Så nu gör de det varje kväll!

26/1 I natt sov Athos nästan hela natten! Idag mötte han även grannarna som är greve och grevinna minsann! Såna har han då inte träffat på här uppe kan jag lova! De tyckte att han var "så söööt", så snart så tror Sarah att han lyssnar mer till det än till Athos! *skratt*

23/1 Vi hann även med ett kort stopp hos Athos och Scott nere i Halmstad på vår vansinnesresa genom Sverige! De korten knäppte jag med vanliga kameran, så de kommer lite senare! Idag har Athos varit och fått sin spruta och det gick helt utan problem.

22/1 Nu springer Athos till dörren då han vill ut.

21/1 Nya kort från Sarah! Det är helt kanon att få följa Athos så här! Nu förstår jag hur ni har haft det under den långa transportsträckan till leverans! Men det blir ju mer synd om er som måste fortsätta tills de dör..... *skratt*

18/1 Nu har det kommit mer information om vår vän längst ner i Sverige! Athos väger nu 8½kg och är 35cm hög! Vad månde bliva av den killen?! Han har även visat upp sej för en tollaruppfödare i Vallberga som också (naturligtvis! *flin*) tyckte att han var jättefin! Både hon och Sarah tycker att Athos är större än vad Scott var vid samma ålder. Han har även varit med storebror Scott och huggit ved. Det var ju lite läbbigt först, men eftersom att Scott tyckte det var OK, så var det inget mer med det. Sen vill vi här uppe i Köpmanholmen passa på att gratulera Sarah och Fredrik på deras första bröllops dag! GRATTIS!!!!! Sen har Athos tyckt att det har varit så spännande att vara på utflykter att han inte har kunnat pinka, när han har varit ute på stan. Ett förslag är att du kanske ska försöka att "vänta ut" honom vid bilen. Alltså att han får coola ner sej innan ni åker vidare. Men som sagt de är ju inte så gamla än heller. En annan anledning kan ju vara att i stan är det så "inpinkat i reviret" att han inte vill pinka där, eftersom att man inte ska pinka i någon annans revir. Så var vår Bäcka då vi tog henne, fastän hon var över ett år. Men var sak har sin tid! Sarah berättade även att Athos hade gått och stängt av en film som de satt och kollade på och sen kom han och satte sej nöjd hos matte och husse så nog är han ganska listig eller hur?

17/1 Sarah ringde och berättade att hon och hundarna hade varit inne i Halmstad och miljötränat. De hade "tur" och fick se många lustiga saker som t.ex gubbar i ett hål nere i marken, sopgubbar, lastbilar, traktorer och en hel dagisklass som tyckte att Athos var det mest gulliga de hade sett! :) Det gick jättebra allting. Det var väl sopgubbarna som var lite märkliga på en gång, men sen så var det helt OK med dem också.

16/1 Nya bilder från Sarah....

15/1 Nu har de fått svar från veterinären och det fanns inga bakterier i urinen hos Athos. Så det var ju skönt att höra! Men han ska fortsätta att äta penicillin, för säkerhets skull. Lycka till lilla gubben och hoppas att det går bra!

13/1 Idag var Athos till veterinären. Det gick jättebra, för han var jätteduktig hela tiden och tyckte mest att det var ett spännande äventyr! Det gick inte att säga på en gång om det var urinvägsinfektion, så de lämnade ett urinprov så på onsdag får vi reda på hur det gick. För säkerhets skull så får han även penicillin. Men han är lika pigg och alert som vanligt!

12/1 Sarah är verkligen jätteskojig för hon hör av sej med jämna mellanrum och rapporterar stora och små saker! Fortsätt med det! Nu har Athos varit in till Halmstad och åkt hiss. Det var väl inte det roligaste först, men sen var det inget mer med det heller. Scott blir uppriktigt less på Athos ibland, för han signalerar att Ok jag ger mej, men sen flyger han som en projektil på stackars Scott igen. Han är verkligen en riktig tuffing som inte är rädd för speciellt mycket!

10/1 Nu har Sarah avmaskat och klippt klor igen på Athos! Han är inte så still då hon ska klippa klorna, men någon gång måste väl även han ge sej, eller....? Pipan och köttbullarna fungerar fortfarande bra på promenaderna. Sarah säger också att han har blivit ganska mycket "mattehund", så det blir nog bra till slut. Athos väger nu 7kg (!) och består mest av långa ben enligt matte! :) Tyvärr så verkar det som om han har blivit lite sjuk..... Sarah och Fredrik har trott att Athos har hållit sej under natten, men det visade sej att han hade pillat i sömnen, så Sarah ringde veterinären och ska dit på måndag och kolla om han eventuellt har urinvägsinfektion. Han har även fått lite förhudskatarr som de ska kolla på. Vi säger lycka till och hoppas att det går bra på måndag!

9/1 Nu har Sarah skickat nya bilder på Athos igen. Nu är han duktig på sitt, ligg och stanna kvar. Sarah har också börjat lite med "stå". De har även börjat lite med vingen och dummien, men då måste husse Fredrik vara hemma, för storebror Scott vill ju gärna visa vad han kan! Det är likadant med inkallningen..... Athos kommer även och lämnar av blomblad, så det verkar ju vara något som går som en röd tråd igenom hela kullen, att käka blomblad..... Bilåkningen går kalasbra nu, för han bara lägger sej ner och sover. Det enda som kan rubba Athos självförtroende lite grann är mörkret och hundar som skäller i bilen, för de kan han ju inte riktigt se. Men fortfarande en herre som vet vad han vill, så där bedömde vi rätt i alla fall! Vi känner oss fullständigt lugna över att Sarah kommer att fixa til det så att Athos blir en perfekt tävlingshund!

3/1 Idag har Sarah mailat nya bilder på Athos! Fortsätt så, för det är jättekul!

2/1 -03 Sarah ringde idag och gav senaste nytt om Athos. Han kan sitt, ligg, stanna kvar och inte röra godis. Så det är ju jätteduktigt! De har även varit och kollat på Brukshundklubben, utan att träffa hundar. De åker också en liten bit varje dag för att vänja honom med bilen. Han och Scott börjar bli mer och mer kompisar nu, fastän Athos är morgonpigg och Scott kvällspigg. Det är nog lika bra det, så att Scott får ha husse och matte för sej själv en stund! Athos väger nu 5½ kg.