Elektras dagbok 2011-2015  >>>>
2009 2010

10/5 Eftersom att Elektra bara fick 2 valpar så har vi dragit ner på hennes foder och det gör ju att hon stjäl som en korp när hon får tillfälle.
Idag när jag gick upp till köket så hade hon dragit ner hela påsen med skivad franska men av nån outgrundlig anledning inte käkat upp den.

8/5 Idag när vi kom hem efter att ha varit och hälsat på Sonja så hade hon hittat utställningsväskan och ätit upp allt ätbart som var i den. Det var bla en halv hink med smågodisar till hundar... Rackarns hund...

3/5 -15 Ja nu börjar Elektra igen. Nu är hon en sakletare av stora mått. När vi kom hem efter att ha varit på utställning här i Övik så hade hon stulit lite av varje. *suck* Hon är för smart för oss ibland, ja så är det bara

8/12 Ja nu har Elektra varit på både finsk vinnare och Helsingforsvinnare men det gick inte så bra :( Elektra är ju helt utan päls så det kunde ju inte gå så bra men hon fick i alla fall VG båda dagarna och det delades ju ut även G så jag är nöjd i alla fall. Hinni sa att kritiken var bra båda dagarna och det känns ju jättebra.

18/11 Idag så åkte Pekka till Finland med Elektra så ska hon få vara där några månader hos Hinni. De ska åka på några utställningar och sen förhoppningsvis så blir det parningar med Topi och sen får hon komma hem igen <3

1/11 Idag så åkte vi ut till Gårdsbacken med Elektra, Lizzie, Lexus, Ture och Geisha. Leia var också med men inte med på vallningen. Jag berättade för Paula och Danne att jag och Elektra hade gjort vallanlagsbeskrivning på får och nöt och gått en helgkurs och varit och provat på en gång hos en border collieuppfödare utanför Kramfors.
Nu är ju det här flera år sen så jag hade ingen aning om hur hon skulle bete sej men hon var så duktig. Hon balanserade, drev och var helt enkelt jätteduktig. Synd att hon snart ska åka iväg till Finland men vi får prova igen till våren... Jag hoppas att Pekka tycker att det är skoj så att vi kan fortsätta att åka dit och prova

/10 Ja nu har Emma och Elektra varit ute i skogen igen.... Det gick bra men inte hela vägen den här gången. Elektra har haft lite svårt med motivationen så domaren tyckte att det skulle vara ett uppehåll fram till våren innan nästa prov så att hon inte ska få för sej att det är jättetråkigt....
Så det är ju bara att lyssna på de som vet bättre och ta nya tag till nästa säsong.....Men jag tycker att hon var duktig som ändå fick ett andra pris....

11/10 Så var det då dags för Elektra att pröva på att springa i vänstervarv igen. Emma kunde inte följa med för hon skulle på valpkurs med Jizza. Så vi fick försöka få tag på en handler till henne. Therese skulle inte dit och Maggi skulle in med Indra ungefär samtidigt som Elektra så det funkade inte heller.
Men då fick jag en snilleblixt och skrev på en FB sida med handlers om nån kunde visa Elektra och underbara Linnea svarade :) Saken blev ju inte sämre av att hon har ställt Maries Vofflan med finfina resultat.
Så jag bokade henne ögonaböj. Hon var superseriös och ville träffa Elektra innan hon skulle in i ringen så att de skulle lära känna varandra.
Det var ovanligt många cardigans anmälda hela 20 st.
Jag sa till Linnea innan hon skulle in med Elektra att jag ville helst inte ha ett gult band idag :) Domaren hade dömt märkligt och var jättesnål med både EXC och CK. Men det gick hur bra som helst. De var 6 st i ökl tikar och Elektra stod först och hon fick EXC sen fick en till tik EXC men alla de andra 4 fick VG. Spänningen var stor hur det skulle gå i kk. Det gick superbra och Elektra vann klassen med CK.
När det var dax för bästa tik och då var det en tik från ukl, Elektra från ökl, 2 championtikar och en veterantik. Först så plockades veteranen bort och sen fick de springa ett varv till och vips så var domaren klar och hundarna fick stå kvar på den plats där de stod och det blev alltså så att ukl tiken vann och fick cert och cacib, Elektra blev 2:a med r-cert och r-cacib. Så vi blev så lyckliga. Dagen blev ju inte sämre att vi träffade Wilja med familj så Pekka gick ut och fotade honom.....
När vi kom hem så hade jag så ont i min tand att jag tog några tabletter och gick och la mej en stund.
Jag är så himla glad och Emma ville hämta Elektra så hon kom på kvällen och hämtade Elektra. Men jag måste erkänna att nu längtar jag efter att ha Elektra här hemma igen. Hon har varit borta så himla länge.
Så när Elektra kommer hem från Finland så blir hon kvar hos oss oavsett om hon är dräktig eller ej :)

