Dagbok 2005 >>>>

6/12 Nu väger Oggie 14.6 kg och är ca 45 cm hög. Stora karln alltså! Tänk det trodde man inte då man var glad att han ökade 10 gram/dag! *skratt* Lena berättar att han rusar glatt runt i lervällingen och busar. Nog är det tur att det finns fri tillgång till vatten? *skratt* Danielle har även lärt honom en ny konst. Att dansa. Först så snurrar han runt sen sätter han sej och snurrar på baken och slutar med att rulla runt flera gånger! Måste ju se hur kul ut som helst. Han kan även give me five" och rulla runt.

28/11 Hej gammelmatte!

Matte är sur på mig idag! Hon bara vänder sig bort och fnyser när jag vill vara gullig.
Nu undrar nog du och alla andra varför?
Jo! "skamsen blick" Jag har tuggat sönder skon på en av hennes fina och dyra samlardockor, tur att hon hann och stoppa mig innan jag tog foten!
Jag blev nog lite mallig igår! "skyller min dumhet på det"
Nu sa matte att hon inte är arg längre, hon hade ju glömt att stänga dörren så hon fick nog skylla sig själv lite.
Kramar Oggie

27/11 Utställningen gick kanonbra för Oggie som fick HP liksom sina syskon! Härlig start på utställningskarriären! Kör försiktigt nu då ni åker hem eftersom att ni troligtvis har mer vinter söderut än vad vi har här.....;) Kram till er allihopa!

26/11 Idag så kom Oggie med familj och hälsade på oss eftersom att vi ska på utställning i morgon. De hade med sej mat och inte vilken mat som helst utan oxfilé! Snacka om att ha valt sina valpköpare med omsorg! Jättekul att ni tog er tid att komma och lycka till i morgon!

19/11 Hej gammelmatte!

Ville bara berätta att Tamie lyser som Rudolfs röda mule hon också, fast där bak.
Det är jätte spännande att lukta men hon blir så sur, ju mer jag vill lukta desto surare blir hon. Jag fattar inte varför?

Kramizar Oggie, vi ses snart.

14/11 Hej Gammelmatte!

Nu har jag "hittat" min grej.
Igår när vi var ute så gömde matte och husse min dummie! Det var jätte kul att leta efter den! Efter tredje gången så stoppade matte ner den i fickan så då fick jag skälla på henne och försöka att sno den så hon förstod att jag ville leta mer. Jag lyckades hitta den en gång till utan problem men den 5:e gången ville inte nosen riktigt så matte strosade sakta fram till den så att jag skulle hitta den. Det tycker jag var snällt så att jag inte misslyckades men plocka upp den det fick hon göra själv! När vi kom hem så somnade jag mitt i högen med skor som matte skulle ställa undan för vintern, normalt skulle jag ha snott dom och spridit ut dom i hela huset. Slick Oggie

11/11 Hej!

Jag lämnade sportsidorna! Husse och matte bryr sig inte om dom så då blir det mer tid till mig. I morgon ska Tamie visa mig sin långpromenads runda vi ska ta med oss fika och vara borta hela dagen för jag måste stanna och vila på vägen ju "tror dom ja" Puss Oggie

10/11 Hallo alla!

Nu har jag gjort det igen!
Tänkte vara bussig och fixa lite konfetti till matte och husse ifall dom skulle bli bjudna på något bröllop. I morse slaktade jag morgon tidningen totalt!

Blöta pussar Oggie

8/11 Hallå Fox och Kenzo!

Vi håller ihop eller hur? Det bästa som finns är att rulla sig i härlig lera. I helgen när vi var ute, passade jag på att springa ut i vassen då vi var på upptäcksfärd i skogarna runt Lida friluftsgård. Jag blev både lerig och våt. Matte och husse fick ta in mig på en toalett och frottera mig torr med pappershanddukar. Som tur var var det en ganska varm dag här i Stockholm.
Hem färden blev varm och go iaf.
Jag fick ligga på golvet bakom husses säte och han satte på värmen, där somnade jag gott! Kramizar Oggie

29/10 Hej alla Hummelvikare!

Matte tycker att jag är den hemskaste väckarklocka som finns.
Matte jobbade natten som gick. När husse gick ut med Tamie och jag inte fick följa med så tycket jag att matte skulle vakna, så att jag också fick gå ut!
Därför hoppade jag upp till matte i sängen och stoppade in nosen i hennes öra och gav till ett riktigt Oggie skall!
Det gav resultat och matte satte sig upp med ett illtjut. Jag blev så lycklig men inte matte som sagt. Voff! Oggie

26/10 Hej igen Gammelmatte och alla andra!

