Bira dagbok 2006 >>>>

31/12 Linneas egna ord om Bira:

Det nya året börjar bra

Det nya året börjar bra.. Bira har ju nu ätit välling och ris på inrådan av veterinär.  Var till veterinären i fredags och hörde för tänkte dom skulle titta på Bira då hon varit dålig i magen. Men deras svar blev ungefär  " Låter som att vi måste titta på hon och att hon nog skulle måsta få dropp, men vi har inte tid och imorron har vi ju stängt" men sen sa hon att jag kunde testa ge hon endast välling och ris under helgen om jag inte ville fara till Luleå. Så valde ju då de lättare och billigare alternativet före är ju inte direkt billigt att fara in på jourtid heller... Och idag var vi till Kåbdalis och åkte snowboard och hundarna fick vara hos min pappa och hans fru och dom pysslade om hundarna REJÄLT skulle jag tro!  men i alla fall så då vi hämtat hundarna och jag skulle ge Bira välling så tittade hon på Tony då jag höll hon lite lätt i huvudet och jag såg att hon var gul i ögonvitan.. (ögongulan??)  Visade sig att hon var gul hela på hela kroppen (magen, öron mm där huden syns rätt bra) Så Tony fick ringa veterinären i Luleå (nepp jag klarade de inte) så imorgon första dagen på de nya året ska vi då in till veterinären.

För övrigt så skjuter dom rejält med raketer här i kring och hundarna är inte direkt brydda  dom ligger mest och sover och myser på.  

Gott nytt år gott folk

29/12 Eftersom att Bira inte har lagt på sej så mycket så tog Linnea kontakt med veterinären och frågade om råd. De ville lägga in henne med dropp! Men det var ju inte det som var felet att hon är uttorkad.... *suck* Varför blir det ibland så att man måste vara en st.f. veterinär? ;) Gott Nytt År till er allihopa uppe i Piteå och jag hoppas att Biragumman lägger på sej de borttappade kilona snart igen!

22/12 Rapport från Linnea:

Hej Carina
Nu har Bira löpt i 23dagar, men dom senaste dagarna har hon nästan inte fått behålla nån mat.
Hon är vrål hungring och kastar i sig maten till och med tar mat från Doris(!!!!) men sen kommer den upp samma om hon dricker massa vatten. Små små potioner får hon behålla så försöker ge hon de.. men hon lyckas ju som sagt ta från Doris ibland.. hon har blivit jätte mager och väger bara 13.2 kg nu!
Men Doris hon är fortfarande rund och go trots sin mat förlust...  :D
Vet du om de är vanligt att dom börjar må så dåligt att dom inte får behålla maten vid löp?? men hon är ju pigg mellanvarven hon inte mår illa
 
hoppas allt går bra med valparna
 
kramar och god jul och gott nytt år

21/12 Bira har under tiden hon löpt kräkts flera gånger så nu har hon tappat mycket vikt och väger nu bara 13.2 kg.... Lillgumman! Ändå har hon ätit bra och snor även av Dorr om hon kan! Jag har inte hört något sånt tidigare, för våra gör inte så. Jag hoppas verkligen att det går över nu då hon har löpt klart. Försök att  ha en god jul i alla fall.....

8/10 Fick det här härliga mailet från Linnea:

Hejsan
Inatt har Bira fått sova borta!!! För idag har Bira fått följa med min far på fågeljakt. Dom hade passerat 2 stoooora vattenpölar... tillräckligt djupa var dom då tydligen för Bira hade simmat igenom dom... alldeles lycklig att få bada... :D
Dom hitta ingen fågel men dom hörde 2 st drev.. och då dom kom tillbaka så
sköts de just en hare som Bira var fram och titta och lukta på! Nu ligger hon iaf utslagen på golvet!
 
kramar

3/9 Så här skrev Linnea om dagens tävling med Bira:

