Bira dagbok 2005 >>>>

8/12 Idag så fick jag träffa Bira igen! Himla skoj! Hon fick följa med när Linnea kom för att hämta hem Doris. Så nu hoppas vi att allt kommer att gå bra för dem allihopa där uppe i norr....

30/11 Ny höjd på Bira är 47 cm.

21/11 Nu har jag fått en alldeles färsk bild på Bira då hon ligger och myser i sin favoritfåtölj! Tråkigt att hon skulle börja löpa precis då det var tävlingar, men ni får ta det sen i stället! Har alldeles glömt bort att skriva att Linnea nästan skämdes över henne då hon fick träffa en liten Kelpievalp som hon nästan försökte att förföra! *skratt* De är inte skojiga då de vet vad de vill de små liven! Kram och hej så ses vi snart....

17/10 Nu ökar hon så att det står härliga till och väger nu 14.5 kg! Heja gumman!

30/9 Nu väger Bira 13.7 kg så det går ju sakta åt rätt håll. Hon tål i alla fall den här maten bra och det är ju huvudsaken!

25/9 Nu är Bira röntgad med A på höfterna och UA på armbågarna så det är ju helt underbart! Härligt tjejer! Idag så fick jag ett härligt mail från Linnea där hon berättade att grannen kom med en nyskjuten gräsand som Bira nästan direkt apporterade! Först så stod hon och luktade på den men sen då de sprang ifrån Bira så plockade hon upp anden på en gång och tog den med till matte! Suveränt! Så nu hoppas jag att ni fortsätter mer med apporteringen så att vi får se er på ett jaktprov, tollingjaktprov eller working test också! Härligt och tack för bilderna! Sen har ju Bira även varit på herrbesök hos Molle! Men bara för att "hänga" lite! (visst är det så ungdomarna säger?) Roligt hade dem i alla fall och det är ju jätteskoj om de börjar att träna ihop!

10/9 SUPERGRATTIS!!! Bira fick ett första pris och 187 poäng på dagens tävling i lydnad! Härligt jobbat tjejer! Kolla vad stolt Bira är då hon sitter med sin stora fina pokal! För hon vann även tävlingen med sina höga poäng och det var 8 st tävlande i hennes klass!

27/6 Igår så fick jag reda på lite mer om Biragumman. Hon kommer att röntgas lite senare och har varit ute och tränat vattenapportering med fågel och gått ett släpspår! Duktiga Bira gick ett släpspår efter en rapphöna. Hon bar fågeln men släppte den när hon kom närmare matte för att lukta på den. ;) Sen tränade de vattenapporteringar med dummiesar och mås. Det gick bara bra, men måsen släppte hon då hon på land. Dessutom så har Bira gått och blivit "draghund"! Linnea var ute på sina inlines och då hade hon sele på Bira som drog henne. Så hon är en stjärna vad hon än tar sej för! Kram till er!

25/6 Mera kort från Bira och Linnea! Härligt! Tack så jättemycket. Det var roligt att se korten då Bira kastar sej i vattnet för precis sådär är ju mamma Mitzy också! Fina bilder på Bira då hon apporterar fågel också. Bilden då hon sover är då de for hem från vår funktionsbeskrivning.....

19/6 Linnea berättade att nu har hon även börjat att träna henne med fågel. Hon tog en och kastade ut i vattnet och Bira simmade ut och hämtade men kom inte ända fram till Linnea med den. Men för varje simtur så kom hon längre och längre upp med den! Ni är för duktiga tjejerna i norr!

13/6 Nu har Bira och matte Linnea tagit studenten! Hipp Hurra för er! På korten som jag fick så är det Bira och springern Albin (?) som busar i vattnet. Men något har i alla fall Bira fått av mamma för hon ger sej INTE då det gäller pinnar och vatten! Hon får springern att ge sej fastän hon själv nästan drunknar! *skratt* Precis som mamma Mitzy! Nu väger Bira 13.5 kg och ser lite grövre ut på bilderna....

31/5 Ny rapport från Bira och Linnea i norr: 

Igår var jag och la årets första viltspår för bira! De gick jätte bra! Det märktes att hon blivit äldre än i fjol!
Hon kom av sig några gånger och var inte helt säker på vad hon skulle göra, men på slutet gick de riktigt bra! Fast jag la nog spåret lite väl kort för hon var inte beredd på slutet så tidigt!
*dutti Bira*

Och idag så var jag ute och gick med hundarna och Bira ville bada så det fick hon göra. Hon hämtade en pinne ute i vattnet och Molly stod på kanten och tittade på, badkruka som hon är och väntade tills Bira burit upp den till land DÅ försökte Molly ta av Bira pinnen.. men ta pinnen från Bira lyckades hon INTE med =)

Kram och hej

Det här verkar ju jättebra inför viltspårsäsongen..... Härligt tjejer!