Igår kväll gjorde jag ett jätte stort bus!
Husse, matte och lillmatte Emelie var inte glada det kunde jag höra fast dom inte skällde på mig. Det var ganska ruskigt väder här igår.
Det spöregnade och blåste kuling. Själv tyckte jag att de´va dö härligt!
Hursomhelst var jag iallafall våt som efter ett bad (utan skakning) när vi kom hem ifrån vår promenad,
När husse skulle torka mig krånglade jag mig ur hans grepp och passade på att smita ut på baksidan där lillmatte Danielle höll på att mata kaninerna, där finns en sån härlig rabatt som inte går att motstå.
Behöver jag säga mer?
Sen sprang jag in! Och eftersom jag nu är så duktig på att ta mig upp i soffor och sängar så tog jag ett varv genom hela huset satte leriga sladdspår på golvet och ställde till i Emelies säng. Där hon just bytt sängkläder! innan husse och matte fick tag i mig hade jag ställt till en hel del. Jag fick sitta instängd i min bur medan dom torkade upp över allt och sen tvättade dom av mig allt den härliga smutsen men jag tror inte dom fattar hur härligt det kändes!
När allt var klart så la jag mig ner, sov jätte gott och drömde om alltsammans hela jag sprätte samtidigt som jag "pratade" i sömnen.
I morse fick jag duscha igen för då sa jag inte till att jag ville kissa. Jag kissade på golvet och sen rullade jag mig i det. Matte säger att jag gör så för att jag ska få slabba med vatten!
Kramar buspojken (lortgrisen) Oggie.

25/10 Nu har Oggie gjort en "Pyttan" igen och hoppat upp på bordet och stulit mat! Jag kan trösta eller vad man ska säga att Chaos är precis lika påhittig! hi, hi. Oggie har tappat 3 framtänder.

Hej Gammelmatte!

Igår var det ingen rolig dag!
Jag var så hungrig men det var jobbigt att äta för det bara kliade i tänderna hela tiden.
Jag gnagde och gnagde allt vad jag orkade.
På kvällen kändes det bättre och när matte tittade så hade jag tappat tre tänder. Dom sitter i tuggknuten nu. Sen satte jag i mig ett skrovmål och väckte matte två gånger inatt för att jag behövde baka några kringlor.
Blöta pussar Oggie

22/10 Hej Gammelmatte!
Matte hittade vita hårstrån i min svanstipp idag!
Jag försäkrar att jag inte har varit i färgburken. Oggie

18/10 Nu väger Oggie 10.6 kg. Jag fick ett meddelande från Oggie i gästboken där han "beklagade" sej över resten av flocken. Men jag kan trösta dej med att det är ännu värre i den här flocken... Du ska bara höra då vi har sångtävlingar i bilen på långresor! Tur att TV4 inte har haft någon utsänd till "veckans värsta" kan man säga utan överdrifter! *skratt* Så lite ylande låter väldigt trevligt och normalt i sammanhanget! hi, hi....

4/10 Nu väger Oggie 8.4 kg.

3/10 Ny rapport från Lena:
Nu har veterinären hört av sej och bakterien som Oggie har heter Trotius (ev. felstavat) Den penicillin han fått borde ta dessa bakterier (Synolox) Men eftersom vi inte tycker att han kissar mindre ska vi lämna in ett nytt urinprov i kväll. Om koncentrationen ligger över 1.030 så vill hon göra ultraljud på njurarna. Men det är inget man märker på Oggie utan det är full fart precis som vanligt.
Kommer precis ifrån veterinären! Bakterierna var under kontroll men urinen är fortfarande väldigt utspädd. Nu ska han äta hela kuren, sista tabletten tar han fredag kväll. Sen får vi se hur det ser ut i helgen och därefter se om vi behöver gå vidare. Vi ska även mäta upp det vatten vi ger honom/vad han druckit upp ca en gång per timme samt uppskatta hur mycket och hur ofta han kissar under denna timme. Hua lid med mig men vad gör man inte för sina älsklingar. Kram Lena och Oggie

28/9 Nu väger Oggie 7.6 kg och är ca 34.5 cm hög. Oggie hade en urinvägsinfektion som han tydligen hade haft ett tag för den hade gått ända upp till njurarna! Lena frågade om det kunde ha något samband med att Mitzy hade sin urinvägsinfektion vid valpningen men det trodde de inte. Skönt att höra.... Veterinären sa att antagligen var det "snälla" bakterier eftersom att de inte hade märkt något på Oggie så det känns ju skönt. Lilla gubben! Busig är han fortfarande och hittar på allt möjligt! Han brukar hjälpa Lena att plocka tvätt från/till tvättmaskinen. Men en dag så tog han om jag säger som så: " smutsiga underkläder!" :) (dvs trosorna!) och sprang som ett skållat troll genom huset och ut genom dörren och runt huset och framför huset där släppte han dem och naturligtvis så gick det folk förbi just då! *skratt* Ja, vad kan man säga: !'ve been there many times with Pyttis! *skratt* Men du ska veta att allt som inte dödar härdar och sen kan man skratta åt det. Jag tror nog att det var "värre" för dem som ev vaknade av att jag kom och sprang efter Pyttan en tidig sommarmorgon, barfota i ett semesterparadis då hon var i värsta åldern väsandes Pyttan nu stannar du! Så om du deppar lite någon dag så läs Pyttans dagbok från våren/sommaren -03! Han har på senaste tiden hellre velat ta Tamies mat än sin egen... Kramiz i alla fall på er och det ska bli skoj att ses på söndag!