Bira fick gå före på tävlingen och medan jag stod och fundera om jag skulle fortsätta och köra resten med Doris då hon redan nollat platsliggningen var de en som berätta att man kunde ju bryta före sista momentet och då slipper man ju få med de som resultat sen.. Så de tyckte jag lät kul och ville testa :D Var för övrigt bara 2 st hundar som tog första pris av ca 15 och de var en i klass 2 och en i elit. Det var stora vatten pölar på planen där dom allra flesta vägra lägga sig i. Dumt nog har ju lilla Doris inte fått vara med om så mkt regn.. Har ju inte regnat mkt alls denna sommar och har de regnat väntar man ju till de lugnat ner sig innan man går ut med hundarna så Doris tyckte de var JÄTTE obehagligt då de riktigt öste ner. Och Bira hade jag valt att mest träna vittringsapport och metallapportering fast jag vet att jag bör köra igenom alla moment dagen innan för att hon ska fungera som bäst... :/ Sen var hon ju sååå nära att klara vittringsapporten hon tog rätt men släppte den och tog en annan. Så är ganska så säker att den hade ngn doft på sig för på alla träningar sen vi gjorde de som fullständigt moment har hon klarat de utan tvekan. Nepp nu kokar mitt vatten så nu ska jag koka mina vittringsapporter och he dom i frysen!!!

Kramar

20/8 Idag så fick jag ett mail att Linnea hade vägt hundarna och nu har Bira gått upp till 16.5 kg! Härligt!

19/8 Äntligen så fick Bira sitt LP 2!!!! Hurra och grattis till er! Ni är ju så otroligt duktiga! Nu håller vi tummarna för trean så att ni kan börja med eliten! Jättekram till er från oss!

10/7 Även Bira fick två utmärkelser med sej hem. Först så blev hon ju Årets Hummelvikare i lydnad och så fick hon ju sin LP rosett! JÄTTEGRATTIS till er och vi håller tummarna för nästa tävling i tvåan!

16/5 Nu har jag varit och lånat lite bilder från Linneas sida på Bira och Doris... Bilderna var från sista april då Linnea var ute och träande hundarna. Jag har ju alldeles glömt bort att skriva i hennes dagbok om hur det har varit under våren. Kan väl bara sammanfattas med ett ord och det är succé! 2 st första pris i tvåan efter varandra fastän Linnea bara går och väntar på att Bira ska börja att löpa. Nu fick hon efteranmäla till tävlingen på fredag så vi håller alla tummar, tassar och tår och det är många nu i den här familjen för att det ska gå bra den gången också så att du kan ägna dej åt trean. Men ska du inte försöka dej på ett LP där också så att det blir värsta långa namnet på Bira? *skratt* Linn var orolig över vilken klass du skulle starta i på träffen i sommar, men jag sa att det är lugnt! Hon är i den alldeles egna "Biraklassen"! Kramar och lycka till på fredag!

10/4 Nya bilder på Bira

20/3 När jag gick igenom mina gamla mail så hittade jag de här bilderna som jag hade glömt att sätta in på Biras sida. *skäms som bara den*

19/3 Ja vad ska man säga om våra duktiga tjejer i Piteå? De är ju bara hur duktiga som helst! Idag så tog Bira sitt tredje första pris med otroliga 190.5 poäng och därmed så har hon nu ett LP 1 dvs ett lydnadsdiplom! Helt otroligt! Nu ska det bli spännande att se fortsättningen! Linnea vägde Bira igår och nu väger hon mer än någonsin dvs 15 kg och det var nog tur eftersom att det blåste så mycket på tävlingen! *skratt* GRATTIS igen tjejer!

27/2 Nu har jag fått nya bilder på Bira också och inte bara Doris! ;) Sötisen!

19/2 Världens bästa Bira har gjort det igen! 197 poäng på lydnaden är ju faktiskt bättre än pappa Rivers resultat och det säger ju inte så lite....! Hoppas, hoppas att det går lika bra på nästa tävling med henne. Linnea har även skickat en bild på hur Bira såg ut då hon var skendräktig. Bamsekram till er allihopa från en otroligt stolt och glad uppfödare!

31/1 Bira väger samma nu som vid förra vägningen 14.5 kg. Linnea hade tänkt ställa ut henne i Piteå men kommer nog att vänta till nästa utställning i stället eftersom att hon även har börjat att fälla ur lite grann.

21/1 -06 Nu har jag fått lite mer uppdaterat om Biragumman också. Hon har ju nästan hamnat lite i skymundan av busiga Doris. Nu har i alla fall Linnea anmält henne till några lydnadstävlingar så vi håller tummarna att det ska gå lika bra i fortsättningen! ;) De var till ett ridhus och tränade lite häromdagen och det gick jättebra. Det var så trångt att det gick nästan inte att göra en inkallning utan att stöta i de andra men Bira brydde sej inget alls om allt det andra. Här kommer några nya vinterkort på Biragumman.