4/10 Jag är så himla glad att folk äntligen får se vilken fin och duktig hund Elektra är :) Emma och Elektra gillar varandra och det ser man verkligen på deras samarbete. Idag så var det rallytävlingar på Njurunda BHK. Jag pratade med Emma för några dagar sen och då sa hon att hon inte visste om hon kunde åka för hon var både sjuk och hade ingen att åka med. Så jag sa om hon ville så kunde jag följa med och titta på.
Emma kom och hämtade mej kl 06 och sen satt vi och pratade hund hela vägen ner till Njurunda. Jag tyckte att deras första tävling såg jättefin ut men Emma var missnöjd eftersom att Elektra hade satt sej åp fel sätt vid två skyltar. Nästa runda såg också jättebra. Efter tävlingen så fick vi reda på att det brukar gå en massa rådjur där på deras gräsplaner och det gjorde att jag blev ännu mer stolt över Elektra eftersom att hon gått så många viltspår och verkligen spårat vilt på slutet.
Summan av dagen blev i alla fall kvalificerande poäng i båda tävlingarna och ny titel RLDN!
Emma och Elektra har också gått flera viltspår så nu har de 2 st 1:a pris! Så sjukt glad att Emma vill lägga ner all den här tiden på Elektra.....

13/9 Elektras klass började inte förrän mitt på dagen så vi chillade och käkade frukost i lugn och ro. Vi var ute i god tid, tyckte vi men när vi hade satt oss i bilen så ringde Marie och sa att de hade börjat tidigare. Sånt här är så dumt och onödigt. Vad hade det gjort om de hade börjat en kvart senare i det fina vädret?
Nåja, vi körde iväg och kom precis dit för att se slutet på Elektras och Emmas program....
Surt sa räven men, men det var inget att göra åt det. Tur att hon var anmäld i 2 klasser.
Nästa klass då var vi förberedda och filmade och fotade så att allt skulle dokumenteras till eftervärlden. Det gick jättebra. Jag kan ju inget om rally i sej men jag såg att de hade bra flyt i alla fall....
Det gick hur bra som helst för dem i premiären! I första starten fick de 86p och kval poäng och i den andra så fick de 69p och en enda ynka poäng från kvalpoäng. Men det var jätteroligt att se Emma och Elektra jobba med varandra.
Så roligt att Emma har redan planer för nästa års rallystarter!

30/8 Emma kämpar på med viltspåret och för att få Elektra att förstå att det är viktigt med återgångar. Man kan inte slarva sej igen en så viktig sak ;)
Emma har ju varit lite orolig för att tävla så jag sa att jag kan betala om du vill testa rallylydnad med Elektra. Så får du lite rutin på att tävla (rutin är aldrig fel) och ni får komma ut och göra nåt tillsammans. Inga som helst krav från min sida utan bara ha skoj. Emma var lite tveksam men sen var hon på. Som tur var hade ÖBHK inte fått in så många anmälningar så de tog efteranmälningar. Emma frågade om hon skulle ta en eller två starter med Elektra. Vad tror ni att jag svarade? 2 såklart, dubbelt så skoj och dubbelt så mycket rutin, en win-win alltså. Elektra och Emma kom med så det ska bli sjukt skoj att få se dem tillsammans..

8/8 Det var tyvärr lika tomt idag :( Efter att ha pratat med Pekka, Hinni och en veterinär så har vi nu beslutat oss för att prova en gång till med Topi nästa gång Elektra löper...

5/8 Idag så var vi iväg och gjorde ett ultraljud på Elektra men det fanns inget i hennes mage :(
För att vara riktigt säker så åker Emma ner med henne igen på fredag och kollar en gång till...