27/9 Lena var lite orolig att Oggie hade fått en urinvägsinfektion eftersom att han pinkar direkt då han kommer in. Men det skulle kollas då de skulle till veterinären så vi får väl se.

23/9 Nu väger Oggie 7.2 kg. Han ska vaccineras på tisdag och så hoppas jag att vi ses till helgen! Kram på er!

18/9 Nu väger Oggie 6 kg och har passerat syrran!

12/9 Idag så fick jag en ny rapport om Oggie. Han är väldigt busig och tycker att det är hur kul som helst att busa med Tamie! Matte är väl inte riktigt lika förnöjd över det men tycker att det är otroligt skönt att de har blivit kompisar så fort. Enda gången som hon har blivit lite sur på honom nu är då Oggie bet henne i hennes ädlare delar och det kan man ju förstå att det inte var så populärt! Jag fick ett fint kort på Oggie och nu väger han 5.2 kg.

7/9 Ny rapport! Härligt att man får följa med så mycket nu sen dem har flyttat också! Keep up the good work! I alla fall så har Oggie fortsatt med det vi såg på valptestet med att vara bytesmedveten den lille rackaren! ;) Här kommer mattes rapport:

Måste säga att han är mycket lättlärd. Han kan sitt och vacker tass, han sätter sig alltid när vi kallar in till mat. Imorse så kastade han sig inte över maten utan satt kvar och tittade på mig, först när jag sa varsågod så började han äta. Jag hoppas att det inte var en tillfällighet utan att han har uppmärksammat att det är så sur tanten gör. Men att lämna ifrån sig saker är inte populärt han vill gärna sticka iväg med dem. Igår hittade han ett av Tamies gamla märgben, det grävde han ner i trädgården. När jag grävde upp det för att kasta bort det så stod han bredvid och krafsade tillbaka jorden och gläfste som besatt. Till sist tog han ett ordentligt grepp om min fotknöl i hopp om att jag skulle fatta vinken men inte då! Så därför sprang han fram till vattenskålen och välte den. "Tji fick hon". Olyckor händer det inne ibland men han kan gå in och ut på baksidan som han vill och för det mesta går han ut när det trycker på. På våra promenader är han först, han studsar omkring som en liten boll. Det är aldrig så att han lägger sig och inte vill gå utan full fart hela tiden. Det allra senaste är att han försöker ta sig upp i soffan. Han tar sats och hoppar men eftersom han inte får något fäste med tassarna så kan han inte häva sig upp men om några dagar så fixar han det också.

2/9 Nu har Oggie apporterat näbbmus! Han apporterar även sin glatt leksakerna till matte. Han sov hela natten hos matte Emelie och har skött sej alldeles utmärkt än så länge. Det har även gått förvånansvärt bra med Tammie. De fick ju bekanta sej här hos oss på neutral mark för Tammie så jag tyckte att de inte skulle tillåta minsta morrning från henne, så de har hållit henne kort och Lena har ägnat nästan all sin tid åt Tammie så att hon inte ska bli avundsjuk. Så det har funkat bra hitintills i alla fall. Så det är skönt för oss alla! *skratt* Det kommer säkert att gå jättebra!

1/9 Nu har jag fått rapport hur resan har gått ner till stan med tunnelbana! Han sov nästan hela vägen ner till Stockholm vilket gjorde att han blev ju pigg som en mört då de var meningen att de skulle gå och lägga sej! Så han höll Emelie vaken till kl 05.30, den lille busen!

22/8 Nu har även Oggie blivit avmaskad, fotad och vägd! Uppdateringarna har ju halkat efter men vi har ju såklart även klippt klorna på honom med jämna mellanrum!

8/8 Nu har vi avmaskat och klippt klor igen och självklart fotat på 5 veckorsdagen! Nu väger Oggie 1530 gr. Oggie har verkligen blivit busig. Han är smart och ger gärna ett tjuvnyp till de andra om det är någon annan som har brottat ner någon.
 

1/8 Nu har det verkligen blivit mycket hund av lilla turkos! Det har verkligen varit bra för honom att få börja äta riktig mat. Nu på em har han äntligen passerat kilostrecket med minsta möjliga marginal! Han väger nu 1002 gram!

26/7 Nu har vi avmaskat och klippt klorna igen. Turkos är ju liten men naggande god! Bortskämd har han blivit eftersom att vi har pysslat om honom så mycket vi har kunnat för att han ska må bra och växa och bli stor. Nu efter att de har fått börja käka kulor med köttfärs så har han börjat att öka riktigt bra för att vara honom alltså. Han är väldigt foglig, go och snäll av sej.

24/7 Nu har de små gaddarna tittat fram! Turkos kör sitt eget race och mår bra och äter mycket, lite mer ofta än de andra. Men han är otroligt mysig och go.

22/7 Tänderna börjar komma, klippt klor igen, ögonen helt öppna.

15/7 Har börjat att få en liten springa på ögonen

11/7 Klippt klorna och avmaskat honom.

7/7 Börjat mörkna på nos och trampdynorna

5/7 Tappat nästan hela navelsträngen