Dagbok 2006

14/9 Ännu ett underbart besked om att även Cleo är fri på höfterna! Helt underbart att hitintills så är ALLA Mitzys röntgade avkommor fria. Det är ju bara Addis som är oröntgad och sen är det Challe och Leevi kvar ur C-kullen så hennes statistik är det då inget större fel på! *skratt* Massor av kramar till er!

31/8 Idag fick jag ett härligt mail av Cleo med familj. Nu när jaktsäsongen ÄNTLIGEN har börjat så får ju självklart Cleo vara med. Han har jagat iväg lite tjäder och älg, men det roligaste var när han fick apportera en knipa som husse hade skjutit från båten! Himla otur att kameran var hemma...... Kram på er!

15/5 Idag så ringde Linda och talade om att även dem skulle komma på kennelträffen i sommar! Oj vad skoj det ska bli att få träffa er igen. Nu går de en unghundskurs eftersom att Cleo var för ung då valpkursen var så fick det bli den här kursen i stället. Det går jättebra och Pär och Linda är jättenöjda med honom. De brukar också åka och träna med Harry och Lena och resten av gänget och får ju där många användbara tips för de är ju superduktiga. Sen tränar de en gång i veckan med ett gäng flattar och golden och det är ju också skoj såklart. Linda frågade hur Chaos var och jag sa att det som är besvärligt då man ska träna avlämningarna är att man kan inte stoppa något i munnen och be henne hålla kvar för då ser det ut som om att hon ska kräkas och så spottar hon snabbare än blixten! Linda blev jätteglad för precis så var även Cleo! :>)
Men däremot då man tränar och det är en "vanlig" apportering så då går det hur bra som helst att bära. Men vi kämpar på och det gör ju Linda och Pär med Cleo också som nu har mognat jättemycket under vintern. Så himla skoj att höra ifrån er om hur det går med alla valparna. Stor kram till er så syns vi i Mäja!

28/3 Äntligen så har jag kommit mej för att ringa till Cleo för att höra hur det gick på utställningen. Cleo hade först blivit alldeles brydd över alla hundar så Pär fick gå iväg med honom en stund för att han skulle lugna ner sej men sen gick det hur bra som helst och han la sej tom och sov i buret en stund. Coola killar! ;)
Pär berättade att nu är Cleo i ett skov där han ska äta precis allt som han kommer över. En dag så hade han ätit flera stenar som han spydde upp på natten och en annan dag så hade han ätit upp ett par trosor som han spydde upp hela! *skratt* Det måste ju vara en prestation att få i sej dem hela eller hur? Cleo tycker att det är superkul att spela fotboll och innebandy med Joakim. Däremot så har han en tendens att bli lite åksjuk, men det går över efter en stund. Cleo är en superduktig jakthund som älskar att driva rådjur så det ska bli spännande att se hur det går då det blir lite mer allvar. Cleo har även varit med på fiske och då apporterade han en abborre. Först så tyckte han att den var äcklig men sen sprang han glatt omkring med den. Han råkade bita lite för hårt i den så att det blev lite köttsmak så då husse skulle ta av honom den så blev det racerfart i Cleo minsann! *skratt* Det gäller ju att vara rädd om det som man får tag i som går att äta. *gapskratt* Nu väger Cleo ca 19 kg och är ca 49 cm hög

9/2 Jag säger bara oj, oj, oj - Cleo Boy! för att härma en travhästslogan från 70-talet! (Ego Boy alltså om det var någon som inte hängde med!) Vilka härliga bilder! Ska verkligen bli skojigt att följa er och se hur det kommer att gå! Jättekramen från oss!

22/1 -06 Idag så fick jag en helt ljuvlig dagbok att läsa om Cleos äventyr. Tack så väldigt mycket för den! Här kommer den! (Men eftersom att jag aldrig blir nöd så hade jag ju blivit änne mer glad över fler bilder också.... ;) )

  • 06-01-19: I dag var både matte o husse med till skogen så det gäller att sköta sig, efter en stunds pulsande började husse bete sig konstigt ock så small det och ner kom en sån där tjäder som jag verkligen tyckte om att bita i mm.....
  • 06-01-14:Fick följa med husse till skogen pulsade i 3-4 dm snö puh" men vi fick roligt till slut, jag skällde på något stort svart längst upp i trädet husse kallade det för Tjäder
  • 06-01-10:I dag var husse inte snäll jag fick bannor bara för att jag tuggade sönder en matslev som smakade makaroner?
  • 05-12-31:I dag fick jag kasta mig i bilen och åka en bit sen fick jag spåra ett skadskjutet rådjur de var skitkul"
  • 05-12-20:I dag fick jag spåra älg på nysnö hade gärna velat springa lös men det fick jag inte, men det var intressant
  • 05-12-01:Jag fick springa efter rådjur lös och skälla lite de tyckte jag var kul.