30/6 Idag så skulle vi åka och vet besikta Buddy så alla andra utom Beyonce fick vara hemma. När vi hade kommit halvvägs så sa jag till Pekka att vi glömde att plocka bort ätbara saker nu när Elektra är hemma. Mycket riktigt så hade hon hoppat upp på kistan, klivit upp på byrpn med sina små ben, lyft fram en rätt så stor burk med lock med frolic, burit den till soffan och där tagit bort locket och mumsat. Likadant med en burk med lite godis kvar. Hon klev upp på vardagsbordet och plockade ner den till soffan och öppnade locket lite grann och mumsat...... Den hunden förnekar sej aldrig :)

28/6 Idag har Elektra kommit hem igen eftersom att hon snart ska åka till sin kille Topi i Finland. Vi vägde henne och nu väger hon 16.4kg och är vacker som en dag :)
Direkt när hon kom hem så började hon styra upp saker och ting här hemma. Hon älskar verkligen att uppfostra valpar och att vara med dem så vi håller alla tummar och tår att hon blir dräktig.

10/6 Idag så jagade Elektra och Nero en grävling. Emma kunde ropa fast Elektra men Nero fortsatte att jaga den. Som tur var så gick det bra och Nero gjorde inte illa sej :)

4/6 Emma har ju haft Elektra hela våren så nu är hon så sjukt fin i kroppen och väger nu ca 16.5kg. Hon har även gjort BPH och det gick bara bra. Men jag hade inte väntat nåt annat heller eftersom att det gick jättebra när hon gjorde sitt MH.
Elektra har ju också varit med om en TV inspelning. Det var barnprogrammet Bulldog som tyckte att det skulle vara roligt att ha med en cardigan. Så nån gång i januari kommer det att sändas, så håll utkik.
Det var ganska oroligt att släppa iväg henne med en tjej och ha henne på en liten yta tillsammans med 2 andra raser men alla tre hundarna skötte sej alldeles utmärkt så det var skönt att se och höra.
Kan ju erkänna att det kom flera tårar av stolthet när vi kunde se Elektra på TVn i rummet där vi hundägare satt. En mycket stolt matte var det.

8/1 Idag var på ögonlysning så att det ska vara klart innan parningen. Precis som förra gången så var Elektra merleögon otroligt vackra. Är jag förvånad? Nej inte precis för hon är ju världens bästa Excellenta.
Eftersom att Geisha inte blev dräktig så har vi ändrat om lite i planerna. Jag tänkte att då kan vi ju ta en kull till på Elektra eftersom att nu är ju 6/10 valpar röntgade och det har ju gått jättebra.
Så Ann (världens bästa Ann som har Elektras bror Vatt) hittade en importhane som bor i Finland.
Pekka skrev till dem på finska och det var inga problem för oss att använda honom så det ska bli sjukt spännande.

1/1 -14 Nu har vi gjort årets första vägning på våra hundar och nu väger Elektra 17.85 och det är vi väldigt nöjda med så här efter julhelgen. Men självklart så ska vi försöka att få ner henne igen till runt 17kg

30/11 Nu väger Elektra 17.6kg

17/11 Ny vikt på Elektra är på vår våg 17.3kg. TACK Emma att du har fått ner henne så mycket....

14/11 Idag har vi fått tillbaka Elektra efter att hon varit nästan 3 veckor hos Emma. Hon var så otroligt fin att vi var tvungna att väga henne hos veterinären där vi möttes. Hon hade gått ner till 17.5kg! Helt AMAZING!
Jag frågade Emma väldigt snabbt om vi kunde få lämna Elektra hos henne på bootcamp inför varje utställning och hon sa ja..... gulle.... Känns i alla fall skönt att ha henne hemma igen....

26/10 Emma lämnade rapport igår och allt går bra. Det var roligt att höra att Emma tycker att Elektra är enkel och okomplicerad att ha att göra med. Hon hade skällt ut hästarna men då la Emma henne och Dollar plats och då låg hon där så snällt med hakan i backen... Mattes gullhjärta. Dollar och hon har lekt och busat så mycket så jag hoppas att Dollar nu glömmer bort att det finns elaka hundar...