24/5 Nu har äntligen Bira börjat att öka lite i vikt så nu väger hon 13.5 kg. Vi håller tummarna för att MH:t ska gå bra i veckan här....

9/5 Linnea berättar att Bira har blivit så busig nu då hon löper.... Hon tar inläggen från tikskyddet och drar bort dem och sliter sönder dem! Bira har ju inte hittat på så mycket bus tidigare. Så Linnea sätter in henne i buret då hon ska vara själv. Meeen då har hon kommit på att hon kan bita sönder mattan som ligger i buren och även filten som ligger ovanpå! Jahapp! Välkommen i gänget säger jag för påhittiga det brukar de minsann vara! *skratt*

26/4 Nu har Bira börjat löpa för andra gången! Synd på tävlingen, men det kommer fler!

23/4 Nu har Bira varit ute och tävlat i lydnad igen! Superbra gick det! 145 poäng med 0 poäng på platsliggningen! Så nu gäller det att ni tränar på platsliggningen så har ni ert 1:a pris i en liten ask! Ni är verkligen superduktiga båda två och vi är sååååå stolta över er!

18/4 Nya bilder på Bira. Så jag vet inte om vi ska kalla henne "coola Bira" eller en "kall bärs"! *skratt* Några av  bilderna visar då Bira är med Linnea på skolan och lär sej lite om livet.... (eller var det bus...?)

26/3 Häromdagen så fick jag nya fina bilder på Bira från resan till Kiruna. Snacka om S-formation! Där du Pyttan ligger du i lä....*skratt* De första bilderna är lite myspys med huskatten. Helt plötsligt en dag i början av mars så fick Bira en knöl på nosen som lika snabbt hade försvunnit till dagen efter... märkligt... men bra att det inte blev nåt av den såklart. Bira och Linnea har gjort praktik hos en i Kiruna som håller på med drag så de har haft  ljuvliga dagar ute på isen. Sista bilderna är en trött Hummelvikare på väg hem med tåget..... 

6/3 Bira kom till utställningen för att heja på brorsan Bruce! Jättekul att få ännu fler kort på henne!

20/2 Jahapp så har även Linnea och Bira klarat av sin första off lydnadstävling! Det gick jättebra efter förutsättningarna. På platsliggningen så klev 3 hundar upp  och började leka och då klev Bira också upp men hon sprang till matte! ;) Gullevovven! Hopp hade inte Linnea tränat sen i höstas.

10/2 Bira ska bli draghund! Matte Linnea ska på praktik och lära sej om draghundar i 2.5 vecka i Kiruna och då ska Bira få följa med. Bira har idag lärt sej "vacker tass" Linnea tycker att de är sena med att lära sej konster men de har ju riktat in sej på väsentligheter och inte som vi en massa trams.... *flin* Härligt med nya bilder på Bira. Håller med Terese om att hon har verkligen fått en vacker röd färg!

19/1 Ny vikt och höjd på Bira: nu väger hon 12.5 kg och är 46.5 cm hög

16/1 Idag så fick jag nya kort på Bira. Linnea berättar att det går bra med det nya fodret som kommer från Hundköket och heter Hundköket Elit och är egentligen framtagit för draghundar och jakt hundar som jobbar extremt mycket. Men Bira funkar bra på det och ska få äta det ett tag tills hon har "ätit" upp sej. Sen ska hon få äta Hundkökets vanliga foder. Men hon har inte spytt en enda gång av det här så det är ju toppen. Men Bira är inte så hungrig av sej så om det inte är andra hundar i närheten så lämnar hon gärna. Men nu hoppas vi såklart att det ska funka med det här så att Bira blir en tuff konkurrent i utställningsringen också och inte bara på lydnadsplanen! Kram på er!

11/1-05 Nu skäms jag verkligen..... Jag har ju alldeles glömt bort att skriva några rader om Biragumman... I alla fall så har hon inte lagt på sej som hon ska så Linnea har bytt foder åt henne några gånger utan att det har gått så bra. För då hon har börjat med ett nytt foder så har Bira kräkts upp det och det är ju inte skojigt. Men nu har hon hittat ett foder som funkar bra i alla fall så nu håller vi tummarna för att hon lägger på sej några kilon till! Kram på er!