Adidas dagbok 2003 >>>>

3/9 Nu var det länge sedan, men här kommer lite om Adidas.... Han är precis som de flesta andra helt tokig i att bada! När familjen är och badar så är det inte barnen man får vänta på utan Adidas! Vickan är ute och går minst en timme varje dag med Adidas i skogen och han är nästan alltid lös. Han är väldigt uppmärksam och håller koll. Han spårar ofta i skogen men avbryter och kommer alltid då de visslar, fastän Chansa inte alltid gör det. Adidas har även åkt båt och tyckte jättemycket om det. Han är verkligen en familjehund och är inte riktigt nöjd förrän hela familjen är samlad. Han härmar Chansa i allt. T.ex. då Chansa stannar vid tomtgränsen så gör Adidas också det. Så det är toppen att Chansa har så många goda vanor, det hade inte varit lika kul om det hade varit ovanor hon hade lärt honom! Mormor funderar på att försöka att lära honom kantarellsök, men först så måste hon ju själv hitta några kantareller.....Så vi får väl se hur det blir. Chansa har inte mått så jättebra på sistone, men Adidas känner av det direkt och då låter han henne vara i fred, men om hon mår OK så går han dit och lägger sej bredvid henne. Så han är väldigt klok och känner av väldigt mycket. Likadant om det kommer en massa småbarn, då hoppar han inte mot de små, så det verkar precis som om han känner av hur han kan vara....Vi blir så stolta här uppe må ni tro! Men Adidas har även lärt Chansa en sak (som kanske är lite mindre bra....) när de ser att familjen kommer hem på gårdsplanen, så börjar de att yla! Men de slutar tack och lov på en gång som de kommer in i huset! De har inga som helst problem att vara ensam 3-4 timmar eftersom att de har varandra, men oftast så blir det ju mycket kortare stunder. Adidas är också suverän på att spela fotboll! Det har gått så långt att sonen i huset inte vill att han ska vara med, men kompisarna tycker ju att det är skojigt, så de brukar släppa ut honom, så att han får vara med. Adidas har även lärt sej i sommar att öppna myggnätsdörren som de har satt in över sommaren! Vickan hade varit ute och gått med Adidas i över en timme i skogen och då de kom hem, så låg det ett brännbollsträ och en boll på gårdsplanen. Så Vickan tog och slog iväg bollen och Adidas hämtade den så klart. De gjorde det flera gånger, men till slut så blev Adidas så trött att då han skulle hämta bollen, så gömde han den magen så att han skulle slippa hämta den fler gånger! Det är väl typiskt tollare att "tänka" ut såna saker?! Sedan orkade han inte gå in i huset utan han ålade sej in!! Han har inte hittat på så väldigt mycket rackartyg, men han har jagat påfåglarna in till byn, så nu får de bo inlåsta! Nu under hösten så ska husse börja lite med viltspår och att jaga så det ska bli jättekul att höra hur det kommer att gå. Så nu väntar vi bara på lite mer om hur stor han är och några nya kort skulle ju inte vara fel!

27/4 Nu har jag fått ett brev av Vickan igen. Adidas väger nu 15 kg och är 42 cm. Han är fortfarande allas charmtroll, så nu får vi bara hoppas att vi får ses på specialen i sommar. Han är intresserad av både änder och gäss, men vet nog inte riktigt varför så det ska bli väldigt spännande att se hur det kommer att bli framöver. Men det är ju precis som Vickan säger att det är ju huvudsaken att intresset finns.

27/3 Idag fick jag ett brev från Vickan med fler kort på Adidas och en jätterolig berättelse. Jag skrattade så att jag grät, då jag såg synen framför mej! Så här var det: I lördags hade de släppt ut påfåglarna och hönsen, men de gick in på logen då Adidas var ute. Nu var det bara så att barnen gick in på logen och glömde stänga dörren efter sej. Så Adidas gick in på logen på fågeljakt medan de (Danne och Vickan) stod ute på gården. Rätt som det var så sa det "klirr" i ena lagårdsfönstret och ut kommer en påfågel! I nästa sekund så sa det "klirr" i nästa fönster och ut kom en höna! Sen efter ett tag så kom Adidas ut genom dörren glatt viftande på svansen! När Vickan gick in på logen så satt den andra påfågeln och resten av hönsen livrädda längst upp under taket på en bjälke! Så visst vet han hur man jagar fåglar!

Tack så jättemycket för den roliga historien! Vi ser redan fram emot nästa!

26/3 Äntligen har de framkallade korten kommit! Så de här korten är också knäppta då vi var ner och hälsade på hos Adidas.

25/2 Nu har vi varit och hämtat hem bilen som har stått hos Adidas! Tack snälla ni för att vi fick komma och våldgästa er! I helgen så var Adidas med ut och jagade tillsammans med Chansa. Tyvärr blev det inget skjutet, men det var kul ändå i skogen. Adidas är också bästis med barnen i familjen. Han har verkligen blivit en riktig familjehund, så det är skönt att se. Det kommer fler kort sedan som jag har lämnat till framkallning.

23/2 Äntligen så har vi fått se Adidas också! Han har verkligen också blivit jättefin! Han blev så yr och glad då vi kom och hälsade på att det var lite svårt att få honom att vara still så länge att man skulle hinna knäppa kort, så matte Vickan fick hjälpa till! Vi kommer snart tillbaka och knäpper fler bilder på honom! Då får vi hoppas att det går lite lättare att hitta dit ut i obygden! *skratt*

5/2 Nu har jag fått en till rapport av Danne om Adidas! Han har varit ute på rådjursjakt med husse och Chansa. Tyvärr fick de inte tag på något rådjur, men han sprang nyfiket iväg ca 40-50 m med Chansa innan han kom tillbaka och kollade var husse var någonstans. Han är inte ett dugg mörkrädd, men tycker att hönsen och påfåglarna är lite märkliga..... (ja vem tycker inte det....) Han kan redan sitta vackert, så det är ju jätteduktigt! Nu är han ca 36 cm och väger 8 kg. Danne säger att nu ser han ut som en tonåring med stora fötter och stora knän och fumlig! Han kan gå rätt in i en möbel, för att han tänker på annat! Ja man vet ju hur det kan vara.... Danne berättade också att då de kom hem en kväll var det en lycklig Adidas som kom och mötte dem vid dörren med en rävsvans i munnen! Rävskinnet som var husses stolthet hängde 80 cm ovanför golvet, men inte hindrar det en "jakthund"! Så nu har husse ett stympat rävskinn på väggen utan svans! *skratt* Förlåt att jag skrattar men lite kul måste det väl ändå se ut? Han kan vara ensam med Chansa och då är de jätteduktiga. (förutom med räven...) Förra helgen var de ensam i 5 timmar utan problem. Så det är ju kanonbra. Adidas är väldigt foglig och snäll och har blivit bästa kompis med 2-åringen i familjen.

29/1 -03 Nu har Adidas acklimatiserat sej väl med sin familj som även består av en massa djur. Chansa och Adidas har nu blivit rätt bra kompisar, bara han kommer ihåg sin plats i flocken! Gamla damer har minsann skinn på näsan! *skratt* Han följer husse på promenader runt ägorna och charmar alla han möter så klart!