25/10 Idag så kom Emma och Dollar hit och hälsade på. Dollar har blivit påflugen av en hund och sen blivit lite osäker mot andra hundar. Så jag sa till Emma att du får gärna komma hit och hälsa på och sen låna hem Elektra om du vill. Så sagt och gjort så blev det så. Jag måste erkänna att det känns väldigt konstigt att inte ha Elektra här hemma när de andra hundarna är här..... Så nu håller jag tummarna att Dollar snart blir som han alltid har varit igen.

27/10 Elektra väger nu 19.05

20/10 Nu väger Elektra 19.15 kg Så himla skönt, Men det är fortfarande 2 kg kvar för henne att gå ner så vi kämpar vidare.

23/9 Nu väger Elektra 20.25 så det känns så himla skönt.

15/9 Nu var det 14 dagar sen vi vägde hundarna eftersom att vi har varit i Finland några dagar hos Pekkas mamma. Alla hundarna var utlånade utom Lizzie som fick följa med oss. Spänningen var stor när det gällde Elektras vikt. Men pappa har varit duktig och inte gett henne nåt mer än hennes bantarkulor och äntligen så går det åt rätt håll och nu väger Elektra 19.6 kg

14/9 Vi stannade till vid mina föräldrars sommarstuga så att de skulle få busa och bada efter att ha suttit i bilen mest hela dagen. Då ser vi hur de går och äter nåt från backen så Pekka går och kollar. De tär gammal hundmat som mamma lagt ut till räven som nu hundarna och självklart Elektra står och smaskar i sej. Känns inte roligt att väga i morgon :(

1/9 Säg den lycka som varar länge....Förra veckan var jag så glad att Elektra hade kommit under 20 kg men idag så vägde hon 20.4 kg.. Suck.. Jag vet inte vad vi ska ta oss till för vi ger henne bara bantarfodret och några levergodisar nån gång i veckan när vi tränar. Men det är verkligen inte många. Fattar inte hur det kan vara så här. Hon stjäl inte ens av de andra utan har tvärtom inte ens varit så jättehungrig flera gånger under veckan som varit....
Ja vi tar nya tag och kollar igen om en vecka.

25/8 Skönt för nu går Elektra ner och i dag så vägde hon 19.85. Så skönt att ha passerat den gränsen att hamna under 20 kg....

18/8 Jag hade råkat glömma några kex kvar på bordet och självklart så var Elektra tvungen att stjäla dem så nu hade hon gått upp till 20.45-

11/8 Nu väger Elektra 20.05 så jag hoppas verkligen att det här kommer att funka....

5/8 Vi glömde att väga igår söndag så det blev idag istället. Nu hade Elektra minskat över 1kg så nu blev vi så glada så :) Ny vikt på Elektra är 20.15kg men vi fortsätter på den låga givan ett tag till....

29/7 Jag sa till Pekka att nu minskar vi fodret lite till så nu får hon bara 200gram mat/dag och inte en enda liten levergodis tills hon har nått sin matchvikt...

28/7 Nu har det gått en vecka och det var dags för vägning igen. Men vad gör Elektra samma dag som vägningen? Jo hon sätter i sej en bur på nästan 500gr mjuka hundgodisar!!!!
Jag höll på att bryta ihop men vi vägde i alla fall och självklart hade hon gått upp så nu väger hon 21.3kg

19/7 Idag så var vi med hundarna till Reginas Zoohörna för en bodyshaping. Elektra var alldels för tjock men det visste vi ju redan. Hennes vikt är 20.5kg och enligt Royal Canins veterinär så ska hon ner till 16kg men då protesterade jag så vi enades om 17kg :)
Vi köpte 3 säckar bantarfoder så nu är det en strikt diet som gäller så kanske hon har gått ner lite tills det är utställning på Åland och Hund 2013.

6/7 Idag så var vi till Piteå på utställning där Susanne Nilsson dömde. Trodde att hon skulle tycka om Elektra eftersom att hon har sett och dömt henne två gånger förut. En inoff då blev Elektra BIS-2 och en off där hon fick EXC och blev 4kk.
Men idag så tyckte hon inte om nånting med henne. Jag jämförde kritiken från den off utställningen och det var ingenting som var likt på dem. Jag gillar domare som vet vad de vill ha och dömer likadant i typen men sen är det ju klart att de kan vara för tjock för dagen och utan päls och sånt men då skriver ju domaren det men som sagt idag så var det ingenting som var bra med Elektra så nej, vi kommer inte att ställa för henne fler gånger.
Men dagens höjdpunkt var Olga som var ringsekreterare och inropare. Klart, tydligt och hur bra som helst var hon. Så det gick jag fram och sa till henne sen när det var klart i ringen.
Nej jag sa ingenting om Susannes insats hahahhhaa

15/6 Idag så var vi till Vännäs med Elektra och hennes två söner Lexus och Dollar. Alla 3 fick EXC fastän domaren tyckte att Elektra var för tjock (sant) och var utan päls (sant) så jag blev så glad.

12/6 -13 Ny vikt på Elektra är 20.7kg

29/7 Äntligen så har vår första cardigankull blivit född. Är så himla glad att allt gick bra men jag hade blivit ännu mer lycklig om det hade blivit fler blå tikar men man kan ju inte få allt och huvudsaken är ju att Elektra mår bra....

Midommar -12 Nu har Elektra blivit parad 3 gånger och en man som kan känna på tikar om de är dräktiga har sagt att hon kommer att få en stor kull. Ska bli hur spännande som helst.
Vi åkte ner för att hämta Elektra och resan ner gick jättebra. Vi sov över hos Linn och sen åkte vi ner till Gias keramik och hämtade keramik-Sonic som Meta ska få av oss som tack för att hon är den hon är.
Resan gick superbra tills Pekka skulle flytta på bilen nere hos Meta. Den startade inte. Helt död.
Som tur var så kände Meta en granne som är bilmekaniker som skulle hjälpa oss.
Han hittade till slut ett fel och fixade det men vi fick ändå några dagar nere i Holland där Meta visade oss fina sevärdheter som en orkideträdgård och ett ställe där de tar hand om sälar som har fastnat i fiskarnas nät.
Till slut så fick vi tillbaka bilen och vi kunde åka norrut.
Vi åkte till Fleegaard och handlade öl och sprit. När vi kom ut till vår fullastade bil så startade den inte igen... Suck...
Pekka ringde Assistansförsäkringen men de skulle inte kunna komma förrän på morgonen så vi blev inlåsta på parkeringen... På morgonsidan så provade Pekka att starta bilen igen och då startade bilen utan problem, så då var det bara att ringa Assistansen igen och säga att de inte behövde komma.
Bilen gick bra och vi körde till Ullared för att handla lite där också. När vi kom ut så..... Precis så var bilen helt död. Vi fick ringa bärgaren som var bussig och visste några killar som var duktiga på bilar som han ringde.
Vi lämnade in bilen på verkstad, fick en hyrbil och åkte till Linn och vilade och väntade på att bilen skulle bli klar.
De ringde på måndagen och sa att bilen var klar så vi åkte dit och pratade lite med dem som mekat med bilen och de var helt övertygade om att de hade kommit på vad som var fel på bilen.
Vi åkte vidare norrut och stannade till hos Helena på Skymningsskallets kennel och tittade på Tonics valpar. Alltid skoj att få se valpar efter "sina egna" hundar..... :)
Sen åkte vi hem och sov för det hade varit jobbiga dagar med en krånglande bil.
När Pekka skulle åka till jobbet så startade inte bilen igen... Djup suck....
Tur att mamma och pappa var så snälla att vi fick låna pengar av dem så att vi kunde köpa en billig, beg Vovlvo V70 av Susanne så nu kan vi åka på semester/utställning i Finland.....

19/5 Det gick mindre bra  på WDS. Jag vet inte vad som domaren inte gillade på Elektra men så är det ibland.
Nu har jag talat med Meta som har talat med Jelles ägare Renni. Vi skippar Auschwitz och åker och lämnar Elektra hos Meta där Renni hämtar upp henne på en gång och sen får hon vara nere hos Renni tills midsommar och då kan vi åka ner och hämta hem henne.
Det ska bli sååååååå spännande!

17/5 Elektra började löpa på en gång nere i Salzburg :=)

16/5 Nu har vi träffat Jelle och han var lika trevlig som Meta hade sagt så det här känns verkligenjätteskoj.

14/5 Ja nu är vi på väg till Linn i Skara. Sen när vi kommer ner till Meta så ska vi träffa Elektras pojkvän Jelle. Det  ska bli hur skoj som helst.

11/5 Idag fick Elektra följa med ner och bli vägd hos veterinären. Nu har hon gått upp igen fastän vi tycker att hon ser smalare ut när vi ser och känner på henne :(
Nu väger Elektra 19.6kg och hon har inte fått nåt annat än sin bantarmat...
Pekka har varit gullig och gjort valpannons så den är inskickad till WCP (klubbtidningen för corgi) och sen ska jag också fixa till så att det kommer in på hemsidan.
Till er som tror att det är "bara" att ta en valpkull..... Nja riktigt så är det inte ;)
Men nu är det bara några dagar kvar tills vi åker mot Slazburg med första stoppet hos Linn och Emelie i Skara....

26/4 Idag så har jag försökt att räkna ut när Elektra ska börja löpa och det verkar som om det blir när det är utställningen i Vännäs.... Men om det är så att jag är på operation eller helt nyopererad så tror jag att jag får vänta till nästa år i stället för jag tror inte att ens jag orkar hur  mycket som helst :)
Men vi håller tummarna att hon ska gå fram lite  så att det blir parning i början av juli för det  hade varit helt perfekt.

24/4 När jag vägde Elektra idag så låg hon kvar på 18.75kg så det är ju skönt att hon inte gått upp i alla fall

23/4 Elektra satt och tittade uppfodrande på Pekka så de gick ut och gick en skogspromenad på en timme så nu är det nöjda båda två :)

21/4 Idag var vi iväg till Umeå för att göra en ögonlysning på Elektra. Jag missade ju den som var här i Övik i januari eftersom att vi hade valparna då. Men som tur var så hade de tid i Umeå så vi åkte dit.
Vi passade även på att väga Elektra och hon är ju inte i toppform än men det går ju sakta men säkert neråt. Nu väger Elektra 18.75 så det går ju sakta men säkert nedåt.
Ögonen var helt perfekta på henne så veterinären sa tom att det var synd att hon inte hade kameran och kunde fota hennes vackra ögon. Självklart så var jag ju då tvungen att säga att jag kallar ju henne för Excellenta och vet hade humor och sa att då är det nog därför som hon även har Excellenta ögon.
Näthinnan på det blå ögat var också vacker med två färger så tjejen som gick med henne för att lära sej fick se ett praktexemplar :)

3/4 Nu väger Elektra 19.15kg

22/3 Ny vikt på Elektra är 20kg! Suck så nu blir det hårdbantning av Excellenta :=) Nu har hon fått den andra sprutan av leptospiros

7/3 Nu väger Elektra 18.95 kg.... Suck vill ju att hon ska gå ner mer tills utställningen i Sundsvall. Vi gav henne den första leptospirossprutan och rabiesvaccinering.

2/3  Vi tog med de andra hundarna när vi besiktade valparna idag. Det var inte skoj när Elektra steg på vågen för nu väger hon återigen 19.2kg. Vi har bantat henne så länge och ändå så tycker vi att hon ser smalare ut än när hon vägde över 19 i oktober. Märkligt..
Jag vet ju att hon har stulit lite mat från Geisha men det är bara ett par gånger så jag vet inte vad hon får tag i som gör att hon inte går ner i vikt. Men det är bara att kämpa på för så här kan hon inte se ut när vi ska ställa ut henne nere i Sundsvall i april....

20/2 -12 Elektra fyller 3 år idag! Oj vad tiden går fort. Tycker inte alls att det är länge sen jag åkte in till Bjästa och hämtade henne... Mattes (och numera även husses) allra goaste gullhjärta ....

10/12 Vi var ner till HUND 2011 med Elektra. Det gick hyfsat bra. Hon fick EXC och vann ÖKL så det var ju bra MEN hon var för tjock. Ändå så ser vi med ögat att hon har gått ner sen i okt men det är bara att fortsätta att kämpa på med henne.

24/10 Jahaja där fick jag för att jag sa att vågen gick neråt för Elektra..:( Idag när vi vägde henne så vägde hon 19.4kg. Jag fattar det inte. Hon får dietfoder, jag vaktar när de äter och hon stjäl nästan inget så jag har ingen aning varifrån hon går upp i vikt.
Men jag får väl ta och minska lite på maten och se vad som händer. *suck* Vill ju inte komma till NORDV med en tjocksmock för nu är hon anmäld till den!

21/9 Vågen går sakta men säkert nedåt även om hon stjäl foder av Geisha när man inte ser.... Idag vägde hon i alla fall 18.05 kg.
Vi tränade idag också och det gick rätt så bra men hon är ju så speciell med det att hon vill inte träna med nån annan då bara fjantar hon sej och håller på som att hon inte vet vad orden betyder...
När marie skjutsade hem mej så satt vi här utanför huset och pratade om hundarna. Geisha och Elektra var lösa och sprang runt och lekte. Rätt vad det var så sprang Elektra ner mot baksidan huset med Geisha hack i häl.
Marie blev orolig (inte jag...) och gick och ropade och då kom det två blöta hundar under altanen.
Då hade Elektra fått nåt ryck att hon ville bada så hon hade sprungit in under altanen och ut på andra sidan där vi har Leos pool som vi håller på att tömma och tagit med sej Geisha (såklart) och badat....
Det är så härligt med hundar som tänker ut saker och ting själva....:=)

10/9 Äntligen så är Elektra som hon brukar vara.. Nu boffar hon och bossar över de andra när de leker. Underbart att se.....

8/9 Idag så har vi tränar för första gången sen Elektra kom hem till oss igen. Det gick hyfsat bra med hjälp så det kändes skoj. Stannade även på vägen hem och vägde henne och nu väger hon 18.35kg... Suck.. Undrar om det blir nån utställning för oss i år?

3/9 Ja idag så kom då äntligen Elektra hem till oss igen. Det känns helt otroligt skönt att försöka gå vidare efter allt som hänt.

Jag är absolut ingen bitter person utan jag brukar ha ganska lätt att acceptera saker och sen gå vidare men att vi inte fick köpa en valp efter Elektra, det vet jag inte om jag nånsin kommer att komma över.
Hade det varit en ordinär kombination så hade jag väl inte brytt mej så mycket kanske men eftersom att både Elektra och Kennedy är fria på allt som de har kollat så hade det ju varit guld värt att få börja bygga upp kenneln på de här tre hundarna som jag då skulle ha haft. Geisha är ju så liten så där vet man ju ingenting om hur det kommer att gå med alla hälsotester som jag kommer att göra på henne.

Till er som undrat så NEJ Elektra är inte en foderhund utan jag har köpt henne och lånade sen ut henne till Paula.

15/5 Idag ringde en väldigt glad Paula och sa att Elektra och Kennedy hade parat sej. Härligt att höra och nu är det bara att gå och vänta och hålla tummarna att allt går bra så att det kommer ett gäng underbara valpar om 63 dygn...

7/5 Ja nu har Elektra gått sitt första officiella viltspårprov. Sara började ju träna Elektra bara för nån vecka sen och sen dess har hon gått 2 st korta spår och ett fullångt anlagsklass spår.
Sara tyckte att det gick så bra att hon anmälde henne till ett off prov och nu har hon gått det och det gick hur bra som helst...:=)
I kritiken så skrev domaren att hon hade utmärkta spåranlag så nu är det bara att jobba vidare med det.....
Lite synd att hon precis har börjat att löpa så att vi inte hinner starta på fler prov.... Men det tar vi igen till hösten :=)

10/2 Idag så ringde Linn och frågade på SKK hur det hade gått för Elektra med hennes armbågsröntgen. Det gick skitbra så jag är så otroligt glad att jag inte behöver tänka på plan B.....
Jag fick ju en impuls när jag var och tog bort de sista stygnen med Jesse att jag skulle kolla armbågarna på Elektra. Sagt och gjort är ju samma sak för mej så jag frågade vet Anna om det fanns någon tid och hon ringde mej lite senare och sa att

29/1 Nu har jag varit och ögonlyst Elektra och det gick bara bra och hon var UA. Skönt så nu är alla hälsotester avklarade innan hennes parning hos Paula.

1/1 Ett nytt spännande år börjar för mej och Elektra